Bilge sonuçtan hiç memnun değil

Tefal Contası 3 Günde Kayboldu Ve Ücret İstiyorlar

Tefal Contası 3 Günde Kayboldu Ve Ücret İstiyorlar
05 Nisan 2024 12:53

Tefal TY6983 X-pert dikey şarjlı süpürge satın aldım ve teslim aldıktan sadece üç gün sonra toz torbasının toz çıkışını tutan yassı plastik parçası (sanırım conta görevi görüyor) kayboldu. Evde veya başka bir yerde bulunmuyor. Tozların hazneyi tuhaf bir şekilde sarması ve yukarı doğru çıkması sonucunda bir sorun olduğunu anladım. İnternette yaptığım araştırmada bu plastik yumuşak parça ile ilgili birçok şikayet olduğunu gördüm. Hemen Tefal ile iletişime geçtim; ancak garanti kapsamında olmadığını belirterek beni servise yönlendirdiler. Yeni süpürgenin parçasının kolayca düştüğünü ve tozların her yeri sardığını, ancak garanti kapsamına alınmadığını öğrendim. Bu durum, kurumsal bir tutum olarak değerlendirilemez. Şişli servisini aradığımda, bana yakın olan Yeşim Elektrik'ten M***** Bey ile görüştüm. Durumu resimlerle anlatmamı istediler; gönderdim. Hemen okumadan 200 TL parça değişim ücreti talep ettiler. Fiyatın doğru olup olmadığı belirsiz. 'Parça elimde yok' diyerek, getirmem durumunda muhtemelen yüksek bir maliyet çıkacağını ima ettiler. Bu durum, ahlaki olmayan bir durum olarak hissettiriyor. Şimdi toz haznesini yeniden almak zorundayım ve bu parçanın ne kadar dayanacağı belirsiz. Yerli markayı desteklemek ve hafif bir süpürge tercih etmek amacıyla kendimi ikna etmiştim; ancak üç günde yaşanan pişmanlık çok hızlı oldu. Tefal, ürününüzle gurur duymanızı beklerdim! Acilen bu durumu telafi etmenizi talep ediyorum. Ya söz konusu parçayı takın ya da ücretsiz toz haznesi verin; aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım.

05 Nisan 2024 13:24 (Şikayetten 30 dakika sonra)

05 Nisan 2024 14:54
06 Nisan 2024 13:48

Beni çağrı merkezinden aradılar. Kesinlikle yardımcı olunmadı! Aynı basmakalıp cümleler tekrar tekrar söylenip WhatsApp hattına şikayetimi tekrar yazmam istendi. Yani kısır döngü içerisinde oyalanıyorum! Ve tekrar söylüyorum çözüm istiyorum!

Ayşe

Aynı model süpürgeyi kullanan birini bulup, kayıp parçanızın şablonunu çıkartın. Silikon kek veya muffin kalıplarınızdan birini kurban edip kesin, yerine yerleştirin. Mümkünse yapıştırın ki, bir daha düşmesin.

Yasemin
Yasemin

Bende aynı sorunu yaşıyorum

Ayşe

Merhaba Bilge Hanım, Aynı sorunları yaşıyorum. Bir çözüme ulaşabildiniz mi?

Ayşegül
Ayşegül