Samet sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Çamaşır Kurutma Makinesi Kazan Vurma Sesi

26 Ekim 2023 22:33

15 Ağustos 2023 tarihinde almış olduğum Bosch WQG244CTTR model kurutma makinesi cihazımın daha 2 ay bile kullanamadan ayıplı mal olduğunu anladım. Kazanından sürekli bir taktuk ve vurma sesi geliyor, ve bu ses bir süre çalışınca daha da artarak dayanılmaz hale geliyor. İçinden çamaşırları çıkararak deneme yaptığımda kazanın sorunlu olduğu ve ses yaptığı ortada, tamamen boş çalışınca bile vurma sesi yapıyor. Servise başvurdum ve sonraki gün geldiler.

Gelen servis teknisyeni cihazda bir sorun olmadığını iddia etti ve sesin çalıştıkça arttığını söylememize rağmen böyle kullanın dedi. Tamam dedik ama şikayetimiz artarak devam etti ve tekrar servisi çağırdık. Servis aynı sıkıntının başka cihazlarda da olduğunu diğer vatandaşların da bizim gibi haklarını Şikayetvar ve tüketici hakem heyetlerinde aradıklarını belirtti. Bu cihaz henüz 2 aylık. Kesinlikle güvenimiz sarsıldı ve Bosch gibi saygıdeğer bir marka ayıplı malın arkasında durmuyor. Ürün ayıplı mal olduğu için ürünün iadesini istiyoruz.

Arızalı olduğundan kesinlikle emin olduğum için iade veya bir çözüm için bana bir geri dönüşte bulunulmazsa yasal yollara başvuracağım. Sorunun videolarını aşağıya ekliyorum. Bu cihazı almadan önce uzun süre araştırdım ve Bosch'un ürününün arkasında duran bir marka olduğunu düşünerek bu kurutma makinesi tercih etmek istedim. Ama kararımda yanıldığımı anlıyorum.

Acilen geri dönüş yapmanızı bekliyorum.

profile profile profile
27 Ekim 2023 11:27 (Şikayetten 12 saat sonra)

27 Ekim 2023 14:02

Evet Bosch Genel Müdürlüğü tarafından arandım. Makine sesinin normal olduğunu tamburdan gelen ses olduğunu söyleyerek geçiştirmeye çalışıyorlar. Madem tamburdan gelen ses de neden 1 aydır yapmıyor da bu sesi son 2 haftadır yapıyor. Ya da bu tambur neden soğukken yapmıyor da sesi ısınınca yapıyor. Daha önce aynı başlıklar var ve aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar var değişim sağlayan arkadaşlar var. Fakat Bosch çözüm bulmadığı için bu sefer her yerde duyurma kararı aldım. Sadece buraya bu şikayeti yazmakla kalmayacağım bu r. E. Z. İ. L. L. İ. Ğ. İ duyurup kimsenin Bosch tercih etmemesi gerektiğini söyleyeceğim. Bana ayıplı/kusurlu bir ürün satıldı, oyalandım ve ürün değişimim kabul edilmedi. Yani bir Bosch kurutma makinesi alırsanız ve daha 2 ayı bile dolmadan arızalı ürün teslim edildiğini anlarsanız cihazı değiştirmek veya iade etmek yerine bunun normal bir ses olduğu söyleniyor. Değiştirilmesini veya paramın iade edilmesini istiyorum. Tüketici hakem heyetide dahil gerekli her yere başvuruyorum şu anda eğer cihazımı değiştirmezseniz. Gördüğünüz gibi tkhk kanununda yazan ayıplı mallar için ç maddesi: ''Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici şu seçimlik haklardan birini kullanabilir (tkhk m. 11) : ç) imkan varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme''. Siz benim ayıplı satılmış yeni ürünümü değiştirmeyi reddederek hakkımı ihlal ediyorsunuz. Acilen geri dönüşünüzü bekliyorum.

27 Ekim 2023 14:18

Bu kadar bariz ve gürültülü bir sesin nasıl normal olduğunu savunursunuz. Biz Bosch u kaliteli ve sağlam ürünleri olduğu için, etrafımızda herkes tavsiye ettiği için aldık. Markanın saygınlığı ve herhangi bir sıkıntıda ürününün arkasında duracağını düşündüğümüz için tercih ettik. Ama marka algımızdaki bütün güzel olguları yıktınız. En kısa sürede yaşamış olduğumuz sıkıntı giderilmezse bütün yasal haklarımı kullanacağımı ve her yerde bu sıkıntıyı dillendireceğimi belirtmek isterim.

12 Aralık 2023 23:30

Hiçbir geri dönüş yok. Şikayetim öylece havada kaldı ve sorunum halen devam ediyor. 5bine yakın kişi okumuş bu şikayetimi ve sorunum çözülmediği sürece şikayetimi geri almayacağım. Bosch gibi bir markaya hiç yakışmayan bir tavır sergiliyorlar ya da biz gözümüzde çok büyütmüşüz bu markayı. Her türlü yasal hakkım saklı kalmak üzere halen şikayetimin ve mağduriyetimin giderilmesini bekliyorum.

