Samsung Windfree Klima: Sessizlik İddiası Boşa Çıktı!

26 Temmuz 2024 17:40

2023 Ağustos ayında Samsung windfree klima aldım. Bu modeli tercih etme sebebim markanın iddiasına göre sessiz çalışmasıydı. Fakat kurulumdan sonra klima dış ünitesi su motoru gibi çalışmaya başladı. Hemen servis talep ettim. Yoğunluktan dolayı 2 hafta sonra gelebildiler. Kontrol ettiklerinde yoğun çalışmada bu sesin normal olduğunu belirttiler. Şaşırdım. Sessiz olduğunu iddia ettikleri klimanın dış ünitesinin bu kadar sesli çalışması tuhaftı. Aşağıya videosunu bırakacağım. Bu sene tekrar bir servis talebinde bulundum. 1 ay beklettikten sonra servis talebimi iptal ettiler. Sürekli arayıp servis talebim hakkında bilgi almak istediğimde yoğunluk olduğunu söylediler. Sonrasında talebimi iptal ettiler. Komşularım rahatsız olduğu için çalıştıramıyorum.

16 Ocak 2025 08:44

Samsung'un yeni serisi olan ve dizel ile çalışan Windfree klimasından bıkmış durumdayım. Daha önce yüksek sesli çalışma şikayetiyle klima dış ünite içindeki kompresör değiştirilmişti. Şu an daha sesli çalışmaya başladı. Gerçekten dizel motorlar bile günümüzde daha sessiz çalışmakta. Servis kayıtlarında sesin desibel değerinin Samsung standartları içinde olduğu 2 kez bildirildi. Şikayetime bugün çektiğim videoyu da yükleyeceğim. Sanırım Samsung garanti süresinin dolmasını bekliyor ki dış ünite masrafını kullanıcıya yükleyebilsin. Bu durumda yapacak başka bir şeyim kalmadığı için cihaz değişimi talep edeceğim. Gerekirse Tüketici Hakları'na başvuruda bulunacağım.

profile profile profile
09 Nisan 2025 14:38

Servis ses ölçümleri yaptı. Klima duvardan zemine indirilip montajlandı. Samsung merkezden gelen cevap ses miktarının Samsung standartlarında olduğu yönünde oldu. Bu durumda mecburen Tüketici Hakları'na başvuracağım. Cihazın son halini video ile tekrar paylaşıyorum. Muhtemelen yeni cihaz talep edeceğim. Aksi durumda bu cihazı çöpe atıp yeni bir mitsubishi klima almayı düşünüyorum. Evimdeki diğer klima o ve çok memnunum. 12 yildir kullanıyorum. Hiçbir şikayetim yok. Samsung pişmanlıktır.

Alper
Alper

Düşük devirde kompresör kaynaklı olduğu söyleniyor. Kurulum yaparken vakumlama yapılmış mıydı? Sorun çözüldü mü? Size ulaştılar mı?

İrfan

Halen sesin neden kaynaklandığı bilinemiyor.

Furkan
09 Ağustos 2024 14:09
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Osman
26 Temmuz 2023 15:07
Tuğba sonuçtan hiç memnun değil

Tuğba
29 Temmuz 2023 04:27