Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Media Markt Ve Samsung'un Garanti Mağduriyeti: Tamir Edilmeyen TV

Media Markt Ve Samsung'un Garanti Mağduriyeti: Tamir Edilmeyen TV
Fatih
27 Aralık 2024 17:48

13.09.2020 tarihinde Media Markt'tan Samsung LCD TV satın aldım. TV garanti süremi ek garanti satın alarak Media Markt'tan 5 yıla çıkardım. UE58TU7000UXTK SS5 seri numaralı televizyonu çok aktif kullanmama rağmen, aldığım günden beri çok yavaş ve ara sıra donmalar oluyor. Az kullandığım için fazla önemsemedim. TV, 10 dakika izledikten sonra donmaya ve kapanmaya başladı. TV artık açılmıyor!

2025'in 9. ayına kadar tamir garantim olmasına rağmen televizyonumu tamir etmiyorlar. Gerekçe olarak panel hatası olduğunu, TV'nin pert olduğunu söylediler. Garanti uzatmada pert kararı için komik olarak gördüğüm TV'nin kumandasını bile alamayacağım bir tutar veriyorlar. Verdikleri tazminatla kumanda bile alınmıyor! Araştırmalarım sonucu panel tamiri tutarı yüksek olduğu için tamir yapmıyorlar. Güncel TV panel fiyatları, aldığım zamanki ödediğim tutardan yüksek olduğu için tamir yapmıyorlar. Enflasyondan dolayı TV fiyatları yükseldi ama neticesinde 2020'de ben de o zamanki fiyatlara göre bayağı bir para verdiğimi düşünüyorum. Resmen tüketiciyi mağdur ediyorlar. Şikayetvara yazdıktan sonra Samsung aradı, onlar da garantinin bizde olmadığı için ücretli tamir yaparız diyorlar, hatta yönlendirecekleri servis bile ekstra ücretli olacağını söylediler. Samsung gibi bir firma bile garantim olmama rağmen ücretli servis veriyor. Tüm elektronik eşyalarımı yıllardır genelde Media Markt'tan alıyordum. Özellikle bilindik büyük firma ürünleri tercih ediyorum. Bu durum ilk kez başıma geldi, o kadar pişmanım ki böyle hizmet veren bir firmayla çalıştığım için. Bir daha asla Samsung marka ürün almam! Media Markt'tan hele asla önünden bile geçmem! Böyle durum daha önce hiç yaşamadım. Media Markt'tan kamerasından telefona, tablete, beyaz eşyalarıma kadar elektronik ne alırsam ilk gittiğim marketti ve hepsine garanti uzatma yaparım ama ne kadar hata yaptığımı anladım. TV garantim 2025'e kadar sürüyor olmasına rağmen tamir dahi yapmıyorlar. Hukuki yollara başvuracağım. Umarım hukuk sisteminde bu tarz mağduriyetler için bir çözüm vardır.

media-markt-ve-samsungun-garanti-magduriyeti-tamir-edilmeyen-tv-3-57.pdf

04 Ocak 2025 15:07

13.09.2020 tarihinde Media Markt'tan Sam sung LCD TV satın aldım. TV garanti süremi ek garanti satın alarak Media Markt'tan 5 yıla çıkardım. UE58TU7000UXTK SS5 seri numaralı televizyonu çok aktif kullanmama rağmen, aldığım günden beri çok yavaş ve ara sıra donmalar oluyor. Az kullandığım için fazla önemsemedim. TV, 10 dakika izledikten sonra donmaya ve kapanmaya başladı. TV artık açılmıyor!

2025'in 9. Ayına kadar tamir garantim olmasına rağmen televizyonumu tamir etmiyorlar. Gerekçe olarak panel hatası olduğunu, TV'nin pert olduğunu söylediler. Garanti uzatmada pert kararı için komik olarak gördüğüm TV'nin kumandasını bile alamayacağım bir tutar veriyorlar. Verdikleri tazminatla kumanda bile alınmıyor! Araştırmalarım sonucu panel tamiri tutarı yüksek olduğu için tamir yapmıyorlar. Güncel TV panel fiyatları, aldığım zamanki ödediğim tutardan yüksek olduğu için tamir yapmıyorlar. Enflasyondan dolayı TV fiyatları yükseldi ama neticesinde 2020'de ben de o zamanki fiyatlara göre bayağı bir para verdiğimi düşünüyorum. Resmen tüketiciyi mağdur ediyorlar. Şikayetvar'a yazdıktan sonra Samsung aradı, onlar da garantinin bizde olmadığı için ücretli tamir yaparız diyorlar, hatta yönlendirecekleri servis bile ekstra ücretli olacağını söylediler. Samsung gibi bir firma bile garantim olmama rağmen ücretli servis veriyor. Tüm elektronik eşyalarımı yıllardır genelde Media Markt'tan alıyordum. Özellikle bilindik büyük firma ürünleri tercih ediyorum. Bu durum ilk kez başıma geldi, o kadar pişmanım ki böyle hizmet veren bir firmayla çalıştığım için. Bir daha asla Samsung marka ürün almam! Media Markt'tan hele asla önünden bile geçmem! Böyle durum daha önce hiç yaşamadım. Media Markt'tan kamerasından telefona, tablete, beyaz eşyalarıma kadar elektronik ne alırsam ilk gittiğim marketti ve hepsine garanti uzatma yaparım ama ne kadar hata yaptığımı anladım. TV garantim 2025'e kadar sürüyor. Olmasına rağmen tamir dahi yapmıyorlar. Hukuki yollara başvuracağım. Umarım hukuk sisteminde bu tarz mağduriyetler için bir çözüm vardır.

garanti-suresinde-tamir-edilmeyen-tv-magduriyeti-2.pdf
garanti-suresinde-tamir-edilmeyen-tv-magduriyeti-1.pdf
30 Aralık 2024 08:58 (Şikayetten 2 gün sonra)

02 Ocak 2025 09:10

Değerli müşterimiz, İletişim bilgilerinizi paylaşmadığınız için size ulaşamadık. Canlı destek hatlarımıza ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla Samsung Electronics Türkiye

Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Media Markt'tan Aldığım TV'nin Tamir Sorunları Ve Yetersiz İade Ücreti

Fatih
25 Aralık 2024 17:50
Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Kadir
15 Ekim 2024 23:03