Yorumlar (16)

Ebubekir

Samet Bey çözüme kavuştunuz mu?

Ebubekir

Serie 8 Kurutma bende de var durum aynı tak tak tambur vuruyor. Servis elemanları bir şey yok deyip geçiştiriyorlar

Hüseyin

Kazan değişiminden sonra aynı problem devam etti bire bir değişim istedim artık kabul ettiler sonun da. Yeni makineyi 1 yıldır kullanıyorum hiçbir şu an bir problem yok. Not: makine komple değişmesi için 3 4 defa parça değişip sorun devam ederse kabul ediyorlar bilginize

Baykul
Baykul

Aynı sorun bende de var tak tak vuruyor 2 defa açtılar makineyi baktılar bir şey yok diyorlar 3 aylık makine yenisini isteyeceğim

Ufuk

Belki sizlerde de çözüm olur aynı ses, takırtı sorunu mevcuttu ısınınca başlayan ve artan ses. Servis arka kapağı açıp dönen mile gres yağı sürdü ve ses kesildi. 1 ay kadar oldu sorun tekrarlamadı. Hepsi bu kadar.

Samet

Geçmiş olsun. Aynen dediğiniz gibi servis hiçbir şey yapmıyor. Ses normal diyor. İnşallah değiştirirler. Mağdur çok.

Pınar

Merhaba aynı sıkıntı bende de vardı. Servis çağırdım ve normal dedi birkaç ay sonra ses dayanılmaz hale geldi tekrar çağırdım servis ve kazan değişeceğini söyledi bende ürünü yeni aldığımı 3 yıl garantisi olduğunu ve yenisini talep ettiğimi söyledim servis böyle bir şey olmadığını söyledi bende Tüketici Hakları'na başvurdum servisten ürünün ayıplı mal olduğu raporunu alıp internet üzerinden Tüketici Hakem Heyeti'ne dilekçe yazıp raporu eklemem gerektiği söylendi ve yaptım da birkaç gün sonra Bosch mesaj attı ürünün yenisini getireceklerine dair. Yenisi geldi bir iki ay oldu ve ses yine çıkmaya başladı tekrar başvuracağım böyle döngü halinde devam edecek sanırım :) kaliteli diye aldık fakat yanılmışız paramızla rezil oluyoruz. İade talep etsem verdiğim ücret eridi gitti zarardayım değişim talep edeceğim ve üst modeli isteyeceğim. Sizde aynı yolu deneyebilirsiniz. ( tüketici hakem heyetini ilçe değil il seçerseniz daha hızlı işlem yapılıyor )

Pınar

Yasin bey servis geldiğinde makinenin kendisinde hata olduğunu söyledi. Başta vermedi. Tüketici haklarıyla görüşüp servisin ofisine gittim. Oradaki yetkili kişiyle görüşüp raporu teslim aldım.

Yasin
Yasin

Servisten ayıplı mal yazısını nasıl aldınız

Hüseyin

Aynı sorun bende de var 5 6 defa servis geldi en sonunda bir arıza olduğuna ikna ede bildim başta çamaşır sesi bu dediler gittiler. Makine ısındıktan sonra boşta çalışan videosunu atınca ikna oldular yoksa inanmıyorlar. Neyse kazan merkezleme parçasını değiştirdiler 2 3 hafta sonra yine daha şiddeti ses yapmaya başladı yine servis çağırdım bu sefer komple kazanı değiştireceklermiş yedek parçanın gelmesini bekliyoruz. Umarım düzelir ama anladığım kadarıyla bu yurt dışı imalat son seri kurutma makineleri sıkıntılı çok şikayet okuyorum

Ebubekir

Son durum nedir? Çözüm buldunuz mu? Ben de Hala aynı durumları yaşıyorum.

Ufuk

Merhaba Bende seri 4 kurutma makinesi aldım alakalı 3 hafta olmadan aynı ses başladı servis normal deyip gidiyor, siz bir sonuca ulaşabildiniz mi acaba

Eda
Eda

Merhabalar samet bey Bende uzun zamandır kurutma makinesi araştırıyorum. Sorununuz çözümlendi mi acaba Bosch markası ürünlerinin arkasında duruyor mu? Yoksa bu tamamen teknik servislerin iş guzarlığımı merak ediyorum açıkçası durumu takip edeceğim güncel olarak paylaşırsanız memnun olurum

Samet

Merhaba. Hayır sorunum çözülmedi. Bosch ürünün arkasında durmuyor. Normal ses dediler ve işin içinden çıktılar. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapacağım. Gelişme okursa buradan yazarım.

Merhaba bizde de aynı sorun oldu mayıs alında aldık aynı problem. Servis Salı günü geldi video aldılar haber bekliyoruz. Sizinki çözüldü mü. Gerçekten can sıkıcı pahalı olmasına rağmen kalite diye Bosch aldık

Samet

Servis video alıyor sonra yukarıya sorduk bu ses normal diyor. Normalse neden bütün makinelerde yok da böyle birkaç tanesinde var. Benim sıkıntım devam ediyor. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapacağım.

Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

6. Ayında Bozulan Bosch Kurutma Makinesi

25 Kasım 2023 18:47