Alper sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Buzdolabı Sorunu: Sürekli Arızalar Ve Çözülmeyen Problemler

Alper
02 Aralık 2024 16:30

16 Mart 2024 tarihinde Bosch marka KGN76I30N buzdolabımın da sogutma sorunu fark ettim ve yetkili servise başvurdum. Gelen yetkili servis gelen motorun değişmesi gerektiğini belirtti, yeni motor fiyatını söylediklerinde eğer çözüm olacak ise değiştirelim aksi halde fiyat çok yüksek tekrar tekrar masraf yapmak istemiyorum düzen tutmayacak ise yenisine yönlendirmelerini istedim. Kesinlikle basit bir sorun olduğunu ve çözümün kalıcı olduğunu belirttiler. Ertesi gün motor değişimi yapıldı ama sorun çözülmedi. Sorun devam ettiği için sürekli servisi aramak durumda kaldım ve en sonunda servis geldi. Lehimde problem olduğu için motorda gaz kaçağı olduğunu belirttiler. Sonrasında tekrar gaz doldurumu yapıldı. Buzdolabı bu aşamadan sonra sürekli içerisindeki ürünleri dondurmaya başladı. Sebze meyve hepsi donduğu için bozuldu. Belli bir süre daha bu şekilde ilerledikten sonra servisi tekrar çağırdım ve bu sefer termostat değişimi yapılması gerektiğini belirtti. İlk seferde olduğu gibi buzdolabına sürekli para vermeme rağmen sorun çözülmediğini ve neredeyse sıfır buzdolabı fiyatına denk geldiğini belirttim. Yine benzer cümlelerle arızanın nedeni belli bu nedenle bu parçanın değişmesi gerekli diyerek termostatı değiştirdiler. Aradan 2 hafta geçmeden hem buzdolabı aşırı dondurduğu için bozmaya devam etti hem de motor tekrardan arızalandı. Tekrar servis çağırdığımda yine motor değişmeli diye başladılar ama ben bu sefer buzdalabını yaklaşık 1 senedir kullanamadığımı hatayı çözemediklerini ve bu nedenle yeni buzdolabı ile değişimini istedim. Hem yetkili servisle hem de Bosch merkezine ile açtığım çağrılar çok yavaş ilerliyor. Yetkili servis bile artık bu buzdolabı adam olmaz demelerine rağmen Bosch merkez durum değerlendirdiklerini söylüyor. Bu süreç içeresinde 2-3 defa tüm et, sebze ve meyveler bozuldu tamir fiyatı ve içerisindeki yiyeceklerin zararı resmen astarı yüzünü geçti. Hala buzdolabı bozuk ve değerlendirme yapıldığı belirtiliyor. Sorunumun acil çözülmesi istiyorum. Tüm faturalarım mevcut istenmesi durumunda tekrar paylaşabilirim.

11 Aralık 2024 14:41 (Şikayetten 8 gün sonra)

Fevzi sonuçtan memnun değil

Bosch Buzdolabı Hayal Kırıklığı

Fevzi
11 Şubat 2025 12:11
Mahmut sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Buzdolabında Süregelen Arıza Ve Yetersiz Servis Deneyimi

Mahmut