Yapı Kredi Bankası'ndan Yüksek Faizle Yapılandırma Sorunu

08 Kasım 2024 10:33

08.11.2024 tarihinde Yapı Kredi Bankası kredi kartı borcumun asgari ödemesini ödeyemediğim için yapılandırma talebimde bulundum. Devletin tebliğ ettiği 3,11 faiz oranı 60 ay ile yapılandırma talep ettim ancak bana 4,50 faiz oranı ile yapılandırma yapabileceklerini söylediler. 3,11 faiz oranı ile yapılandırma yapılmasını talep ediyorum. Kredi kartı borcumun 3 katı faiz almayı teklif ediyorlar.

Şükran
Şükran
08 Kasım 2024 11:07

Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları, Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/16) ile belirlenen yöntem çerçevesinde hesaplanarak her ayın sondan beşinci iş günü bu sayfada ilan edilmektedir. Diğer taraftan, bankalar tarafından kredi kartı işlemlerinde uygulanabilecek azami faiz oranlarının hesaplanabilmesi için gerekli olan referans oran, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/4) kapsamında belirlenen yöntem ile hesaplanarak ilan edilmektedir. Aşağıda yer alan faiz oranları ilgili dönemler için geçerli olan azami oranlar olup, bankalar söz konusu oranları aşmamak koşuluyla kredi kartı işlemlerinde uygulayacakları faiz oranlarını serbestçe belirlemektedir. Ayrıca, Mevduat ve Kredi Faiz Oranları ve Katılma Hesapları Kâr ve Zarara Katılma Oranları hakkında Tebliğ (Sayı:2020/3) ’de kredili mevduat hesaplarında uygulanacak azami akdi ve gecikme faiz oranlarının Bankamızca belirlenen azami oranları geçemeyeceği hüküm altına alınmıştır. Öte yandan, 26/9/2024 tarihli ve 10972 sayılı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararının 1 İnci maddesi uyarınca kredi kartı borçlarının yapılandırılması halinde uygulanacak aylık akdi faiz oranı, aylık referans oranı (%3,11) aşamaz. Söz konusu işlemlerde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranı ise Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/16) ’in 5 İnci maddesi kapsamında belirlenen en yüksek gecikme faiz oranıdır (%5,30).

Emrah
Emrah

Şükran hanım vade kaç ay dediler?

Bahar
Bahar

Benden de İş Bankası 4,09 istedi. Vergi ve fonlar dahil faiz bu dedi. Vergiyi faizle mi alıyorsunuz ve fon nedir dedim cevap veremedi. Ayrıca yüzde 1 faiz neyin vergisi? Hiçbir banka 3,11 uygulamıyor e devletten CİMER'den şikayet edin lütfen çok kişi ederse düzelir belki

Ufuk
Ufuk

Vade olarak kaç ay dediler

Cengizhan sonuçtan hiç memnun değil

Yapı Kredi Bankası'nda Yapılandırma Sorunu Ve Yasal Hakların Engellenmesi

05 Kasım 2024 12:42
Yeşim sonuçtan hiç memnun değil

03 Aralık 2024 11:48

Yapı Kredi Bankası Kategorileri