Hacı sonuçtan hiç memnun değil

02 Ocak 2024 13:26

11.10.2023 tarihinde Amazon TR'den Redtiger araç kamerası için Samsung 128 GB Evo Plus (MB-MC128KA/TR) mikro SD kart satın aldım. Kamerayı 18.11 tarihinde aracıma taktırdım ve hafıza kartını kullanmaya başladım. 21.12 tarihinde seyir halindeyken kamera SD kart hatası verdi. Kartı hem kamerada hem de PC üzerinden biçimlendirdim ancak çalışmadı. Amazon TR'ye sorunu bildirdim ve ekteki fotoğraflarda görüleceği üzere Samsung Servise yönlendirildim. Online sohbet aracılığıyla müşteri temsilcisiyle yaptığım yazışmada, ürünün 120 Ay/10 Yıl garantili olduğu ve DRK Aksesuar ve İletişim Hiz. Paz. San. ve Tic. A.Ş.'ye kargolamam gerektiği bilgisini aldım. 28.12 tarihinde gönderdiğim kargo 02.01.2024 tarihinde üzerinde 'Servis hizmeti verilmemektedir' el yazısı ile bana geri gönderildi. Aynı gün Samsung Müşteri Hizmetlerini saat 11:05'te aradım ve bu ürünün Amazon TR aracılığıyla iade edilebileceği söylendi. Ancak Amazon TR 30 günlük iade süresini aştığım için normal prosedür olarak Samsung servise yönlendiriyor ve farklı bir çözüm sunmuyor. Samsung Servis ise anlamsız şekilde distribütör firmalara yönlendirip zaman kaybettiriyor. İnternet sitesi ve ambalaj üzerinde açıkça belirtilen 120 Ay garantili ve arızalı olan mikro SDXC kartımın yenisini talep ediyorum. Mağduriyetimin giderilmemesi durumunda Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvurmak zorunda kalacağımı üzülerek bildirmek durumundayım.

profile profile
02 Ocak 2024 13:47 (Şikayetten 20 dakika sonra)

02 Ocak 2024 19:46
Samsung 128 GB Evo Plus

Yaptığım şikayete istinaden Samsung müşteri hizmetlerinden arandım teşekkür ederim, ancak sorunumu çözümlemek yerine sadece gönül almalık amatör bir konuşmadan öteye gidilememiştir. 2,5 ay önce online satın alınmış Samsung evoplus hafıza kartının arızalı olduğunun tespiti için Türkiye'deki hiçbir Samsung Yetkili teknik servisten rapor alamıyormuşuz, online sitelerinde ve ambalaj üzerinde 10yıl/120ay garantili olduğu iddia edilen hafıza kartları için satın alınan kanal aracılığı ile görüşülmesi konusunda ısrarlılar. Bu bağlamda 10 yıllık süre içerisinde kapanabilme ihtimali olan satış organları haricinde garanti sisteminin nasıl olacağı konusunda tam bilgi bulunmamaktadır. Buradan, ilan edilen 10 yıl/120 aylık garantinin bir aldatmaca olduğu üretici tarafından ayıplı ürünün işleme alınamayacağı bilgisini almış durumdayım. Ayıplı ürünün üreticisi yerine satış kanallarına başvuru yapmanın mantığı nedir? Ürünün faturası ve ambalajı vardır. Fiziksel olarak hiçbir hasarı yoktur.

15 Ekim 2024 11:20
Garanti Süresi İçinde Cihazımın Hasarlı Olduğu İddiası Ve Yetersiz Servis Hizmeti
Nuri sonuçtan hiç memnun değil

24 Ağustos 2024 09:42
Samsung Kategorileri