Trendyol Mağaza Devir İşlemi

08 Aralık 2023 13:50

3 yıldır satış yaptığım Trendyol mağazam için devir işlemi talebinde bulundum. Eski şirketim annemin üzerineydi, annemin emekli olması nedeniyle kendime şirket açtım ve bunun devredilmesini istedim. Belgeler tamamlandı, Trendyol'un hukuk birimine kargolandı ve kargo sonrası bize 20 gün sonra sonuçlanacağı söylendi. Biz de muhasebeye 1 ay sonra annemin üzerindeki şirketin kapatılması için talepte bulunduk. Devir işlemi için sürekli talepte bulundum, mesaj attım, evraklarımın ulaşıp ulaşmadığını, ne zaman işleme alınacağını sürekli sordum ve beklemem söylendi. Bu sırada annemin şirketi kapandı ve tasfiye sürecine girdi. Birkaç gün sonra bir müşteri temsilcisi bana ulaştı ve tasfiye sürecine girdiği için mağazamın devredilemeyeceğini söyledi. Benim kargomdan tam 2 ay sonra bana ulaşıldı ve bu görüşmelerin üzerine 1 ay geçti. Bir ay boyunca her gün başka bir müşteri temsilcisi ile durumu anlatmaya çalıştım. Her seferinde farklı biriyle konuştuğum için sürekli konuyu en baştan açıkladım. Özellikle bir müşteri temsilcinin tavrı çok kötüydü, bana tasfiye halindeki mağazamı aktif hale getirmemi söylediler. Bu konuda muhasebe ile görüştüm ve benden açma-kapama ücreti olarak 15 bin lira talep edildi. Bu şekilde bir bütçem olmadığı için ve havaya 15 bin lira vermek istemediğim için, bu benim hatam olmadığını düşünüyorum. Ben her gün yazdım, kayıtlarda her şey mevcut, bana söylenen her şeyi yaptım. Sonuçta şimdi mağazamı pasif duruma aldılar. Sebep olarak 'Farklı bir cari ile iş ortaklığına devam etmeniz sebebiyle hesabınız askıya alınmıştır' denildi. Yeni bir mağaza açmayı düşündüğümde ise aynı mail ve telefon numarası kullanamayacağım söylendi. Her şey çıkmaza girdi. Bu durumdan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum. Yüksek satışlarım ve takipçilerim vardı, şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Mağazam aktif olsa bile tasfiye durumunda kaldı, çok üzgünüm, 3 senelik emeğim çöpe gitti.

Trendyol'da Devir İşlemlerinde Yaşanan Zorluklar

31 Ocak 2025 15:30