Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

01 Ekim 2024 23:27

Kütahya Merkez Arçelik bayisinden aldığım, henüz 1 yılını doldurmamış Arçelik 10120M modelli çamaşır makinesi çamaşır yıkarken kapak camı patladı. Yeni makinelerde cam kapağın önünde siyah düz plastik olması cam kırıklarının etrafa dağılmasını engelledi. Ancak makinenin çalışır durumda olmasından dolayı çamaşır makinesi kazanının içindeki plastik parçalara da zarar vermiş, kapak kenarındaki körük tamamen küçük kırık parçalarla dolmuştu. Kesik var mı emin değilim ancak deforme olduğunu düşünüyorum. Cam kırıkları kazanın içindeki deliklerden de iç kısımlara yayıldı.
Yıkanan çamaşırlardan bazıları da bu camlar tarafından kesikler oluştu.
En az 25 yıldır Arçelik dışında hiçbir beyaz eşya kullanmamış ve çevresine Arçelik ürünlerini tavsiye etmiş biri olarak böyle bir şey ilk defa başımıza geldi.
Servis geldi. Sadece değişecek parçaları kendince bakıp karar vererek 10-15 gün içinde parçalar geldiğinde takılacağı şeklinde şeyler söyleyerek gitti.
Bu kapak camının patlamasında bizden kaynaklı herhangi bir durum yoktur. Gürültü üzerine makinenin yanına gittiğimizde durumu gördük.
10-15 gün çamaşır makinesini kullanmamak bize günün zararı kaldı. Parçalanan çamaşırlar da cabası...
Makinenin birkaç görünen parçasının değişmesinin sorunu gidereceğini düşünmüyorum.
Henüz birinci yılını doldurmamış bir ürünün şu an görülmeyen ama bu olayla cam kırıklarıyla oluşmuş hasarlar ilerleyen dönemde bize ekstra maliyet çıkaracaktır.
Kapaktaki körükte kılcal çizik ya da kesikler kazanın içindeki cam parçaları suyun dolaştığı tüm aksama bir şekilde ulaşacak ve ilerleyen dönemlerde sorunlara yol açacaktır. Bu durumda geriye dönük bir olayı yani bu durumu sebep olarak göstermem dikkate alınmayacaktır.
Tüm bunlardan dolayı Arçelik kendisine yakışanı yapmalı ve bu ürünü yenisiyle değiştirmelidir. Aksi durumda 25 yıllık güvenimizi boşa çıkarmış olur.

02 Ekim 2024 09:24 (Şikayetten 9 saat sonra)

Sümeyra
21 Mayıs 2024 15:21
Arçelik 10120M Makinenin Sorunlu Olduğunu Kabul Etmiyor
Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Mağduriyet Giderilmesi Ve Çözüm Sunulmadı

Ramazan
09 Ekim 2023 13:55
Serkan sonuçtan hiç memnun değil

Serkan
16 Temmuz 2025 11:39
Yeni Çamaşır Makinemin Camı Patladı, Değişim Talebim Reddedildi
Sebahattin sonuçtan hiç memnun değil

Sebahattin
19 Ocak 2024 23:04