Aykut sonuçtan çok memnun

Arçelik 24000 BTU Sıfır Klima Isıtmıyor.

04 Şubat 2024 19:41
Aykut'un Teşekkür Mesajı
“Teşekkürler Arçelik.”

Arçelik ekolojik inverter klima 24000 BTU klima ısıtmıyor. Dün yeni aldığım klimaya servis geldi. Kurulum yaptı. Test modunda kısa bir süre çalıştırdı gitti ısıtmasına soğutmasına bakılmadı. Sonra biz elektriği bağlattık (servis bağlamıyormuş ok) sonra ben klimayla ısınmaya çalışıyorum ama klima üst kattaki en ucuz markalardan biri olan 12000 BTU klimanın ısıtmasının çok daha az bir sıcaklık verdiğini fark ettim. Ve Arçelik ondan çok daha fazla elektrik yakıyor (elektrik saatindeki tüketimden kontrol ettim.) Klimamı çok kötü... Eğer böyle ise kesinlikle alınmaz. Hiç bakmayın bile. Servisi aradım. Klasik pencere açıkmı klima ısıtma modunda mı sorular sordular. Sonra 2 gün sonrası için servis randevusu oluşturdular. Servis gelince duruma bakıp buradan bilgi yazacağım. Hiç işitmiyor değil ama çok az bir sıcaklık veriyor. Sıfır ve 24000 BTU bir klimada bunu görmek hayal kırıklığı oldu. Sonuçları salı aksamı buradan yazıp bilgilendireceğim. Sonucu duymadan Arçelik klima alma yın. 2 Gün bekleyin belki bana denk gelmiş bir arızadır. Hemen çözülür. Umarım.

04 Şubat 2024 20:27 (Şikayetten 45 dakika sonra)
06 Şubat 2024 16:22

Bugün Arçelik servisi geldi klimayı ısıtma modunda çalıştırdı. 3-4 dakika sonra klima defroza girdi. 8-10 dakika kadar soğuk üfledi. (dışarıda hava sıcaklığı +18 derece idi.) Dış ünitenin arızalı olduğunu ama ne arızası olduğunu kesin bilemediklerini. Söylediler. Sonra dışarı çıktılar ve telefon ile konuştular. Daha sonra tekrar içeri gelip klimanın. Tekrar ısınmasını beklediler. Isınınca üflediği sıcaklığı anlik olarak ölçtüler ve cihazın performans raporunu aldılar. Hiçbir şey yapmadan gittiler. Genel merkez karar verecekmiş. Arçelik müşteri hizmetleri de ilgileniyor. Ama durumda bir değişiklik yok. Para iadesi talep ettim. Haber vereceklerini söylediler. Şu ana kadar yapılan hiçbir şey yok. Ama müşteri hizmetleri çok ilgili anlattıklarımı dinliyor. Böyle büyük bir firma ile bu yaşadıklarıma inanamıyorum. Umarım hızlı hareket ederler ve beni bundan kurtarırlar. Gelişme oldukça buradan bilgi vereceğim. Arçelik'in büyük bir firma olduğunu müşterisini mağdur bırakmayacağını düşünüyorum. Umarım yanılmam.

11 Şubat 2024 13:03

Arçelik bu durum karşısında klimayı geri almayı da kabul etti. Sonra yenisi ile değiştirmek isterseniz değiştirmek istediklerini söylediler. Şu an değişimi kabul ettim firmanın bu kadar kendine güvenmesi herhalde arkasında durması çıkan soruna karşı müşteriye karşı davranışı bu kararı almamı sağladı. Problem tekrar olursa iade de edebileceğimi söylediler. Her firmadan bu davranışı görmek mümkün değildir. Eski klimamda bazen düzgün çalışıyor. Havalar güzel olduğunda sorun çıkartmadan evi ısıtabildi. Değişimi bekliyorum şimdi. Her markada sorun çıkabilir. Ama Arçelik sorunun çıksa bile arkasında duracağı izlenimini bana verdi.

24 Şubat 2024 00:29

Teşekkürler Arçelik.

12 Temmuz 2024 17:17
Sıfır Alınan Arçelik İnverter 24bT Klima Kabusu
Tuna sonuçtan hiç memnun değil

01 Eylül 2023 12:46
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Marka 24 BTU'LUK Klima Soğutmuyor

Zeynep
28 Haziran 2024 09:02
Şükrü sonuçtan hiç memnun değil

Şükrü
30 Kasım 2023 12:58