Çağrı sonuçtan hiç memnun değil

27 Aralık 2023 15:30

Trendyol uygulaması üzerinde yaşadığım sıkıntıyı ve çözüm üretme süreci ile ilgili detaylı bilgiyi buradan ekran fotoğrafları ile beraber paylaşacağım.
Bugün öğle saatlerinde aşağıya ekran görüntüsünü eklediğim ilk sipariş dokümanında da görüleceği üzere bilgim haricinde sipariş oluşturulmuş ve benim kayıtlı adresime gönderilmek üzere sipariş geçilmiş, bunun da maili bana ulaştı. Akabinde bir hata olduğunu düşünerek müdahale etmedim. Hemen akabinde sipariş iptal edildi. Aynı şekilde farklı bir ürün daha sipariş geçilip iptal edildi. Bu esnada hemen uygulamaya girip önce adres bilgilerine baktım. Aşağıdaki gibi hayatımda hiç ismini duymadığım bir kişi hiç gitmediğim bir şehirden aşağıdaki gibi adresini eklemiş ve bu adresi de gene resimler arasında da görülen numara ile kaydetmiş. Bu numara bana ait değil ve tamamını göremiyorum. Bu numarayı Trendyol'dan talep ettim, polis merkezine suç duyurusunda bulunacağımı söylediğimde KVKK gereği paylaşamıyoruz dedi. Ama başka birisi benim rızam olmadan kredi kartımdan alışveriş yapabiliyor. Bu konuda bir sakınca görmüyor Trendyol. Bu esnada müşteri hizmetlerini aradım. Burada özellikle belirtmek istiyorum, ne sitede bir acil durum butonu var ne de müşteri hizmetlerine bağlandığınızda bu gibi bir durumu izah edecek bir yönlendirme sistemi var. Ben sorunumu iletmek için müşteri hizmetlerine bağlanmayı bekledim. Müşteri hizmetlerine bağlandım. Durumu izah ettim. Başka birisi benim iznim olmadan adres ekliyor dedim, sipariş geçip iptal ediyor dedim. Şu an sepette pahalı bir telefon var 26k dedim. Hesabımı iptal edebilir misiniz dedim. Sadece siz hesabınıza girerek hesap dondurma işlemi yapabilirsiniz dedi D**** Hanım. Düşünebiliyor musunuz, hesabınız ele geçiriliyor ve birisi sürekli şifreyi değiştiriyor üstelik benim mail adresimi ya da telefonumu kullanmadan yapıyor. Bunu izah ediyorum bu durumda yapılacak bir şey yok diyorlar. Ama Trendyol sitesine girdiğinizde kartlar kısmında büyük bir simge var. "kartlarınız güvende". Bu sürede kartımı iptal ettim, şükürler olsun ki sanal kartım kayıtlıydı sadece. Trendyol'a güvenip de normal kart bilgileriniz yazıyorsa geçmiş olsun. Siteye girdiğimde iki aşamalı şifreli girişi aktif etmeye çalışırken şifre değiştirildiği için sistemden atıldım. Sonuç olarak 2 aşamalı girişi aktif ettim. Ama bütün kartlarımı iptal ettim. Şu an Trendyol üzerinden kredi çekilmesi ya da alternatif sipariş yöntemleri için diken üstündeyim. Üstelik olaydan sonra 3 saat geçmesine rağmen kimse ulaşmadı

28 Aralık 2023 14:46

3 saat sonra 15.12 de arandım ve hesabımın askıya alındığı bilgisi verildi. Fakat ilk telefon görüşmemde bana siparişler iptal edildiği için provizyon bilgisi oluşmadı. Provizyon bilgisi olmadan müdahale edemeyeceklerini ve hesabımı dondurmak istiyorsam sadece Trendyol uygulaması üzerinden yapabileceğim bilgisi paylaşıldı. Buradan anlaşılıyor ki Trendyol müşteri hizmetleri yeterli bilgiye deneyime ya da eğitime sahip değiller. Bu aşamada nasıl bir yol izleyeceğimi son müşteri temsilcisine sorduğumda hesabımın askıda kalacağı ve eğer istersem savcılığa suç duyurusunda bulunabileceğim, eğer ben haklıysam yani bu da herhalde demek oluyor ki bu tiyatroyu ben çevirmiyorsam, Trendyol ile ilgili gerekli ceza süreci savcılık tarafından sürdürülecekmiş. Sonuç olarak olan benim hesaba oldu. Başına aynı olay gelen olursa dava dosyaları birleştirilebilip Trendyol tarafına gerçek bir ceza da kesilebilir.

03 Ocak 2024 09:54

Trendyol ve şüpheliyi savcılığa verdim. Sonuç bu. Günün sonunda kart güvenliği sıfır. Birisi hesabınıza girip sizin onaylı postanız ya da telefon numaranız ile değil kendi telefon numarası ile adres ekleyip, o adres için sipariş oluşturup kayıtlı kart üzerinden 3D security yi seçmeden istediğini alır. Soruşturma sonuçlansın temelli kapatacağım, bu şikayeti de kaldırmayacağım.

Kübra
Kübra

Üzerinden uzun zaman geçmiş ama sonuç nedir acaba? Benzer bir durumu ben de yaşamaktayım emniyete gideceğim

13 Mart 2025 22:36
Seda sonuçtan hiç memnun değil

06 Haziran 2024 17:40
Trendyol Müşteri Hizmetlerinin Müşteriyi Azarlaması Hk
Trendyol Müşteri Hizmetlerinin Müşteriyi Azarlaması Hk

Aleyna
19 Haziran 2025 23:47
siparisim-bilgim-disinda-iptal-edildi-musteri-hizmetleri-sikayetimi-almadi-1.jpg

Trendyol Kategorileri