Süha sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Buzdolabı Soğutma Sorunu Ve Yetersiz Teknik Destek!

Bosch Buzdolabı Soğutma Sorunu Ve Yetersiz Teknik Destek!
14 Ekim 2024 21:34

11.10.2024 tarihinde Bosch KGP86AIC0N model buzdolabının yetkili servis tarafından kurulumu gerçekleşti. Buzdolabını yaklaşık 8 saat boş bir şekilde çalıştırdık. Çok az yer kaplayacak şekilde malzemelerimizi yerleştirdik. Buzdolabının dondurucu bölümünün ekranda yazan ısı derecesine uygun olarak çalıştığını ancak üst soğutma bölümünün içindeki suyu dahi yeteri kadar soğutmadığını fark ettik. Müşteri hizmetlerinin yönlendirmesi ile cihazı 8 saat olarak belirtilmesine rağmen yaklaşık 14 saat en düşük ısı ayarına (2 ve -24) getirerek kapağını açmadan çalıştırdık, yine de soğutma bölümünde su ve yiyeceklerin 9 derecenin altına düşmediğini gördük. Yetkili servisi kontrol için çağırdığımızda ilk önce ekipmanlarından bir tanesi çalışmadı ve ölçüm yapamadılar. Alternatif olarak üç adet ölçüm cihazını dört gün kayıt yapacak şekilde buzdolabına bıraktılar ve soğutma bölümünü 2 derecede kullanmamızı önerdiler. Dolabın normal çalıştığını söylediler. 2 derecede çalışan soğutma bölümünde 12 saattir bekleyen tavuk bütünün maalesef 11,6 derece olduğunu ölçtük. Cihazın soğutma bölümünün içine yerleştirilen ölçüm aletleri 9 ve 9,9 derece göstermektedir. Dondurma bölümü ise olması gerektiği gibi -18,5 derecedir. Nispeten üst seri olan buzdolabını tercih etmemizin sebebi doğru performans alarak gıdalarımızı olması gereken sıcaklıkta muhafaza edebilmektir. Ancak bize teslim edilen buzdolabı asla uygun ve göstergeden tercih edilen ısıda muhafaza sağlayamamaktadır. Mağduriyetimizin en kısa sürede giderilmesini, eğer Bosch yetkililerinin satın aldığımız modeldeki Bosch buzdolaplarının soğutma kapasitelerini kontrol edebilecek becerileri ve olması gerektiği şekilde çalışmasını sağlayacak teknik altyapıları yoksa bunu açık bir şekilde ifade ederek uygun olmayan dolabı gerçek performans gösteren benzer segmentteki dolapla değişim sağlamasını talep ediyoruz. Bu platform mağduriyetimizi ifade ettiğimiz ilk mecradır. Konuyla ilgilenilmemesi halinde yasal haklarımızı kullanmak dahil olmak üzere tüm alternatifleri değerlendireceğiz.

15 Ekim 2024 09:42 (Şikayetten 12 saat sonra)

25 Ekim 2024 11:22

sikayetvar.com internet sayfasında yayımlanan şikayetimizden sonra müşteri hizmetlerinden bir yetkili, kendisinin yönetici pozisyonunda çalıştığını düşünüyorum, bana ulaşarak konuyla birebir ilgileneceğini, endişelenmememiz gerektiğini ifade etti. Ölçüm cihazlarını teslim aldıktan günler sonra yetkili serviste çalışan bir beyefendi bizi arayarak 2 derecede çalışan buzdolabının soğutma bölümünün 3,5 - 4 derece aralığında soğutma sağladığını, bunun normal olduğunu, üreticinin bu şekilde olmasını tercih ettiğini söyledi. Dondurucu bölümü -18 derece çalışırken -18,5 görünen ölçüm değerinin neden tutarlı olduğunu, eğer söylediği gibiyse soğutma bölümünde minimum değerin 2 olarak yazılmasının mantıklı olmadığını söylediğimizde ise bir yanıt veremedi. Tam ortalama rakamı vermesini istediğimizde ortalama rakam çıkmıyor cevabını aldık. Ölçüm verilerinin şirket merkezine iletilmesinin uygun olacağında anlaştık. Yetkili servis çalışanının yıllardır tanışıyormuşuz gibi hitap şekli de ayrı bir şikayet konusu aslında. Çalışan arkadaşımızın kişisel alışkanlıklarını devam ettirmesi çok normal, kendisinin bir hatası olduğunu söyleyemem. Şikayet / tavsiye konusu kurumsal bir firmanın müşterisi ile iletişime geçen çalışanına kalite standartları, marka standartları ve mesleki/ kişisel gelişimi hakkında eğitimlerini arttırması gerektiğidir. Sonrasında şikayetlerimizin devam ettiğini müşteri hizmetlerine tekrar aktardık. Verileri inceleyeceklerini söylediler. Sonuç olarak hala bir dönüş yapılmadı. İki ve dört derecede muhafaza seçeneği sunan bir ürünün kapağı sıklıkla açılmamasına rağmen 3 dereceye yaklaşamaması Bosch teknik ekibine normal geliyorsa ve teknik ekibin söylediği gibi bu üreticinin tercihi ise açık bir şekilde yazılı olarak bunu bize ifade etmeleri gerekiyor. Eğer bildiğimiz ve güvendiğimiz Bosch mühendisliği ve altyapısı geçmiş yıllarla aynı kalitede ise bize konuyla ilgili çözüm önerilerini sunmaları uygun olacaktır. Henüz bir aylık buzdolabında bir parça değişimini kabul etmeyeceğimizi de kendilerine aktardık. Şikayetin üzerinden geçen zaman bizde Almanya kökenli marka Bosch'un yönetim ve müşteri memnuniyeti sağlama noktasında kabuk değiştirmeye başladığını ve sorunumuzu ancak şirkette bir üst düzey yöneticiye ulaştığımızda ya da şikayetlerimizi arttırdığımızda, yasal başvurularda bulunduğumuzda çözeceği izlenimini yaratmaktadır. Umarım yanılırız ve hızlı geri dönüş alabiliriz. Sadece müşteri hizmetlerinden telefon almamız sorunumuzu çözmüyor. Saygılarımla.

Muharrem sonuçtan hiç memnun değil

Muharrem
12 Ağustos 2025 16:05
bosch-serie-8-buzdolabinda-surekli-alarm-sorunu-ve-yetersiz-cozum-sureci-2.jpg

Dinçer
30 Eylül 2024 14:28
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Buzdolabı Tamiri Sonrası Devam Eden Sorun Ve Servis Mağduriyeti

Ahmet
17 Eylül 2025 12:26
Melek sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Buzdolabında Süregelen Arıza Ve Servis Mağduriyeti

Melek