Abdulaziz sonuçtan hiç memnun değil

03 Ağustos 2023 21:21

Bursa'dan yazıyorum. Evimde Samsung UE40T5300AUXTK 40 inç Smart TV kullanıyorum. Cihazın resmi garantisi de devam etmektedir. Evimde de Türk Telekom altyapılı 100 Mbps'ye kadar Fiber internet hizmeti almaktayım. Cep telefonumda Wi-Fi'de ve bilgisayarda ise hem kablosuz hem de ethernet kablosunda hız problemi yaşamıyorum, yapmış olduğum hız testleri de 100-110 Mbps arasında çıkmaktadır. Fakat Samsung Smart TV'ye hem ethernet kablosu ile hem de Wi-Fi ile bağlandığımda maksimum 25-30 arasında hız alıyorum, internet hızında en sağlıklı kayıpsız kablolu internet ile bağlantı düşünüldüğünde ki TV ile modem yan yanadır, cat5 Cat6 hatta cat7 ethernet kablolarında hız aynı gelmektedir. Acaba kabloların da mı herhangi bir sıkıntı olabilir diye düşünsemde 2 farklı bilgisayarda da farklı farklı kablolarda hatta modemin tüm lan portlarında denesem de TV'de hız verimi alamıyorum, ve TV'deki internet hız testi 25-30 Mbps çıkmaktadır, bilgisayarlardaki hız 100-110 Mbps arasında gelmektedir. Ve durumu internet servis sağlayıcıma da destek talebi açsam da, gerekli kontrollerin yapıldığı ve kendilerince herhangi bir sorunun da olmadığı aşikardır. 10-15 yıllık bilgisayarlarda dahi mevcut internet servis sağlayıcımın bana vermiş olduğu internet hızını alırken verimli internet kullanmak için almış olduğum Smart TV özellikli UE40T5300AUXTK da, üstelik araştırmalarım doğrultusunda Wi-Fi versiyonunun mt-7603u-MTK. V03-01-20200908 olduğu, bu teknolojiyle televizyonumda çok rahat 100 Mbps hız alabileceğimi düşünürken alamayışım Samsung kalitesine yakışmayacağını ve beni mağdur ettiğini düşündüm ve, bu durumu teknik desteğe başvurmam ve uzaktan bağlantı ile yazılımsal gerekli tüm kontrolleri yapmasına rağmen düzelmemesi, akabinde teknik desteğe de başvurmam üzerine 450 TL gibi ücret çıkacağını telefonda teknik destek tarafından tarafıma bildirilmiştir.

Günümüz internet teknolojisinde ileri ki zamanlarda belki de 500 ya da 1000'lerde hız alacak iken Samsung televizyonun 100 olmasa da 25-30 hızında internet vermesi ve teknik desteğin gelmesi durumunda garantisi de devam ederken 450 TL gibi ücret çıkarması düşündürücü. Olsa gerek, düşünüyorum ki bu model ya da başka bir model Samsung TV alırken bu tür araştırmaları yapmak gerektiği ders olmuştur. Sonuç olarak belki de fabrikasyon bir hata mevcut ethernet portu ya da kartı vb. Garantim devam ettiği için Samsung teknik desteğe başvursam da mağduriyetimin giderilmesini talep ederim.

07 Ağustos 2023 17:47

Teknoloji şans işi derlerdi de inanmazdim başıma gelmiş oldu Samsung televizyon mu bir daha asla almam alana da karışmam. Kesinlikle asla evimden içeri sokmam, Neden mi bunu diyorum, cevabı sanırım ilk cümlede o şans ve Samsung tecrübesi beni buldu da ondan.

40t5300 modeli kullanıyorum. Bilgisayar da cep telde 3 farklı modemde, 2 farklı bilgisayarda ve cep telde, kablosuz kablolu ( Cat5 Cat6 cat7 kabloları dahil) fiber internet 100 Mbps hız alıyorum, TV de 25 Mbps hız veriyor. Üstelik TV'de wifi4 teknolojisi varken. Satacağım televizyonu Smart özelliği olmayan bir TV alırım Android box lar işimi görür.

Teknik desteğe yönlendirildim, Yaşadığım şehirdeki teknik personel aradı diyor ki Türkiye de nerede kullanırsan kullan bu hızı alırsın. Diyorum beyefendi TV nin Wi-Fi 4 özelliği var. Olsun, ethernet özelliklerini söylüyorum cevap: olsun. Bu TV bu serinin başlangıcıymış, Yurt dışında kullan o hızı verimi alırsın diyor bana, abi ben Türkiye'de yaşıyorum, ülkemizde TV'lerde o hız kesinlikle alamazmışım. Tekrar ediyorum bu TV'nin ethernet özellikleride Wi-Fi özelliğinde 300 hıza kadar destek sağlar ama evimde altyapı olmasına rağmen TV'ye gelen hız 25-30. Evime gelip baksan diyorum, o TV öyle biliyoruz kağıt düzenlerim 450 TL ödersin. Madem öyle satacağım bu TV yi Cep telefonu alacaktım Samsung markasını sorgulama imkanım oldu en azından. Buna da şükür, buna da teşekkür Samsung

profile profile profile
04 Ağustos 2023 08:58 (Şikayetten 11 saat sonra)

