THY Hava Yolları Mağduriyeti

THY Hava Yolları Mağduriyeti
Doğukan
17 Nisan 2024 16:27

THY ile İzmir'den İstanbul'a, oradan da Cidde'ye aktarmalı olarak gidilecekti. Dört bavulla üç kişi yola çıktık. Cidde'ye vardığımızda, tabii ki bavullarımızı bekledik; ancak bir bavul kayboldu. Ortalama dört gün süresince bekledik. Bu süre zarfında hiçbir elbisemiz yoktu; iki yetişkin kadın ve bir kız çocuğu, elbisesiz kaldık. Türkiye'de ailemiz ve eşim durumu THY'ye açıkladı. Onlar da acil ihtiyaçlar için yapılacak harcamaların geri ödemesini yapacaklarını söylediler ve fatura veya fiş alınmasını istediler. Biz de öyle yaptık. Dört günün sonunda üç bavul geldi, ancak en önemli olan dördüncü bavul hâlâ kayıptı. Umre ziyaretimiz bittiğinde Türkiye'ye geri döndük ve bu sefer kayıp bagajın gelmesini bekledik; o da bir ay sonra kırık ve parçalanmış bir şekilde ulaştı. THY yetkilileri maddi ve manevi destek sağlayacaklarını söyleyerek bizi sürekli oyaladılar. Bavulu teslim eden görevli kayıt aldı ve kırıklar hakkında bir belge düzenledik. THY, yardımcı olacaklarını belirtti. Tazminat birimi ilk etapta 5.500 TL önerdi. Biz zaten yaklaşık 300 dolar masraf yapmıştık ve bavulun maliyeti de cabasıydı. İkinci etapta ise 7.700 TL teklif ettiler. Bunu da kabul etmeyince, 'yapabileceğimiz bu kadar' diyerek sorumluluktan kaçmaya çalıştılar. Bu hesap yeğenimin hesabı, o takip ediyor. Gönderdiğim fotoğraftaki kişileri tanımıyorum, bavulumun üzerinde bu isimler yazıyordu. Şaka gibi gelen referans numarası ise 2024021734.

THY'de El Bagajı Birleştirme Talebimize Kaba Yaklaşım

Batuhan
07 Haziran 2025 21:26
Ülkü sonuçtan hiç memnun değil

Ülkü
14 Kasım 2024 06:03
Furkan sonuçtan hiç memnun değil

Kayıp Bagaj Ve Yetersiz Çözüm Süreci

Furkan
01 Mart 2025 13:55
Nurcan sonuçtan hiç memnun değil

Nurcan
04 Mart 2024 14:33