Eda sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Bulaşık Makinesi Ve Buzdolabı Sorunları: Sessizlik Ve Dayanıklılık Hayal Kırıklığı

20 Ekim 2024 23:38

21.06.2023 tarihinden bütün beyaz eşyalarımı Bosch markasından aldık. Montajı 21.12.2023 tarihinde yapıldı fakat kullanmaya 05.2024 tarihinde yani yaklaşık 5 aydır kullanıyoruz. Bulaşık makinemi serie4 'silence' olanını ekstra sessiz diye daha fazla para verip almıştık. 5 ayın sonunda bulaşık makinemin sesinden alt komşum bile rahatsız olduğunu dile getirdi ve ayrıca çalışma süreleri arttı. Servisi aradık 26 Ekim tarihinde gelip makinemin filtresinin pis olabileceğinden dolayı olduğunu ve Bosch olsa bile seriler arasında kalite farkı olduğunu dile getirerek 400 TL. Lik temizleyicisini satıp gitti. Fakat tabii ki ses düzelmedi 3 Ekimde ve 2. Kez yetkili servisi çağırıp tekrar sorunu dile getirdik. Fakat sesin normal olduğunu ve sessiz çalışmasının imkansız olduğunu söylediler. Tüm ısrarlarıma rağmen en sonunda fabrikadan destek istediğini söyleyip gitti. 20 gündür ne arayan ne bilgi veren var. Bulaşık makinemi mümkün olduğunca az çalıştırmaya çalışıyorum. Ve içinde aşırı bir kötü koku mevcut. Bu şikayetim sadece bulaşık makinem için 5 aylık kullanım sonucunda buzdolabımın lastiği de yırtıldı 1800 TL para istediler kullanıcı hatası diyerek fakat biz ilk defa kulpsuz buzdolabı kullanmıyoruz. Gerçekten en büyük pişmanlığım. Zamanında diğer markalardan belki 20-30 bin fazla vererek aldığımız ve 5 ay sonunda şikayet ettiğimiz bir marka.

profile profile
21 Ekim 2024 11:33 (Şikayetten 11 saat sonra)

21 Ekim 2024 12:36

Servisten arandım fakat bu sesin normal olduğunu suyun çarpma sesi olduğunu ve konunun uzmanları tarafından kapandığını söylediler. Ben sesin normal olmadığını söylediğimde ise makineyi çok doldurduğumu veya az doldurduğumu söylediler. Sesin normal olduğuna karar verip konuyu kendi aralarında kapatmışlar yani. Kötü bir hizmet kötü bir kalite. Ama buna tamam o zaman normalse deyip susamıcam.

Ali
Ali

Merhaba aynı sorun bende de var daha dun kurulum yaptılar yüksek seste çalışıyor. Sorunu çözdünüz mu

Eda

Merhaba. Hayır kesinlikle kabul etmiyorlar ya çok doldurdunuz diyorlar ya da az bulaşık koymuşsunuz. Siz çözebildiniz mi?

İzzet
İzzet

Eda hanım bu ses yüksek. Bir daha arayın servisi. Gene normal derse tenisyenden belge alın muhakkak. Tüketici Hakları'na baş vurun.

Eda

2 defa servis geldi ikisi de sesin normal olduğunu su sesinin olduğunu iletip gittiler. Her yere yazıyorum şikayetimi olumlu bir dönüş olmazsa Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım. Teşekkür ederim.

Sinem
06 Aralık 2024 21:36