Kumtel Ankastre Fırın: Topraklama Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti

Ekrem
10 Ekim 2024 14:43

Merhaba,
13 Temmuz tarihinde satin aldığım ve 7540704 servis kaydıyla kurulumunu yaptığım Kumtel marka ankastre setin fırını kurulumdan bugüne kadar doğru çalışmadı. Çalıştırdığım zaman birkaç dakika sonra tüm evin şalteri iniyor. Elektrikleri kesiyor. Bu nedenle iki defa yetkili servisi çağırdım ancak birinci seferinde evin elektriğinde problem var denildi. Servis İkinci gelişinde yine problemin kaynağı olarak elektrik tesisatını gösterdi. Daha donra bunu ispat etmek için servis gözetiminde komsu dairenin elektriği ile denedik. Birkaç dakika çalıştıktan sonra o dairenin de şalteri attı. Ardından geri getirip yerine taktılar. Biraz uğraştıktan sonra çözdük dediler. Ve gidecekleri esnada, nasıl çözdünüz? Diye sorduğumda "-fırının topraklama kablosunu kesip devre dışı bıraktık, böylece şalter atmayacak dediler."
Bu durumda kaçak akım olursa benim eşim çocuğum fırına dokunduğunda ne olacaktır. Hangi teknik bilgiye dayanarak fırının topraklama hattını devre dışı bıraktılar.
Ben durumu kabul etmeyip ürünü garantiye göndermeyi talep ettiğimde ise yetkili bana " firma ürün değişikliği veya iade yapmaz. Yapabilecek başka bir şey yok." Diye yanıt vermiştir.
Eğer ürün ayıplı çıkarsa nasıl olur da garanti devreye girmez. İnsanlara neden garantili ürün diye satıyorlar.
Sonuç olarak ankastre fırını aldığım beri kullanamıyorum. Bu konunun bir an önce çözülmesini talep ediyorum.

10 Ekim 2024 15:50 (Şikayetten 1 saat sonra)

Cemal sonuçtan hiç memnun değil

Cemal
19 Ekim 2023 14:25
Ahmet sonuçtan memnun değil

Ahmet
27 Ağustos 2023 22:37

Canım
09 Kasım 2023 13:55
Kumtel Ankastre Fırın Montaj Hatası
Serdar sonuçtan hiç memnun değil

Serdar
07 Kasım 2023 23:31
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
08 Ekim 2024 22:58