Rukiye
14 Aralık 2024 20:36

15 Eylül 2024 tarihinde Teknosa'nın İstanbul, Akbatı AVM’de bulunan şubesinden Apple iPhone 13 satın aldım. Teknosa personeli bu alışverişi kredi aracılığıyla yapabileceğimi belirtti ve bunun için kredi teklifi almak adına telefonumdan SMS ilettiler. Fibabanka'dan 70.000 TL tutarında onaylanan teklifini uygun buldum ve yalnızca alışveriş için gerekli olan tutar olan 39.022,10 TL’yi kullanarak satın alma işlemini gerçekleştireceğimi personele ilettim. Personelin paylaştığı bilgi ve telefonuma bankadan gelen mesajlar uyarınca 3 ay boyunca ayda 14.031,41 TL ödemeyi bankanın mobil bankacılık uygulaması üzerinden yapmam gerekiyordu. 15 Eylül 2024 tarihinde ilk taksit ödememi Fibabanka'ya yaptım. Birkaç gün sonra Fibabanka tarafıma, kredi ödemesinin geciktiği ve bu nedenle faiz işlemeye başladığına dair bir bilgilendirilme yaptı. Bankadan telefonu almak için gerekli olan tutar kadar toplamda bir değil iki kredinin, satın alım günü adıma çekildiğini öğrendim. Teknosa şubesi ile iletişime geçtim ve bu tarz durumların daha önce de yaşandığını, yanlışlıkla adıma iki kredi çektiklerini belirttiler. Sonrasında hesabı kapattıklarını söylediler ancak Fibabanka çalışanları bunun doğru olmadığını, Teknosa’dan dekont bilgisi almam gerektiğini belirtti. Tekrardan Teknosa ile görüşmek için gittim ve 10-15 gün kadar öncesinde gittiğimde işleme soktuklarını söyledikleri talebimi o zaman işleme sokmayıp bunu henüz yaptıklarını, muhasebe hesaplarını kontrol edince fazladan 39.398,25 TL tutarında bir bakiyeleri olduğunu fark ettiklerini buna rağmen hesabı kapatmadıklarını, dekont bilgisi paylaşamayacaklarını, fazladan çekilmesine sebep oldukları bu tutarı 1-10 iş günü içerisinde 39.398,25 TL’yi hesabıma yatıracaklarını ve kredi ödemesini benim yapmam gerektiğini 13 Kasım 2024 tarihinde söylediler. Onlar yüzünden fazladan çekilen bu kredinin faizini ödemeleri gerektiğini ifade ettim ancak orada çalışan G**** Hanım bana bunun mümkün olmadığını söyledi. Paranın 10 iş günü içinde hesabıma yatacağını söyledikleri günün üzerinden bugün itibariyle 27 iş günü geçti ancak hala tarafıma bir transfer gerçekleştirilmedi. Buna ek olarak Teknosa personellerinin ağır kusuru ile sebep oldukları bu durum nedeniyle normalde kredi ödemesi olarak yaptığım aylık ödeme fazladan çektikleri ikinci kredinin faiz ödemesi olarak alınıyor. Hala %4 oranında faiz işlemeye devam ediyor ve kredi notumun da düşmesine sebebiyet verdiler.

14 Aralık 2024 20:37 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Teknosa'da İptal Edilen Kredi Ücretimin 1 Aydır İade Edilmemesi Ve Mağduriyet

Kürşat
03 Haziran 2025 11:12
Aydın sonuçtan hiç memnun değil

Aydın
18 Ekim 2024 18:06
Teknosa'da Çifte Kredi Çilesi: Yanlış Çekim Ve Çözümsüzlük
Teknosa'da Çifte Kredi Çilesi: Yanlış Çekim Ve Çözümsüzlük
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

26 Nisan 2025 22:10
Teknosa'dan Alınan Ayıplı Ürün Ve İade Sürecinde Yaşanan Kredi İptali Sorunu
Nihal sonuçtan hiç memnun değil

Nihal
19 Ağustos 2024 15:42