THY Elite Plus Üyeliği Avantajları Erişilemez Hale Geldi

Emre
18 Ekim 2024 16:02

Yıllardır Elite Plus üyesi olarak THY müşterisiyim. Son yıllarda ücretsiz business class upgrade'lerini kullanmak neredeyse imkansız hale geldi. Her aradığımda diğer kullanıcıların yorumlarda veya şikayetlerde yazdığı gibi, tutarsız açıklamalar eşliğinde upgrade için uygun uçuş veya sınıf olmadığı şeklinde bilgi alıyorum.

Eskiden sadece telefon ile veya son dakika havalimanında upgrade yapabiliyorken, yakın zamanda mobil uygulama üzerinden "complimentary business upgrade" diye bir seçenek eklediler. Fakat çilemiz değişmedi, uygulama üzerinden upgrade yapmaya çalıştığımda her seferinde uygunluk bulunamadığına dair uyarı alıyorum.

Benim için Elite Plus statüsünde olmanın en önemli özelliği bu ve uzun zamandır istediğim uçuşlarda yükseltme yapamadığım için THY ile çalışmayı bırakmayı planlıyorum. Son yıllarda Amerika ekonomi uçak bilet fiyatları da neredeyse diğer uçak firmalarının üst sınıf/business uçuşları ile aynı seviyelere geldi, dolayısıyla THY ile uçmanın Elle tutulur bir avantajı kalmadığını düşünüyorum.

profile profile profile

Selim

Ne yazık ki öyle, müşteri hizmetleri ile görüşmem sonrasında ücretsiz bilet uygulamasının farklı günler kala farklı bilet sınıflarına uygulandığını öğrendim. Yani Business Class biletler Belli bir zaman aralığına kadar satılmazsa en ucuz bilet sınıfını bizlere sunuyorlar. Bunu takip etmek oldukça karışık çünkü en ucuz kalan bilet sınıfını bilmeniz ve kalan gün sayısına göre bu hakkınızın olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca bu bilet sınıflarının ve uygulanan tarihi aralıklarının değişip değişmediğini bilmiyoruz Çünkü bu konuda şeffaf bir açıklama bulunmuyor internette hiçbir yerde yazılı bir bilgi bulamadım

Onur sonuçtan hiç memnun değil

THY Elite Plus Upgrade Hakını Kullandırmaması

Onur
20 Şubat 2024 03:45
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

THY'nin Kabin Yükseltme Sistemi Müşterileri Mağdur Ediyor

Hüseyin