Erol sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Buzdolabı Mı? Aman!

Samsung Buzdolabı Mı? Aman!
24 Haziran 2024 12:40

Aşağıdaki yazıyı Samsung Global, Güney Kore, Türkiye ve Türkiye CEO’su ile de paylaştım. Sonuç alamadığım için sosyal medyada da paylaşma gereği oldu. Umarım Samsung kullanan veya almayı düşünenlere ışık tutar.
2018 yılında aldığımız Samsung-RT62K7060SL model, 620lt kapasiteli buzdolabımız 4 Haziran sabahı arızalandı. Karabük servisi Star Elektronik-A** C*****’u arayıp servis kaydı açtırmak istediğimde 3 gün sonrasına; 7 Haziran tarihine randevu verebileceklerini ilettiler. “Yaz günü, hava sıcaklığı 34C, dolap ve dondurucu tıka-basa dolu, her şey hızla çözülecek, bozulacak, acilen müdahale edilmesi gerekir. Bizi mağdur etmeyin” dememize rağmen, iş yoğunluğu gerekçesi ile hiçbir iyi niyet veya olumlu bir yaklaşım gösterilmedi.
Samsung Müşteri Hizmetleri’ni arayıp durumu izah ederek mümkünse bizim arıza kaydını öne çekmelerini rica ettim. Telefondaki hanımefendi Cuma gününden önce servis gelmesinin mümkün olmadığı, açılan bir boşluk olursa beni araya alacaklarını söyledi.
Karadeniz Bölgesi Servis Müdürü A**** T*** D*****’a ulaştım; o da servis rutini dışına çıkamayacaklarını ve yardımcı olamayacağını iletti.
Bir tanıdığı aracılığı ile A**** C*****’a tekrar ulaşıp, yalvar yakar servis randevusunu bir gün öne çektik! Ama bu arada dondurucudaki tüm ürünlerimiz çöp oldu! Soğutucudaki ürünlerin çoğu bozuldu!
6 Haziran günü servis elemanı geldi ama bir teşhis koyamadı. Devre kartı, motor, bağlantı, kompresör vb. Varsayımlar sıraladı ve gitti. 7 Haziran günü tekrar geldi. Arızanın motorda olduğunu, motoru garantiden değiştireceklerini değişimin 3-4 gün sürebileceğini söyledi.
Motor ancak 12 Haziran günü geldi. Servis elemanı eski motoru sökmek için buzdolabına müdahale ettiğinde, sistemde hiç gaz olmadığını; arızanın gaz kaçağı kaynaklı olduğunu söyledi.
A** C***** durumun servis elemanının hatası olduğunu, onarım için gerekli parça tedarikinin yaklaşık 30 gün sürebileceği ve dolabın serviste tamir edilmesi gerektiğini söyledi. Önümüz Kurban Bayramı; konsinye buzdolabı verip veremeyeceğini sorduğumuzda verdiği cevabı burada paylaşamıyorum!
Yaklaşık 8.000TL tutarında gıda ürünümüz ziyan oldu. Bu süre zarfında ailece yaşadığımız mağduriyet ve servisle yaşadığımız sinir harbi de cabası. Halen arızanın ne olduğu konusunda da net bir fikrimiz yok. Buzdolabını takım dolabı olarak kullanmayı düşünüyoruz.
Bugün 49.700TL verip yeni dolap aldık. Samsung gibi bir dünya markası Türkiye’de iş bilmez insanların elinde oyuncak olmuş.
Saygılarımla,
Erol Y***** Karabük

29 Haziran 2024 12:02

Bu yazı yayınlandıktan sonra yetkili servis Star Elektronik aradı ve servis için geleceklerini, uygun zamanımızı sordu. Aynı servis... Aynı eleman... Farklı bir usta gelecekse buyurun dedik, biz sizi tekrar arayacağız deyip kapattılar. Bekliyoruz!

29 Haziran 2024 17:46 (Şikayetten 5 gün sonra)

09 Temmuz 2024 13:05

Bugün 9 Temmuz... 29 Haziran günü "biz sizi ararız" dediler! Bekliyorum. Samsun'un nasıl bir marka olduğunu, nasıl bir servis desteği verdiğini görmeniz için bu şikayet yazısını güncelleyerek burada yayınlamaya devam edeceğim.

Miran

Dava sürecine hazırlanıyorum destek verirseniz sevinirim. Aynı sorunu yaşayan arkadaşların bilgilerini ve şikayetşerini dava dosyasına ekleyeceğim görsellerinizi be şikayetinizin görüntülerini kullanmama izin verir misiniz?

Erol

Gördüğüm kadarıyla sizin Samsung buzdolabı ile ilgili bir sorun veya şikayetiniz yok. Bu durumda benim sorunum üzerinden, sizin mağdur olmadığınız bir konu için hukuki süreç başlatmanızı doğru bulmuyorum. Yazı veya fotoğraflarımı kullanmazsanız sevinirim. Bilginize.

Erol

Tabii ki kullanabilirsiniz. Lehinize bir sonuç çıkması, markaya gerekli yaptırım uygulanması bizleri mutlu eder. Selamlar

Esra sonuçtan hiç memnun değil

Esra
19 Nisan 2024 17:47
Salim sonuçtan hiç memnun değil

Salim
11 Aralık 2024 19:04
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
01 Temmuz 2024 20:50