Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Kredi Kartı İade İşlemi Ekstreye Yansımıyor

Kredi Kartı İade İşlemi Ekstreye Yansımıyor
09 Kasım 2024 21:29

Ziraat Bankası Kredi kartımın hesap kesim tarihi olan 5 Kasım 2024 tarihinden sonra 6 kasımda yapmış olduğum bir alışverişin iadesinden kaynaklı 7 Kasım 2024 tarihinde aynı kartıma iade ödeme gelmiştir. İade gelen bu tutarın ekstre borcumdan düşmediğini ama güncel borcumdan düştüğünü fark ettim. 6 sında yaptığımı alışverişin ödemesini bir sonraki son ödeme tarihim olan 15.12.2024 tarihinde gerçekleştirmem gerekiyor. Çağrı merkezi ile görüştüğümde bu iadenin bir sonraki yani henüz kesinleşmemiş ve vadesi gelmemiş ekstremden düştüğünün bilgisi verildi. Fakat belirtmiş. Olduğum gibi henüz vadesi gelmemiş borcumun şimdiden tahsil edilmesini kabul etmiyorum. 7 Kasım 2024 tarihinde kartıma iadesi yapılan tutarın ekstre borcumdan düşülmesi için gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyorum.

15 Kasım 2024 15:11

Tarafıma yapılan iade ekstre borcumdan düşmedi ve bende ekstre borcumun tamamını 15 Kasım 2024 de ödedim. Daha sonra müşteri hizmetlerini arayarak ekstre borcumu ödedim 7 kasımda kartıma iade gelen tutarı bir sonraki ekstreme borç olarak yansıyacağını bilerek vadesiz hesabıma aktarılmasını talep ettim. Fakat verilen cevapta 6 kasımda borç olarak dönem içine düşen ve 5 Aralık 2024 tarihinde kesilecek ve son ödeme tarihi 15 Aralık 2024 olacak olan borcun 7 kasımda iade edilen tutar ile tahsil edildiği söyleniyor. Benim 15 Aralık 2024 te ödemem gereken borcumu neden 7 kasımda iade gelen tutar ile tahsil ediyorsunuz? Hangi hakla onayım olmadan kartımdaki borcu erken kapama yapıyorsunuz? Ben ivedilikle işlemin iptalini talep ediyorum

09 Kasım 2024 21:30 (Şikayetten 1 dakika sonra)

09 Kasım 2024 21:32

Ziraat Bankası müşteri hizmetlerini defaten aramama rağmen çözüm üretilmedi

13 Kasım 2024 21:50

Ziraat Bankası tarafından gönderilen mail de şikayetime konu iadenin bekleyen taksitlerimle karşılıklı kapatıldığı bilgisi verildi. Tam olarak bahsettiğim konu da bu henüz vadesi gelmemiş ekstresi kesilmemiş taksitlerimin tahsilatı yapılamaz. Ben vadesi geldiğinde bekleyen borçlarımı zaten ödeyeceğim. Ayrıca en son yaptığım işlem taksitli bir işlem değildir. Tek çekim yapılan bir işlem olup bunun son ödeme tarihi 15.12.2024 tarihi olacak. Buna istinaden 7 kasımda kartıma yapılan iade tutarın bu ay kesilen ekstremden düşülmesi gerekiyor.

14 Kasım 2024 14:42

Ziraat Bankası'ndan tarafıma gönderilen SMS de iade ve taksitler karşılıklı olarak kapatılmaz ise ekstrenize borç yansimaktadir. Bu sebeple alacak/borç yönlü kapatma yapılmaktadır. Şeklinde bilgi verildi. Ben zaten bir sonra ki ekstreme borcun yansıyacağını biliyorum yansıması da gayet normaldir. İlgili ekstreme yansıyan borcu vadesi geldiğinde ben ödeyeceğim ( 5 aralıkta kesilecek ekstrem ve son ödeme tarihi de 15.12.2024 olacaktır.) eğer ki borcumu ödemezsem yasal prosedür isletilir. Ama 15 Aralık 2024 de ödemem gereken tutarın 7 kasımda kartıma iade edilen tutardan tahsil edilmesi kabul edilemez ve yasal da değildir. Sorunun çözülerek 7 kasim da kartıma yapılan iadenin 5 kasımda kesilen ekstre borcumdan düşülmesi gerekmektedir. Tarafınızca çözüm üretilmez ise ben durumu TBB bireysel müşteri Hakem Heyeti'ne taşıyacağım.

15 Kasım 2024 15:02

Kredi kartımın hesap kesim tarihi olan 5 Kasım 2024 tarihinden sonra 6 Kasımda 79.379,60 Tl lik alışveriş gerçekleştirdim. Stok sorunu olduğu için siparişim iptal oldu ve 7 kasımda aynı tutar kartıma artı bakiye olarak iade dildi. İade edilen tutar 5 Kasım da kesilen ekstremden düşmedi ve çağrı merkezinden ekstre borcumun tamamının ödenmesi gerektiği söylendi. Bende 15 Kasımda ekstre borcumun tamamını ödedim. Çağrı merkezinden 7 kasımda kartıma iade edilen artı bakiyeyi 5 aralıkta kesilecek ekstreme borç yansıyacağını bilerek vadesiz hesabıma aktarılmasını talep ettim ama buna sistem izin vermiyor 5 aralıkta kesilecek olan ekstre borcunuzdan düşmüştür şeklinde cevap aldım. 6 kasımda yapılan ve 5 aralıkta ki ekstremde borç olarak gözükecek ve son ödeme tarihi 15.12.2024 olacak olan borcumu hangi hakla hangi sebeple 7 aralıkta iade gelen tutardan tahsil edebiliyorsunuz. Vadesiz gelmeyen ekstresi kesilmeyen borcu onayım olmadan tahsil edemezsiniz. İşlemin ivedilikle iptalini istiyorum

Yılmaz sonuçtan hiç memnun değil

17 Ağustos 2024 16:03
Kerim sonuçtan hiç memnun değil

10 Aralık 2024 22:36
Yanlış Yönlendirme Mağduriyeti: Ziraat Bankası Taksit Sorunu