Yanlış Vergi Cezası Ve Trendyol'un Yetersiz Desteği

06 Eylül 2024 13:25

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, tarafıma Trendyol'dan 500 bin TL'lik satış yaptığıma dair özel usulsüzlük cezası geldi: 11.800 TL. Vergi dairesi ile öyle bir satışım olmadığı, Trendyol'dan bir defa 1.200 TL'lik sipariş geldiği ve iade edildiğini bildirdim. Onlar da Trendyol'dan yazılı bir belge veya cari hareket dökümü (kaşe imzalı bir şekilde) getirmelisin dediler. Abartmıyorum, tam 1 sayfa boyunca Trendyol'a sadece yalvarmadığım kaldı belge için. Ticket açıldı, mutabakata yönlendirildi, mutabakat Ticket'ı kapattı. Legal ekibine yönlendirdi, oradan kimseye ulaşamadım. Tekrar Ticket açtırdım. Mutabakata bir daha yönlendirildim, defalarca oradan oraya savruldum sayelerinde. Geldiğimiz nokta şu oldu: biz belge veremeyiz, vergi dairesi resmi yazı ile talep etmeli dedi. Tam 1 ay sonra, vergi dairesine gittim, böyle bir uygulamamız yok, yazı veremem dedi, zaten süre de geçti. Bunu ödemelisin, sonra istersen mahkemeye başvurabilirsin dedi. İşin özeti, Trendyol'un iki satırlık yazı veya kaşeli imzalı cari hareket dökümü vermemesi gerekçesi ile bugün 11.800 TL ceza ödemek durumunda kaldım.

Süleyman
Süleyman

Sonuç ne oldu?

Hediye sonuçtan hiç memnun değil

Trendyol'da Hesap Blokesi Ve Bilgi Eksikliği

Hediye
26 Şubat 2025 21:32
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

17 Ekim 2024 13:01

Sermed