Abdullah sonucu yetersiz buldu

Bosch RDW1576 Su Sebili, Damacana Değişiminde Su Çekmiyor.

01 Mayıs 2023 01:35

Yaklaşık İki yıl önce aldığımız Bosch marka rdw1576 model gizli damacanalı su sebili son zamanlarda damacana değişiminde su çekmemeye başladı. Araştırdığımda bu sebillerde olan kronik sorun olduğunu gördüm ve insanlar bu konuda çok şikayetçi. İki hafta önce Bosch servisi çağırdım ve damacana bölümünde ki hortumla biraz uğraştı, sebil su çekmeye başladı. Tabi müşteri hatası diyerek 260 TL aldı, çekti gitti. Bugün yine damacana değiştirdim ve aynı sorun devam ediyor, yani pompa su çekmiyor. Servisin dediği yerleri sıkmaya çalıştım ama nafile. Sebil çekmiyor. Servisi yine çağıracağım yine 260 TL vermem gibi saçma bir durum ortaya çıkacak. Ayrıca ben her damacana değiştirdiğimde orasını burasını neden sıkmam gerekiyor? Adam akıllı sağlam ürün neden yapmazsınız? Servis müşteriyi en hızlı nasıl parasını alırım derdinde. Lütfen sorunuma kalıcı çözüm bulun ya da Çin'de ürettirip, Bosch logosu altında sattığınız sorunlu ürününüze sahip çıkın. Sorunumun kalıcı olarak çözülmesini istiyorum, aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım.

profile profile profile
01 Mayıs 2023 10:18 (Şikayetten 8 saat sonra)

01 Mayıs 2023 13:39

Bu sorunu 5, 6 aydır çekiyorum. Ne hikmetse garanti bitti, sebil arıza yaptı. 2 yılda sebil pompası neden bozulur ki, 1500 TL pompa için para isteniyor. Mecbur kabul ettim ama Bosch tan aldığım bir ürün için ilk defa pişman oldum. Artık tamir sonucu servis raporu ile Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım.

01 Mayıs 2023 15:31

Menü Ekin Hukuk Arama yap... Anasayfa/İçtihatlar İçtihatlar Garanti Süresi Biten Cihaz 28 Temmuz 20214 6.502 7 dakika okuma süresi Cihaz garanti süresi dolduktan sonra ağır ayıptan dolayı kullanılamaz hale gelmiş ve zaman aşımı süresi geçmiş olsa bile tüketici, haklarını kullanabilir. Hukuk Genel Kurulu 2017/650 esas, 2020/301 karar ve 12.03.2020 tarih Ayıplı malın tanımı 6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanunun madde 8/1’de yapılmıştır. Buna göre; “Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır.” Satılan malın ayıplı olması durumunda 6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun m. 11 hükmünden kaynaklanan seçimlik haklar şunlardır: Malı iadeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme, Malın ayıpsız yenisi ile değişimini talep etme, Ayıp oranında satış bedelinden indirim talep etme, Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere ücretsiz onarım isteme Yine aynı kanunun 12. Maddesinde zaman aşımı şu şekilde düzenlenmiştir; “Kanunlarda veya taraflar arasındaki sözleşmede daha uzun bir süre belirlenmediği takdirde, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile, malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda taşınmazın teslim tarihinden itibaren beş yıldır.” Fakat her ne kadar kanunda zaman aşımı düzenlenmiş olsa da ağır ayıptan dolayı kullanılamaz hale gelmiş bir mal söz konusu olduğunda zaman aşımı süresi geçmiş olsa bile tüketici haklarını kullanabilir. İşbu husus Hukuk Genel Kurulunun 2017/650 esas, 2020/301 karar ve 12.03.2020 tarihli ilamında içtihat edilmiştir. Hukuk Genel Kurulu 2017/650 e., 2020/301 k. “İçtihat Metni” Bu kanuna göre Hakem Heyeti'ne de başvuru yapacağım, bilginize.

Ömür
Ömür

Aynı model Bosch sebille tamamen aynı problemi yasıyorum. Eve. Gelip servis için 450 TL para talep ettiler. Garanti süresini söyleyemediler. Sanırım 3. Yıldayız dolmuştur. Tüketiciyi koruma başvurunuz sonuçlandı mı acaba? Benzer yoldan devam etmek istiyorum

Su Sebili Temizliği İçin 5.000 TL Talep Edilen Fahiş Ücret

Çağla
09 Mart 23:32
Şeyda sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamındaki Su Sebili Yosunlanması Ve Haksız Bakım Ücreti

Şeyda