Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Multisplit Klima Soğutmuyor

01 Ağustos 2024 11:35

İlkbahar aylarında multi split klima aldık ki yazın servisler yoğun olur, uğraşmayalım diye. Sıcaklar başladığında klimaların soğutmadığını fark ettik ve servis çağırdık. Çok uzun bir süreçten sonra içine daha fazla gaz basılması gerektiğini söylediler. Evin tesisatı çok uzunmuş. Tamam dedik, tamir yapıldı. Bir sonraki sıcak dalgasında klimaların teki yine hiç soğutmamaya, diğeri de azıcık serin üflemeye başladı. Yine servis çağırdık, 1 hafta sonra geleceklerini söylediler. O gün geldiğinde akşam 5.30’da aradım gelmiyorlar mı diye. Çağrı merkezindeki kadın görüşüp haber vereceğini söyledi. Sonra yalandan bir bahane uydurdular ve hiçbir şeyden anlamayan bir servis elemanı gönderdiler. Sırf o gün gelmiş olmuş olmak için adam geçerken uğradı resmen. Elinde bir tornavida bile yoktu. Sorunun ne olduğunu da anlamadı. Biz size haber veririz ben bir şunla bununla görüşeyim dedi ve çıktı gitti. Bu olay geçen cuma oldu ve ne arayan var ne soran. Geri vermek istiyorum ama onun için de servisin gelmesi gelip tamir edilemez olduğuna kanaat getirmesi gerekiyormuş. Elimizde çalışmayan iki klimayla kaldık. Bu sıcaklarda. Bir daha Arçelik'ten asla hiçbir şey almam.

01 Ağustos 2024 14:48 (Şikayetten 3 saat sonra)
05 Ağustos 2024 16:00

Perşembe günü aradılar, servis yönlendireceklerini söylediler. Hala hiçbir değişiklik yok. Çalışmayan klimayla evde oturmaya devam ediyoruz.

07 Ağustos 2024 14:00

Buraya her yazdığımda merkezi çağrı merkezinden birisi arıyor, dersimi ellinciye baştan anlatıyorum. Onlar da sürecin çok uzadığını ve servise aciliyetimizi bildireceklerini, servisin gün içinde benimle iletişime geçeceklerini söylüyorlar. Tabi ki sonra kimse aramıyor. Denizlideki Emek isimli servisin bize bakması gerekiyormuş. Hiç aramadıklarını söylediğimde çağrı merkezindeki kadın da şaşırdı. Haftalardır mağduruz ve servis randevusu dahi verilmiyor.

13 Ağustos 2024 13:42

Perşembe günü ekip geldi ve klimanın soğutmadığına onlar da kanaat getirdi. Yarın tekrar geleceklerini söylediler. Cuma günü geldiklerinde tamir etmeye gelmişler. Biz de bu ürün daha 1 ay önce aynı arızayı verdiği için iade etmek istediğimizi, tamir etmelerini istemediğimizi söyledik. Onlar da iade olacaksa bile uzun sürebileceği için gelmişken tamirini yapalım dediler (gaz basmak), biz de tamam dedik. Sonra Arçelik merkezden birisi aradı ve neden memnun olmadığımızı sordu. Ben de olan biteni anlattım ve iade istediğimizi söyledim. O kişi de iade talebimizin bulunmadığını, istersek tekrar açabileceğimizi ama servis geldiğinde arıza yoksa ya da kullanıcı kaynaklıysa 500₺ ücret ödeyeceğimizi söyledi. Ben de iade talebimi ürün çalışmıyorken yaptığımı bir türlü anlatamadım, prosedürleri böyleymiş. Bu arada bu klimayı alırken iç ünitelerin ve dıştaki motorun büyüklüğüne biz karar vermedik; bir keşif ekibi geldi ve onlar karar verdiler. Tamiratı yapan kişiler de bu motorun içerideki ünitelere küçük olduğunu ve zaten multi sistemin bu evde düzgün çalışmayacağını söylediler ve raporlarına da yazdılar. Eğer evime uygun olmayan bu ürünü geri almayacaklarsa Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmak zorunda kalacağım. Denizlide havanın ne kadar sıcak olduğunu ve bizi bütün yaz ne kadar mağdur ettiklerini de tekrar düşünmelerini istiyorum.

24 Eylül 2024 17:21

Klimalarımız tekrar soğutmamaya başladı. Genel merkezden talep açtım ve ardından Denizli Emek servisinden aradılar. Raporlarda klimanın normal (! ) olduğunu ve boşu boşuna servisi tekrar yollayamayacaklarını söylediler. Hakem Heyeti başvurunuz belli olsun sonra bakarız gibisinden konuştular ve eğer servis istiyorsam ücret alacaklarını kabul ettirmeye çalıştılar. Bizi bozuk klimayla öylece ortada bırakıyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.

28 Ekim 2024 13:37

Son şikayetimden sonra bir servis elemanı gelip baktı ve bu sefer de fanın bozuk olduğunu söyledi. Sonra da klimayı geri almayı kabul ettiler. Sonuç olarak biz haklı çıktık buradan o Denizli Emek Arçelik/Beko servisine selam olsun. Daha iade sürecindeyken klimalar sökülmemişti ve biz de ağzımız bir kere yandığı için gittik ve en iyi marka klima almak için keşif elemanı çağırdık. Adam daha geldiğinin 5. Dakikasında sorunu tespit etti. Dışarıdaki motorun hortumlarını uzatmak için ek yapmışlardı. Normalde onları kaynak yapmaları gerekiyormuş ama bizim Emek servisinden kuruluma gelen çalışanlar civatayla sıkıp gitmişler. Yani aslında klimalarda ilk başta bir sorun yokmuş ve biz boşu boşuna bütün yaz işkence çekmişiz. Ayrıca mart ayındaki fiyat üzerinden para iadesi yapıldığı ve çok daha kaliteli bir klima aldığımız için çok fazla zarara uğramış olduk. Ama neyse ki bir daha iş bilmeyen servislerle, umursamaz çağrı elemanlarıyla ve malının arkasında durmayan bayilerle muhatap olmayacağız. Yani buradan benim çıkardığım ders; servisi bulunduğun şehirde iyi olmayan markadan hiçbir şey almamam gerektiği. Ama genel merkezdeki kişiler de hiç yardımcı olmaya çalışmadıkları için ve bugüne kadar bütün beyaz eşyalarımızı aldığımız Bursa Beko Akpınar şubesindeki elemanların telefonlarımızı bile açmadıkları için bir daha bu marka ve ailesinden hiçbir şey almam ve aldırtmayacağım. Bu servisin iş bilmezliği yüzünden ne kadar zarara uğradığını da artık Arçelik düşünsün. Hoşçakalın.

Neşe sonuçtan hiç memnun değil

11 Temmuz 2024 14:34
Bilgehakan sonuçtan hiç memnun değil

Bilgehakan
20 Ağustos 2024 10:15
Arçelik Multi Klima Montaj Ve Arıza Sorunlarıyla Mağduriyet
Erhan sonuçtan hiç memnun değil

22 Haziran 2025 00:32
Arçelik Klima Aldım, Servis Sorunları Bitmek Bilmiyor!

Arçelik Klima Montajı Sonrası Sorun Ve Servis Mağduriyeti

30 Ağustos 2025 19:32