TEB Şubesinde Sahte Para Krizi

Serap
21 Kasım 2024 17:58

Sayın Yetkili, 20.11.2024 tarihinde, TEB Ankara Dikmen Şubenizde yaşadığım sorunla ilgili şikayetimi aktarmak isterim. Babam 75 yaşında, bu sebeple şikayetimizi bizzat ben aktarıyorum.
Babam ile hesabındaki 3890 ABD Dolarını çektik, 39 adet 50 dolar ve 2 adet 20 dolarlık banknot ile bankadan çıktık. Bir başka bankaya paranın bir kısmını yatırmak istediğimizde, "piyasada sahte 50 dolarlık banknotlar bulunduğu, bu sebeple 50 dolarlık banknot kabul edilmediği" bilgisini aldık. Yeniden bir başka TEB şubesinden hesaba yatırmak istediğimizde TEB şubesinden de aynı yanıtı aldık. Döviz bürosu da aynı gerekçe ile 50 dolarlık banknot kabul etmediklerini söyledi. Tüm piyasanın bildiği bir konu olduğu anlaşılıyor. Buna rağmen şubeden bize hiçbir uyarıda bulunmadan, piyasada kabul görmediği açık olan 50 dolarlık banknotlar verildi. Banka ile görüşmemde "getirin, seri numaralarını kontrol edip değiştirelim" dendi, götürüp değiştirdim. Bütün bu karmaşa bize 1 gün, 10 litre benzin, zamanında yapılamayan bir ödemeye mal oldu.
Gişe görevlisi ve sorumlu amirinin vurdumduymaz tavrı gerçekten çok sinir bozucu. Bu kadar önemli bir bilgilendirmeyi bilerek yapmamak, 75 yaşındaki bir müşteriyi mağdur etmekten başka bir şey değildir. Aynı personelle ilgili benzer bir şikayeti görmek beni hiç şaşırtmadı ancak bu kadar işsiz insan varken bunun sürdürülebilir bir tavır olmaması gerektiğini düşünüyorum. İyi çalışmalar.

21 Kasım 2024 18:09 (Şikayetten 10 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, sikayetvar.com sitesine ilettiğiniz mesajınız Bankamıza ulaşmış olup, en kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir. Saygılarımızla, TEB

Funda
Funda

Yine sizin bankanız kendi verdiği banknota güvenip değiştirmiş, ben Kuveyt Türk'te bunu bir türlü yapamadım. Kendi verdiği banknota güvenmiyor sanırım ısrarla değiştirmiyor. Elimde Kuveyt Türk'ün bana verdiği ve akıbetini bilmediğim dolarla bekliyorum. Ödeme yapacağım yer de kabul etmiyor...

Kadir
18 Kasım 2024 20:29

TEB ATM'si Tedavülden Kalkmış Dolar Banknotu Verip, Kabul Etmiyor!

Batuhan
22 Mart 2024 18:42
Levent sonuçtan hiç memnun değil

TEB 'in Dikmen Şube Vezne Personeli Çok Kaba!

Levent
10 Temmuz 2024 00:33