Yalçın sonuçtan hiç memnun değil

Trendyol "ürün Tedarik Edememe Cezasını" Keyfi Kesiyor.

Trendyol "ürün Tedarik Edememe Cezasını" Keyfi Kesiyor.
13 Mart 2024 19:09

Trendyol Satıcı Platformu'nda 'banurdan' markası ile satış yapıyorum. Mağazamdan menü kabı satıyorum. Satışını yaptığım menü kapları standart özelliklerde; bunlar değiştirilemiyor ve müşteri ile bizi görüştürmedikleri için kişiselleştirilemiyor. Satın alan müşterilerimiz ne görüyorlarsa onu satın alıyorlar. Bir müşterimizin menü kabı üzerine logo basılmasını istemesi üzerine 'soru cevap' bölümünden bunu yapamayacağımızı, logosunu teslim almamızın platform kuralları gereği imkansız olduğunu kendisi ile iletişime geçip detayları alamayacağımızı belirterek siparişini 'iptal etmesini' istedim. Kendim de telefon ile platformda yer alan numaradan Trendyol'u aradım. Bilgisayar asistanının yönlendirmesiyle karşıma çıkan yöneltmeleri takip ederek ilgili konuyu bulamadım ve platform üzerinden iptal işlemini gerçekleştirdim. Çünkü teslim süresi diye bir durum var ve süresinde teslim edemediğiniz her sipariş için ceza ödeniyor. Bunu bu şekilde hallettiğimi düşünürken birkaç gün sonra 'ürünü tedarik edememe' cezası ile karşılaştım. Telefon ile aradım, durumu izah ettim fakat faturayı iptal edemeyeceklerini söylediler. Satıcı platformunda kendilerine telefon ile ulaşma bilgisinin yer almadığı, verilen telefonun satın alanların görüşebileceği bir çağrı merkezi olduğunu, bunun böyle olmasına rağmen aradığımı fakat çıkan yönlendirmelerde kendi sorunum ile ilgili hiçbir yönlendirmenin olmadığını söyledim. Platformumuzda da böyle bir iptal seçeneğinin olmadığını, iptal etmek için çok uğraştığımı, en sonunda orada yer alan herhangi bir iptali seçerek işlemi sonlandırdığımı belirttim. Bu durum zaten müşteri yazışmalarımızda da açıkça yer alıyor. Trendyol Satıcı Platformu'nun kendi çıkarlarına göre yapılmış olmasından, onlara ulaşabilecek bir telefon numarası yer almamasından, yardım robotunun istediğimiz alanda bir konu olmamasından dolayı robot ile çözüm bulamadığımızdan ve bunların zararlarını tedarikçilere kestiklerinden bahsettim. Fakat hiçbir şekilde yardımcı olmadılar, bu haksız faturayı iptal etmeyeceklerini söylediler. Ben de mağazamı kapatın dedim ve telefonu kapattım. Asla memnun kalmadığım, yüksek komisyon oranları ile emeğimizi yok sayan Trendyol'un haksız düzenlediği faturayı iptal etmesini istiyorum. Vuku bulmamış bir olay için düzenlenen fatura zaten kanunen de yersiz ve mesnetsizdir. İptal etmemelerini kesinlikle haksızlık olarak görüyor ve faturanın iptalini istiyorum, bunu boykot ederek mağazamı kapatıyorum.

trendyol-urun-tedarik-edememe-cezasini-keyfi-kesiyor-2.pdf
15 Mart 2024 17:03

Ne arayan var ne soran. Ne de bu durumun verdiği zararı umursayan. Trendyol dan bize sipariş veren müşteri cevabımızı anlıyor, hata demeyelim ama yanlış sipariş verdiğini anlıyor ve sorun yok tamam diyor. Ama Trendyol yanlış pencere üzerinden iptal ettiğim için ki başka bir iptal etme seçeneğimde yok (Platformlarında yer almayan bir numara varmış onu kahin olup hissedip bilmem ve ancak o numaradan arayıp durumu bildirmem gerekiyormuş). Bana 150 TL ceza kesti ve benimle hiçbir şekilde ilgilenmiyor. Ben de Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım. Ayıplarının cezasını ödeyecekler ve buradan yayınlayacağım.

30 Mart 2024 02:05

2 Hafta oldu, gıkları çıkmadı. "iptal etmemize" rağmen müşterinin geri çekmesine rağmen keyfi düzenlenen bu ceza alacağımızdan kesildi. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.

21 Nisan 2024 23:44

Halen duyarsızlığı, çözümsüzlüğü ile bizleri hayrete düşüren Trendyol ile bir daha çalışmama kararı aldık. Emeğimizi adeta bir elin parmaklarını geçmeyen satış platformlarının zengin olmasına harcamayacağız.

Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

Süleyman
21 Şubat 2025 11:45

13 Mayıs 2025 09:23
Özge sonuçtan hiç memnun değil

25 Ağustos 2023 12:22

Trendyol Ve Çözümsüzlük Bireysel Faturayı Kurumsal Fatura Yapamıyor