Berkay sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Çamaşır Makinesi Kapak Sorunu Ve Servis Memnuniyetsizliği

27 Ekim 2024 16:45

31.12.2022 tarihinde satın almış olduğum yıkamalı-kurutmalı Samsung WD10T654DBN1AH kodlu çamaşır makinem için bu tarihe kadar kapakta akıtma nedeniyle tam 4 kez servis talebinde bulundum (25 Mayıs 2024, 15 Ağustos 2023, 6 Eylül 2023, 15 Ağustos 2024). 1 kez kapak komple değiştirildi ve belli bir süre sonra akıtmaya devam etti. Son servis gelişinde kapağın artık akıtmaya bağlı kapak arasında silinemeyecek şekilde kireç tuttuğu görülürken ve akıtma esnasında çektiğim videolar mevcutken bana 'Ben damlatma görmüyorum, işlem yapamam' dendi. Kapakta sorun olmadığını, bir kıl parçası bile olsa kapağın akıtacağı söylendi ve garantisi devam eden üründen 200 lira servis ücreti alındı! Her yıkamada kapağı sileceksiniz, temizleyeceksiniz dendi. Hiçbir zaman makinenin kapasitesinin üzerinde kıyafet yüklemeyip kapağı temizlememize rağmen akıtma devam etmektedir ve elimde kapağın akıtma videoları güncel olarak mevcuttur. Tüm ürünlerimi Samsung tercih eden bir kullanıcı olarak hiç kimseye artık Samsung önermiyorum! Size gelip komik bir şekilde 'Kapak temizleyeceksiniz, kıl bırakmayacaksınız' diyen servis elemanları ve ürünün arkasında durmayan bir marka ile karşı karşıya kalırsınız. İçerisinde kıyafet yıkanan bir makinede kıl olmayacak ne demektir? Siz insan aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? Üzerine ürünümü sorunsuz teslim edildi göstererek garantisi devam eden ürün için benden ücret alıyorsunuz! Tüketici Hakları Mahkemesi dahil olmak üzere hakkımın nerede aranması gerekiyorsa arayacağım. Milyar dolarlık markanın düştüğü durum budur. Sizler de bu konulara dikkat ederek paranızla rezil olup kapak ve kıl temizlemeye uğraşmak istemiyorsanız, Samsung marka çamaşır makinelerinden uzaklaşın!

13 Kasım 2024 15:33

Şikayetvar üzerinden oluşturduğum şikayet sonrası kapaktaki akıtma sorunu sonucu Samsung WD10T654DBN1AH modelli çamaşır makinemin 28 Ekim tarihinde değişim kararı çıktığı tarafıma bildirildi. Gönderebilecekleri 1 tane model olduğunu söylediler, o model ise aldığım makinenin özellik olarak altında bir modeldi. 1 buçuk senede sonuncusu ile 5 kez servis talebinde bulunduğum 1 kez kapağının komple değiştiği çamaşır makinesi ayıplı ürün olarak kabul edildi. Ancak makinemden daha düşük model dayatmasında bulundular. Kabul etmeyip özellik olarak hakkım olan muadil ürün istemem üzerine bana fatura tutarı üzerinden iade yapabileceklerini başka bir şey yapamayacaklarını söylediler. Makinemi 19 bin liraya aldım ve şu anki fiyatı 47 bin lira. Yaşattıkları manevi zararın yanında bir de maddi zarar yaşayacağım seçeneği lütuf olarak sundular. Fabrikada başka ürünleri olmadığını söylüyorlar, koskoca Samsung firmasının fabrikasında tek bir model çamaşır makinesi olduğuna inanmamızı bekliyorlar. Tüketici Hakları kanuna göre değişimi çıkan bir ürünün muadil özelliklere veya daha üst modeli ile değişimi yapılması şarttır. Samsung markası kurumsal kimliğiyle beraber tüketicinin hukuki haklarını da unutmuş durumdadır. Bu hukuksuz süreç için önümüzdeki hafta Tüketici Mahkemesi'ne başvuracağım. Bir marka sizi 1 buçuk sene mağdur edip sonunda da böyle ortada bırakıyor. Yasal zeminde hakkımı arayacağım. Bu şikayeti okuyan tüm kullanıcılara da bir kez daha Samsung markasını tercih ettiklerinde karşılaşacakları durumu hatırlatmak isterim.

28 Ekim 2024 13:34 (Şikayetten 20 saat sonra)

20 Kasım 2024 22:53

1 haftadır hiçbir şekilde iletişime geçmiyorlar. Geçtiğimiz perşembe günü aranarak tekrardan başka önereceğimiz model yok kararınız nedir şeklinde bir üslup ile karşı karşıya kaldım. Pazartesi günü Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurumu gerçekleştireceğim.

Emir
Emir

Bilinçli tüketiciyi tebrik ediyorum.

Samsung Marka Çamaşır Makinesinde Sorun

Ercan