Hamdi sonuçtan hiç memnun değil

22 Nisan 2024 01:38

Garanti Bankası'nın maaş anlaşmalı müşterisiyim. 3 Nisan 2024 tarihinde saat 07:00 da 3 adet SMS fark ettim. Gece saat 03:56 da ‘’5019 ile biten ve tarafından kullanılan ek kartınızla 5683.96 TL enuygun.com işlemi yapılmıştır. Bu işlem ek kart sahibine ait değilse lütfen 4440333’u arayınız’’şeklinde mesaj gelmiş. Hemen müşteri hizmetlerini arayıp kartlarımı iptal ettirdim. Banka şubesinden harcama itiraz dilekçesi yazmamı söylediler. Yalova Çarşı şubesinden harcama itirazında bulundum. Banka görevlisi bana geri dönüş yapılacağını söyledi. Garanti Bankası'nın güvenlik duvarı aşılmış ve kredi kartımdan habersizce onay alınmadan sanal kart açılarak 9 adet işlem toplam 14.522,65TL tutarında harcama yapılmış. Bu harcamalara karşılık telefonuma herhangi bir 3D Secure şifresi gelmemiş onay alınmamıştır. Bu şüpheli işlemlerin biri için SMS geldi ’5019 no.lu kartınızdaki 5683,96 TL tutarındaki işlem itirazınız bankamıza ulaştı’Ekstrem kesildi sanal karttaki 9 şüpheli işlem ana kart ekstreme eklendi. Müşteri temsilcisine sordum ödemeniz gerekiyor ödemezseniz banka puanınız düşer faiz işler dedi. (ne kadar kolay söylüyorlar benim bu tutarı ödeme gücüm var mı? ) Tekrar SMS geldi ‘’11190218044 referanslı dilekçenizde belirttiğiniz itirazla ilgili yeni bir bilgilendirme bulunmaktadır’’Müşteri temsilcisini aradım harcama itirazınız olumsuz sonuçlanmış 3D mobil onayı verilmiş dendi. Böyle bir şey olamaz gece saat 03.00-04:00 arası işlemler yapılmış nasıl onay vermişim dedim. Şubeye gidip tekrar itiraz yapın dediler. 17 Nisan 2024 günü sabah tekrar banka şubesine gittim tekrar harcama dilekçesi verdim. Banka çalışanına Bu şüpheli işlemleri ekstre den çıkarmak mümkün değil mi? Diye sordum. Çıkartamayız ödemeniz gerekiyor dedi. Kartımdan 140 bin harcama yapılsa ne olacak nasıl ödeyecektim dedim cevap veremedi. Ben bu şüpheyle yaşayamam dedim banka para kartım da dahil bütün kartlarımı kapattırdım çıktım şubeden. SMS geldi‘687561 referanslı dilekçenizde belirttiğiniz itirazla ilgili yeni bir bilgilendirme bulunmaktadır’ Sonuç: ‘İşleminiz 3D şifresi kullanılarak gerçekleşmiş ve Olumsuz sonuçlanmıştır. Hiçbir şekilde itirazın araştırılmadığını otomatik olarak cevap verildiğini düşünüyorum. Garanti Bankası'nın Güvenlik açığı gerçekten acınacak seviyededir. Hesabınıza girilir, sanal kart oluşturulur, hiçbir şekilde onay alınmaz, harcamalar yapılır, bir gün 100 binlerce lira borçla uyanabilirsiniz. Garanti Bankası kesinlikle pişmanlıktır. CİMER ve Savcılığa başvuru yapılacaktır.

profile profile

10 Mayıs 2024 23:35

17 Aralık 2024 10:07
Samet sonuçtan hiç memnun değil

25 Aralık 2024 21:47
Yüksel sonuçtan hiç memnun değil

01 Ağustos 2024 15:30

12 Temmuz 2023 19:55