20 Aralık 2024 10:56

Evimde 1.5 senedir kullanmış olduğum Samsung WD10T654DBN1AH 10.5 kg/6 kg 1400 Devir Kurutmalı Çamaşır Makinesi'nin körük lastiğinde 17 Aralık 2024 tarihinde yıkama esnasında 1 cm kadar bir yırtık/kopma oluştu ve bu kopan kısımdan zemine su akıtmaya başladı. Fotoğrafta görebilirsiniz. Yıkamayı sonlandırıp Samsung müşteri hizmetlerini arayıp servis talebi oluşturdum ve bugün servis tarafından arandım, garanti kapsamından ücretsiz parça değişimi yapılacak diye beklerken sadece bir lastik parça için 4.890 TL gibi fahiş bir fiyat çıkardılar. Ben de reddettim. Ürünü Mart 2023'te satın aldım ve 3 yıl yani Mart 2026'ya kadar garantisi var, henüz 1.5 yıl kullandım bunun da 5-6 ayı yazlıkta olduğum için yaklaşık 14-15 ayda lastiğin deforme olup kopması ve buna kullanıcı hatası denmesi inanılmaz bir durum. Üstelik garanti belgesinde madde 2'de yazanı değiştirmeden yazıyorum ve görsel olarak ekliyorum:

-Madde 2: Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı garanti kapsamındadır.

Yerli-yabancı birçok markanın çamaşır makinesini kullandık hatta annemin evindeki 12-13 yıllık makinemizde bile böyle bir sorun olmazken 2023 model bir makinede bu tarz bir olay yaşamamız ve markanın ürünün arkasında durmayıp sorunu müşteriye yıkması markaya hiç yakışmıyor. Araştırdığıma göre kronik bir sorun ve aynı sebepten dolayı yüzlerce şikayet okudum, ve bu şikayetlerin içinde ücretsiz lastik değişimi yapılan birçok müşteriyi de gördüm. Çözüm merkezi ile gün boyu görüşmeme rağmen çözümden ve kurumsallıktan tamamen uzak bir şekilde konuyu kapattılar ve ücretsiz işlem yapılmayacağını söylüyorlar. Ücretsiz işlem yapılanlara nasıl yapıldığını soruyorum net bir cevap alamıyorum. Birebir aynı sorun için bazı müşterilere güncel tarihlerde ücretsiz değişim sağlanırken (olması gereken), bazılarına ücretli değişim teklif edilmesi nasıl bir çelişkidir? Kendilerine göre, 12-13 yıllık makinenin lastiğini yıllar boyunca koparamayan ben, 2023 model bir ürünün lastiğini 14-15 ayda kopardım. İlk defa çamaşır makinesi kullanan insanlar değiliz, nasıl kullanıldığını biliyoruz. Samsung markasına ve kurumsallığına güvenerek evdeki klimadan tutun televizyona çamaşır makinesine kadar hepsini kendilerinden satın aldık, etrafıma tavsiye ettim, ürünlerden memnun olduğumu belirttim ama ilk servis ihtiyacımızda böyle saçma bir durumla karşılaştık. Satış sonrası destek gerçekten çok kötü seviyedeymiş, bunu görmüş oldum. Markanın özellikle çamaşır makinelerini satın alırken 2 kere düşünmenizi tavsiye ederim.

20 Aralık 2024 14:26 (Şikayetten 3 saat sonra)

20 Aralık 2024 14:32

Çözüm merkezi ile yapmış olduğum görüşmede kendilerine garanti belgesinin 2. Maddesi olan "malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı garanti kapsamındadır" maddesini okuduğumda cevap olarak körük lastiği için kozmetik parça olduğu ve kozmetik parçaların garanti kapsamında olmadığı söylendi. Garanti belgesi madde 2'yi fotoğrafta görebilirsiniz. Kozmetik parçalar hariçtir diye bir ibare yok. Tam aksine malın tüm parçaları garanti kapsamındadır diye açıkça belirtiliyor.

21 Aralık 2024 09:31

Değerli Müşterimiz, Sizinle iletişime geçebilmemiz için cevapla alanından telefon ve isim soy isim bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Çözüm merkezimiz kısa sürede tarafınıza ulaşacaktır. Saygılarımızla Samsung Electronics Türkiye

24 Aralık 2024 10:57

Değerli müşterimiz, İletişim bilgilerinizi paylaşmadığınız için size ulaşamadık. Canlı destek hatlarımıza ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla Samsung Electronics Türkiye

Halit
Halit

Aynı model aynı yırtık bende de oluştu. Yeni makine 2025 Kasim fiyatı 40-50bin arası. Bir körük için 5bin istendiği doğruysa kabul edilemez

Filiz sonuçtan hiç memnun değil

Filiz
10 Şubat 2025 11:49

Muhammet
18 Eylül 2024 20:02
Samsung Çamaşır Makinesi Körük Lastiğinin Garanti Kapsamında Olmaması
Nisa sonuçtan hiç memnun değil

Yeni Alınan Çamaşır Makinesinin Körük Lastiği Kısa Sürede Parçalandı Garanti Dışı Kaldı

24 Ağustos 2025 14:19

Samsung Kategorileri