25 Şubat 2024 23:04

İstikbal Mobilya Müşteri Hizmetleri Birimine
Sayın yetkili,
30/05/23 tarihinde firmanızın Antwerpen temsilciliğini yapan Kioksplaats 52 Hoboken adresinde bulunan Yunak sprl mağazanızdan aldığımız koltuklar hakkındaki şikayetlerimizi size iletmek istiyoruz.

Firma temsilciniz ilk olarak beğendiğimiz ürünün defolu olanını getirdiler. Kendilerine sorunu ilettik ve yardımcı olmaya çalıştılar; ancak seçtiğimiz ürünün dışında bir renk getirdikleri için ürünü iade ettik. En nihayetinde istediğimiz ürünü getirdiler; ancak her iki koltukta da çökme olduğunu kendilerine ilettik.
İlk gelen teknik ekip bize koltukların sorunlu olduğunu söyledi ve değişim talep etmemizi önerdiler. Ancak herhangi bir keşif raporu alamadık kendilerinden.
Biz hemen temsilcinizin Antwerpen bürosuna başvurduk. Onlar bizi Brüksel temsilciliğiniz ile irtibata geçirdiler.
Ancak o günden itibaren 7 aydan daha fazla bir süredir bize sizinle irtibata geçtiklerini; ama henüz sizin herhangi bir dönüş yapmadığınızı söylediler.
Biz tekrar Brüksel temsilcinize gittiğimizde, kendilerine sorunu tekrar ilettik; ancak cevap aynıydı. Sorun, sizin dönüş işlemlerini çok geç yapmanızdan kaynaklanıyordu.
En nihayetinde 2 hafta önce tekrar Antwerpen temsilcisine gidip şikayetimizi yeniledik. Bunun üzerine satıcı temsilciniz, uzman ekip yerine kendisi gelip koltukları görüp üzerine oturarak 'koltuklar sağlam, talebiniz reddedildi' diyerek uzmanlıktan ve profesyonellikten uzak bir tavır sergiledi ve gitti.
Size ekte almış olduğumuz yerin teslimat belgesi ve fotoğrafları sunuyorum.
Her ne kadar fotoğrafta net görülmesi zor olsa bile, en azından kırlent duruşundan bile koltuktaki çökmenin fark edilebileceğini düşünüyoruz. Çıplak gözle çok daha rahat anlaşılabilir.
Biz de Anayasanın Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 14. Maddesi 1. Fıkrası gereğince,
Üretici ve ithalatçılar, yetkili satıcıların tüzel kişiliği olsa dahi satış sonrası hizmetlerin sağlanması ve yürütülmesinden yetkili temsilci ile birlikte müteselsilen sorumlu olduğunuzdan dolayı şikayetimizi size iletiyoruz.
Özet olarak, çok muhtemel fabrika hatası olan koltuklarımızın iadesi veya değişimi için biriminize başvuru yapıp mağduriyetimizin giderilmesini talep ederiz.
Yine aynı Anayasa maddesinin 6. Fıkrasına göre, üretici firma olarak temsilciliklerinizi satış sonrası hizmetlerini denetlemek ve takip etmekle yükümlü olduğunuzu hatırlatmak isteriz.
Aynı zamanda bu şikayetimizi e-posta ve fotoğraflar ile gönderdik.

25 Şubat 2024 23:06 (Şikayetten 1 dakika sonra)

27 Şubat 2024 14:15

Sevgül sonuçtan hiç memnun değil

Sevgül
17 Nisan 2024 13:05
Enes sonuçtan memnun

03 Ocak 2024 08:43
Ayşe sonuçtan çok memnun

09 Eylül 2023 14:44
"Teşekkürler"
Elif sonuçtan hiç memnun değil

19 Şubat 2025 15:19
Emre sonuçtan çok memnun