Ali sonuçtan çok memnun

Samsung UE50TU8000UXTK Panel Arızası

10 Haziran 2023 12:57

Pandemi döneminde düğün yapacak olmam sebebiyle 09.11.2020 tarihinde Samsung UE50TU8000UXTK model televizyonu almıştım. Pandemi dönemindeki düğün yasakları sebebiyle düğünü 2021 temmuz ayında yapmak durumunda kaldım. Bu sebeple cihazı yaklaşık 8 ay boyunca kullanmamama rağmen 04.06.2023 tarihinde bozulmuştur. Cihazda ses ve görüntü tamamen gitmiş olup kumanda ile de herhangi bir işlem yapılamamaktadır. Arızanın akabinde 07.06.2023 tarihinde servis talebinde bulundum ve 09.06.2023 tarihinde yetkili servis incelemesi sonucu panel arızası olduğu ve panelin değişmesi gerektiği tarafıma iletildi. Panel değişimi için 9.660 TL'lik bir masraf çıkarıldı. Daha sonra etrafımda aynı model televizyonu kullanan kişiler ve internetten yaptığım araştırmalar sonucu Samsung'un bu televizyon modelini kullanan kişilerden aynı arıza ile ilgili pek çok şikayet olduğunu gördüm. Cihazda herhangi bir darbe veya kullanım hatası olmamasına rağmen böyle bir arızanın kullanıcı kaynaklı olduğu kabul edilemez. Şikayetlerin genel olarak garanti süresinin bitişinden sonra ortaya çıkması ve benzer şikayetlerde de sürecin bu şekilde işlemesi cihazın üretimi ile ilgili bir sorun olduğunu düşündürmektedir. Televizyon markaları içinde Samsung'u kaliteli bir marka olarak bildiğimiz için tercih ettik ama pişman olduk. Bundan sonra Samsung'un herhangi bir cihazını kullanmam ve çevremi de bu konuda uyarırım. Televizyonu 2020 yılında 5.248,90 TL'ye almıştım. Onarım için cihazı satın aldığım fiyatın neredeyse iki katı tutarında bir masrafın ödeme dayatılması etik değildir. Bu konuda mağduriyetimin giderilmesi ile ilgili her türlü hukuki hakkımı kullanacağımı belirtmek isterim.

10 Haziran 2023 13:32 (Şikayetten 35 dakika sonra)

Nafis
Nafis
Şikayeti Çözüldü

Nasıl çözüldü sorununuz bilgi verebilir misiniz

Melis sonuçtan hiç memnun değil

Melis
10 Kasım 2023 12:44
Sinan sonuçtan çok memnun

Samsung Televizyonda Tekrarlayan Panel Arızası Ve Belirsiz Servis Ücreti Mağduriyeti

Sinan
04 Mayıs 2025 21:40
"Buradaki şikayetim sonrası Çözüm Merkezinden G*** hanım iletişime geçti ve süreci yakından takip ederek her aşamadan bilgi verdi. 750 TL'lik servis incelemesi sonrası cihazımın paneli ücretsiz olarak değiştirildi. G*** hanıma ve ürünün arkasında durarak mağduriyetimi gideren Samsung teşekkür ederim."

Samsung Kategorileri