Tüketici Hakem Heyeti Kararını Uygulamayan Arzum Markası Mağduriyeti.

Tüketici Hakem Heyeti Kararını Uygulamayan Arzum Markası Mağduriyeti.
Fatih
29 Temmuz 2024 13:281.494

Arzum markasında yaşadığım mağduriyeti aşağıda yazıyorum.

Arzum robotek robot süpürge kullanıcısıyım. Garanti kapsamında ürünümü servise götürdüm. Tarih sırasına göre yaşadıklarım:

1- Batarya ve fırça garantiye girmiyor dediler, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum.
2- Yedek parça stoğumuz yok diye savunma yapıldı, kanunen sattığınız garantili ürünün parçasını bulundurmak zorundasınız.
3- Kanunen tamiri mümkün değilse ürün yenilemesi yapmalısınız, ürün elimizde yok dediler.
4- Ürün elinizde yoksa yenisini vermek zorundasınız. Hakem Heyeti kararı "misli ile değişim" şeklinde çıktı. Üst seri elimizde yok dediniz buna da uymadılar. Kararı da tanımadılar.
5- 3 yıl önceki fatura bedelini iade edelim şeklinde komik bir teklifte bulundular. 3 yıl önceki 2 bin lira fatura tutarı ile şu an robot süpürgenin fırçasını alamıyorum. Bunu kabul etmediğimi ve mağduriyetimin doğduğunu belirttim. (Zaten Hakem Heyeti de burada bir mağduriyetim oluşacağına karar verip, misli ile değişim kararı çıkardı.)
6- arzum.com.tr üzerinden 12 bin liralık ürün seçebileceğim söylendi. Ürünleri seçip taraflarına ilettim. Ancak bunu kabul etmediler, ve sadece tek bir ürün seçebileceğimi söylediler, web sitelerinde 11 bin ile 12 bin lira arasına sattıkları tek bir ürün dahi yok.

Hakem Heyeti kararını tanımayan, müşteriyi yanlış yönlendiren, sadece çözümsüzlük sunan bu markadan şikayetçiyim.

Mağduriyetim için tek çıkış yolum dava sürecini başlatmak kaldı. Hakem Heyeti kararım ile birlikte dava sürecini başlatacağım.

18 Şubat 2025 14:06 (Şikayetten 6 ay sonra)

Arzum, Şikayetvar platformuna üye değildir. Bu yüzden, talep, istek, öneri ve şikayetlerinizin en hızlı şekilde takip edilip, geri dönüş yapılabilmesi için resmi Arzum kanallarını kullanmanızı önemle rica ederiz.

Benzer Şikayeti Var
11 Mart 11:45

Başka ürünle değiştirdiler eski parasını vermek istediler kabul etmedim ürün ellerinde yokmuş o fiyata robotmu kaldı bende yerine başka ürün aldım

Burcu
Burcu
10 Mart 14:38

Son durumunuz nedir acaba?

Benzer Şikayeti Var
1 Eylül 2024 09:55

Tüketici Hakem Heyeti kararı bende de var kazandık davayı aynı şekilde oyalıyorlar, avukata vereceğim icra yoluna gideceğiz büyük ihtimal yazık

Arzum Robot Süpürge Batarya Ve İade Sorunu

Şükran
21 Kasım 2024 10:021.002

2022 yılında aldığım Arzum marka robot süpürge 6 ay sonra batarya arızası verdi. Servise götürdük, servisten gelen cevap...

1 Destek

Arzum Robot Süpürge Müşteri Mağduriyeti!

Srdr

Yaklaşık bir buçuk yıldır kullandığım Arzum robot süpürge bundan 2-3 ay önce bozuldu. (Arızası fırçayı döndüren öndeki i...

Arzum Robot Süpürge Batarya Rızası, Arzum Robot Süpürge Pişmanlığı

Neşe
17 Mayıs 2024 09:531.210

Arzum robot süpürge aldık yaklaşık 1 buçuk yıl oldu. Ancak son günlerde şarj olmamaya daha sonra da artık ışığı bile yan...

Tümünü Gör
Arzum Robot Süpürge Şarj Sorunu

Arzum Robot SüpürgeŞarj Sorunu

Buse
Arzum Robot Süpürgem Takılı Kaldı

Arzum Robot SüpürgemTakılı Kaldı

Aleyna
Arzum Harita Kurulum Sıkıntısı Ve Anlaşılmayan Tuhaf Sesler!

Arzum Harita KurulumSıkıntısı Ve Anlaşılmayan Tuhaf Sesler!

Selin
Arzum Robotek Ar4301 Şarj Sorunu!

Arzum Robotek Ar4301Şarj Sorunu!

Pelin
Arzum Robot Süpürgem Wi-Fi'ye Bağlanmıyor