Bosch Isı Pompalı Kurutma Makinesi Performans Problemleri

20 Ocak 2024 16:31

13.11.2023 tarihinde Teknosa'dan aldığımız Bosch WQG244C1TR 9 KG ısı pompalı kurutma makinesinin kurulumunu 22.12.2023 tarihinde yetkili servise yaptırdık ve kullanmaya başladık. Ancak kullanımımızla birlikte makinenin yoğuşma kabına hiç su birikmediğini fark ederek bunu takip ettik. Yaklaşık dört kurulama sonucunda kabın hala kuru olduğunu gördüğümüz için yetkili servise müracaat ettik. Yetkili servis, pompanın önünün tıkalı olduğunu söyleyerek tamirat yaptı. Henüz sıfır olan ürünün tıkalı pompası açıldıktan sonra kullanmaya devam ettik ve bu sefer daha ilk kullanımda kapaktan su sızdığını gördük. Bununla birlikte, makine uzun kullanımın ardından vermesi gereken bakım uyarısı olan 'cre' uyarısını vermeye başladı. Bu durumu yeniden servise ilettik ve servis makinemizi atölyeye aldı. İncelemeler sonucunda tarafımıza 'Genel merkezle görüştük, 1200 ya da 1400 devirde sıkılmayan çamaşırlar kurutulurken kapaktan su sızması normal' cevabını aldık dediler. 'Makineniz normal, getiriyoruz' dediler. Ve kabusumuz geldi. Makine getirilirken, tıpkı götürüldüğünde olduğu gibi, apartmana ve eve sapsarı kötü kokulu su aktı. Apartmanı temizlediğimiz gibi halıları da yıkamaya gönderdik. 'Neyse olur' dedik, kış günü makineyi kullanalım diye düşündük. Ama artık yeter! Kurutma makinesi 2 saat 40 dakikalık programı 6-7 saatte bitiriyor ancak yine de kurutmuyor. Bu çalışmanın ardından su haznesine iki üç damla sarı kötü kokulu su çekiyor; haznede birikmesi gereken temiz su ortada yok. Makine 6-7 saat çalıştığından yoruluyor sanırım! Üstüne bir de tertemiz çamaşırlar kötü kokuyor. Haznede birikmesi gereken temiz su nerede? Kapaktan damla damla su akıtmaya devam ediyor. Tüm bunlar üzerine yeniden servis çağırdık. 15.01.2024 tarihinde gelen servis personelinin yaklaşımı çok iyiydi. Bu şekilde makinenin kurutma yapmayacağını ifade etti. Daha bir ay olmadığından iade ya da değişim talep etme hakkımız olduğunu söyledi, değişim talep ettik. Ertesi gün (16.01.2024) makine evimizden alındı. Şimdi Bosch genel merkezin keyfini bekliyoruz. Sürecin hızlandırılmasını talep etmemize rağmen ses yok! Sürekli pompa arızası veren, kapağından su damlatan, kurutma süresini iki kat artıran ancak kurutmayan ayıplı/kusurlu makineyi kabul etmiyorum. Aksi bir durumda Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaparak hakkımı sonuna kadar arayacağım.

21 Ocak 2024 11:22 (Şikayetten 18 saat sonra)

22 Ocak 2024 11:47

Bosch Genel Merkez az önce arayarak makinenin değişim sürecinin başladığını, Çarşamba günü stoklara girecek olan makinenin hafta sonuna doğru bize teslim edileceğini söyledi.

03 Şubat 2024 11:19

Hala bekliyoruz... Bu Çarşamba makinenin sevk edildiğine dair mesaj gelse de makine henüz elimize ulaşmadı! 22.12.2023 tarihinde özellikle kışın işimize yarar diye kurulumunu yaptırdığımız bir tane bile verimli kurutma yapmayan ve ayıplı/kusurlu olduğu firma tarafından kabul edildiği için değişim kararıyla evimizden alınan makinenin sağlamını, ayıpsızını, kusursuzunu hala bekliyoruz! Kış bitiyor, biz hala bekliyoruz! 03.02.2024

03 Şubat 2024 14:36

Kurutma makinesi an itibariyle geldi. Umarım giden makine gibi olmaz. Bosch firmasına teşekkür ediyorum.

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
27 Aralık 2023 21:42
Seçkin sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Kurutma Makinesi Değişim Sürecinde Yaşanan Sorunlar

Seçkin
05 Kasım 2024 18:45
Esra sonuçtan hiç memnun değil

Esra
06 Kasım 2025 10:31
Ahmet sonuçtan memnun

Ahmet
14 Ocak 2025 00:18
"Adil olanı geç de olsa yaptığı için firmaya teşekkürler."
Samet sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Çamaşır Kurutma Makinesi Kazan Vurma Sesi

Samet