05 Ağustos 2023 13:57
Samsung Smart TV Hız Düşüklüğü!

Sayın yetkili mevcut durumu fiber özellikli olmayan, 300 Mbps e kadar destekleyen eski bir modemle de test ettim. Bilgisayarlarımda da cep telefonumda da 100 Mbps hız almama rağmen, Smart TV özellikli televizyonumda test ettiğimde kablolu ve kablosuz vaziyette hız 20-25 Mbps arasındadır. İlgili televizyon Wi-Fi versiyon özeliklerini de görselini, markasının detaylı özelliklerini resmi sitesinden de alıntılayarak atmaktayım. Lütfen bu durumları inceleyerek müşteriyi mağdur etmeyin. https://www.mediatek.com/products/broadband-wifi/mt7603u Mediatek MT7603U, 300 Mbps phy hızını destekleyen yüksek düzeyde entegre Wi-Fi tek çiptir. Ieee 802.11n ve ıeee 802.11 b/g standartlarına tamamen uygundur, yüksek standartlarda zengin özelliklere sahip kablosuz bağlantı sunar ve uzun bir mesafeden güvenilir, uygun maliyetli verim sağlar. Optimize edilmiş rf mimarisi ve temel bant algoritmaları, üstün performans ve düşük güç tüketimi sağlar. Akıllı Mac tasarımı, yüksek verimli bir dma motoru ve ana bilgisayar işlemcisinin yükünü boşaltan donanım veri işleme hızlandırıcıları kullanır bu özelliklere sahip bir TV de 25-30 hız almak Samsung kalitesine de yakışmıyor, teknoloji çağında 1000 li hızlar konuşulurken ileri ki tarihlerde 25-30 da kalmanın yorumunu sizlere bırakıyorum. Gelelim teknik destek kısmına, bana tekrardan ulaştılar, ve ikametime geldiklerinde yüksek ihtimalle bir sorun ile karşılaşmayarak benden 450 TL tahsil edilecektir.

05 Ağustos 2023 14:03

Mediatek MT7603U

05 Ağustos 2023 16:05
Samsung Smart TV Hız Düşüklüğü!

40" T5300 FHD Smart TV UE40T5300AUXTK kendi resmi sitenizdeki ekran görüntüsüdür Wi-Fi Evet (Wi-Fi 4)

05 Ağustos 2023 16:08

Wi-Fi 4 özelliği de günümüz teknolojisinde asla 25-30 Mbps olamaz

10 Kasım 2023 00:03

Samsung lütfen siz bir şey çözmeyin. Bende hata bu TV yi almayacaktım Evimde fiber internet var diğer cihazlar 100 Mbps hız, Şaka gibi Smart TV de 20-25 hız ı geçmiyor

Yorumlar (11)

Şinasi
Şinasi

Samsung TV almak bir hüsrandır.

Oğuzhan
Oğuzhan

65q85nd model aldım bende de aynı sorun var hiçbir yayını 4K izleyemiyorum inanılmaz yavaş. TV telefon PC laptop her cihazda inanılmaz hızlı internet çözüme ulaştı mı arkadaşlar?

Volkan
Volkan

Merhaba, ben Fransa da yaşıyorum ve sizinle aynı sorunu yaşıyorum ve tek tek yazmışsınız ben de yaptım aynı şeyleri ama sonuç aynı Samsung TV pişmanlık UE70BU8005 model var bende de hatta Wi-Fi 5 kullanıyorum 200mb internet varken TV kablo ile bağlantı test yapıyorum 20-25mb şaka gibi televizyonlar bu MB ile çalışmakta diye cevaplar aldım ben de yani TV alırken çok ince detaylara bakmak lazım

Uğur

Kardeş durumunda bir gelişme var mı aynı problemi yaşıyoruz kablo ile bağladığımda bile net çok yavaş

Abdulaziz

Teknik destek ile telefonda görüştüm. Eve gelsekte problem istediğimiz şekilde düzelmezmiş, bu şekilde kullanıyorum. Ülkemizde alacağı Max hız budur dedi. Donanımsal yazılımsal bir müdahale de olsa alacağı hız buymuş. Benim için Samsung pişmanlık, tizen isletim sistemi de pişmanlık oldu benim için.

Bilim

PC bağladım kablolu 90 Mbps çıkıyor ama Samsung TV de ne kablolu ne de kablosuz 20-30 ancak

Bilim

Hiçbir gelişme yok müşteri hizmetleri ile de görüştüm teknik desteklede adamlar sorun yok diyorlar. Kuyturuk markalar 90 Mbps veriyor Samsung TV 20-25 ancak vallahi yazık gerçekten. Ne yaptımsa çözüm yok bir de ben 500mbps hız paketi ona rağmen Samsung pişmanlık...

Bilim

Aynı sorun bende de var UE50TU8000 serisi 25-30mbs arası hem kablolu hem kablosuz aynı Turkcell modemde sorun olmadığı söylüyor Samsung servisine arıza kaydı oluşturdum bakalım ne olacak.

Abdulaziz

Aynen öyle, evindeki internet hizmetin 500 hız, fakat Samsung TV de 25-30. Her şeyi özetliyor

Uğur

Bir sonuç alabildin mi aynı sorun bende de bar maalesef

Uğur

Kardeş bende de aynı durum var bir gelişme var mı sende?

Samsung TV'nin Kablolu İnternet Hızı Sorunu

Erkut