Nur sonuçtan hiç memnun değil

Yataş Enza Home Cayma Hakkı Bedeli Kesintisi

16 Mart 2024 19:26

Yataş Enza Home İstanbul Bahçelievler mağazasından 10.03.2024 tarihinde Bertha model koltuk takımı aldık. Evde ölçüm yaptığımızda takımın eve tam olarak uyumadığını ve sıkışıklık olacağını tespit ettik. Hafta içi çalıştığım için hafta sonu olan 16.03.2024 tarihinde mağaza ile iletişim kurduk. Mağaza, iptal işlemi yapamayacağını, yapılması durumunda %35 cayma bedeli ve ayrıca %5 banka komisyonu kesileceğini belirtti. 'Sözleşme imzaladınız, sözleşmede yazıyor, okusaydınız' dediler. Alışveriş yaparken sözleşmeyi önümüze koyup, sadece belirli yerlere imza atılması gerektiğini söylediler. Okuma için gerekli süre verilmedi ve bize cayma hakkının 3 gün geçerli olduğu, aksi takdirde ücret kesileceği hakkında hiçbir bilgi verilmedi. Koltuk takımının yaklaşık 50.000 TL olduğunu düşünürsek, %40 kesinti 20.000 TL yapıyor. Üstelik fatura bile henüz adımıza kesilmedi. Bize koltuk takımının 8 hafta içinde teslim edileceği bilgisi verildi. Mağazadaki yetkililer, 'Fabrika üretime geçiyor, üstelik fabrikaya nakliye ücreti ödedik, ücretsiz iptal edemeyiz. 3 gün içinde başvurmanız gerekirdi' diyorlar. Bu sorunun en kısa sürede çözülerek ödediğimiz ücretin tarafıma iade edilmesini talep ediyorum. Satış işlemi iptal edilmelidir. Henüz fabrika üretime dahi geçmeden, fatura kesilmeden ve mal teslimi yapılmadan yapılan bu kesintinin sebebini anlamak mümkün değil. Ayrıca mağazada satış yapılırken müşteriye iyi davranılıp, daha sonra 'Nereye şikayet ederseniz edin, avukat tutun, Tüketici Hakem Heyeti'ne gidin, avukatlar uğraşsın' demek hiç hoş değil. Bu, müşteri ilişkileri açısından kabul edilemez bir tutumdur. Yataş'ın bu konuda sınıfta kaldığını düşünüyorum.

18 Mart 2024 09:04 (Şikayetten 1 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle firmamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başvurunuz ile ilgili olarak çözüm merkezimiz sizinle en kısa sürede iletişime geçecektir. Saygılarımızla, Yataş Grup

18 Mart 2024 09:37

Evet Müşteri temsilciniz ile görüştüm kesinlikle olaya olumsuz yaklaştı mağaza haklıdır onlarla görüşün biz çözüme müdahil olamayız dediler. Bana sözleşme verilmedi Ayrıca cayma hakkından da bahsedilmedi sözleşme mağazada olduğu için. Okuma imkanım olmadı,3 gün süre olduğu da bahsedilmedi Yani bunu bilme imkanım yoktu. Resmen müşteri aldatma. Daha imal süreci başlamamış olan bir ürün için yüzde 35 cayma hakkı istenmesi ve Yataş'ın sorumluluk almaması saçmalık

12 Haziran 2024 12:50

Teşekkürler

22 Ekim 2024 17:02

Hediye çeki yollamak için teşekkürler mesajı atmam istendi

Ozan sonuçtan memnun değil

27 Ağustos 2023 23:41