Candan sonuçtan hiç memnun değil

18 Yaş Altı Kart Gönderimi Ve Haksız Ücretlendirme

25 Aralık 2024 15:12

Garanti BBVA tarafından 18 yaşında olmama rağmen, son dört hanesi 26016 olan American Express kredi kartı talebim ve bilgim dışında gönderilmiştir ve 6.000 TL limitli bu karttan da tarafıma 1.800 TL kart ücreti istenmektedir. Müşteri hizmetlerini aradığımda iptal oluşturamayacaklarını, şubeye gidip görüşmem gerektiğini söylediler. Şubeye gidip itiraz etmeme rağmen, müdürlüğe iletileceğini fakat iptali için gerçekleşir mi bilemeyiz gibi cevaplar verdiler. 4822 sayılı Kanun ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun'un 'Sözleşmedeki Haksız Şartlar' başlıklı 6. Maddesi gereğince, bankanızın almış olduğu üyelik ücreti herhangi bir hizmet karşılığı olmaksızın haksız bir sözleşme şartıdır. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre yapılan bu ücretlendirme, 13. Hukuk Dairesi'nin vermiş olduğu 2011/47 esas, 2011/115 sayılı son karara göre, söz konusu yıllık kart ücreti aidatının Borçlar Kanunu'nun 125. Maddesi ve Hukuk Genel Kurulu'nun 2010/1-93-88 sayılı kararı uyarınca geriye dönük kesilen kart aidatlarının da iadesi gerektiğine dair kesin bir hükmü bulunmaktadır. Mevcut olarak ekstreme yansıtılan yıllık kart ücretinin iptalini talep ediyorum. İptal edilmemesi durumunda Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı bilgilerinize sunarım.

15 Mayıs 2025 09:33
Bilgim Dışında Kesilen Kart Ücreti Ve İade Talebi

23 Şubat 2024 15:07
Sahin sonucu yetersiz buldu

01 Mayıs 2025 23:15
Kredi Kartı Yıllık Üyelik Ücreti Kesintisinin İadesini Talep Ediyorum
Kredi Kartı Yıllık Üyelik Ücreti Kesintisinin İadesini Talep Ediyorum

02 Mayıs 2025 14:04
İlker sonuçtan hiç memnun değil

16 Mayıs 2025 01:25
Kredi Kartı Yıllık Üyelik Ücretinin İptalini Talep Ediyorum