Rabia sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Kimlik Numarasıyla Mağduriyet: Vergi İndirimi Başvurusu Yapamıyorum!

31 Aralık 2024 18:02

Hepsiburada adlı siteden Hepsiburada satıcısından tablet aldım. (Sipariş no: :4662249808) Uygulamada T. C. Kimlik numaram bulunmasına rağmen tabletin faturasında T. C. Kimlik numaram 1111111 şeklinde yazılıydı. Tablet için öğrenci vergi indirimine başvuracaktım ama şartlardan biri T. C. Kimlik numarasının doğru yazılması olduğu için başvuramıyorum. Müşteri hizmetleriyle görüştüğümde bireysel faturalarda kimlik numarası yazılmadığını söylediler. O zaman nasıl vergi başvurusu yapabilirim? Elimden bu hak saçma bir şekilde alınmış oluyor. İstersem tableti iade edebileceğimi söylediler, aynı satıcıdan aldığım takdirde değişen ne olacak ki? Ayrıca tableti indirimden almıştım, faklı bir yerden tekrar almaya kalksam daha pahalıya mal olacak. Ben yine mağdur olacağım.

Daha önce aynı uygulamadan ama farklı bir satıcıdan aldığım tablette T. C. Kimlik numaram yazılıydı, demek ki isteyince yazılabiliyor. Ya da arkadaşlarımdan biri aynı durumu yaşadığında faturası değiştirildi ve T. C. Kimlik numarası eklendi, bu şekilde vergi indirimi başvurusunda bulunabildi. Demek ki böyle bir şey mümkün. Faturaların 7 gün içinde değiştirilebilme hakkı olduğu her yerde yazılı olduğu halde ellerinden bir şey gelmiyormuş gibi davranmaları hiç hoş değil. Faturamın yeniden düzenlenmesini ve kimlik numaramın doğru bir şekilde yazılmasını talep ediyorum.

31 Aralık 2024 18:08 (Şikayetten 6 dakika sonra)

03 Ocak 2025 14:57

Merhaba Rabia Hanım, Talebiniz hakkında Hepsiburada Çözüm Merkezi sisteminde yer alan 492507952 numaralı kayıt üzerinden bilgi aktarılmıştır. Talebinizin sonucunu üyelik sayfanızda bulunan “Hesabım – Soru ve Taleplerim” bölümünden görüntüleyebilirsiniz. Saygılarımızla, Hepsiburada

04 Aralık 2023 18:00
Refai sonucu yetersiz buldu