Ercüment sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Televizyonumda Kronik Arıza Ve Yüksek Onarım Ücreti Problemi

23 Aralık 2024 23:11

06.11.2020'de Samsung UE50TU8000 LED TV aldım. Markaya ve tavsiyelere güvenerek aldığım televizyon 14.12.2024'de arızalanarak görüntü kayboldu, sesle beraber cihaz kendisini kapatıp açmaya başladı. İnterneti araştırdığımda bu modelde birçok kişinin garantiden sonra aynı durumla karşılaştığını ve ön panel arızasından kaynaklandığını öğrendim. 15.12.2024'de Samsung çağrı merkezini aradım. Durumu bildirdim, bu cihazı dünya markası olduğundan tercih ettiğimi, bu modeldeki kronik arızanın ayıplı mal satışı kapsamında değerlendirilerek yardımcı olunması gerektiğini belirttim. Yetkili servisi yönlendireceklerini, servisin değerlendirmesi sonrasında irtibata geçileceğini söylediler. 17.12.2024'de yetkili servis geldi. Televizyonu atölyelerinde inceleneceğini, 600 TL servis ücretini peşin aldıklarını bildirerek kutusuna koyarak götürdüler. 19.12.2024'de yetkili servis televizyonun incelendiğini, ön panel arızası olduğunu, söz konusu değişimi onayladığımda 16,300 TL ücreti olacağını belirtti. Servise Samsung çağrı merkezini arayıp bilgi vereceğimi belirttim ve çağrı merkezini arayarak servisin beni aradığını, arızanın neden kaynaklandığını, televizyonun ön paneli değişim ücretini bildirdim. Arızanın garanti süresinden sonra olsa dahi, sikayetvar.com'da bu konuda birçok şikayet olduğunu, kronik hatadan kaynaklı ayıplı mal satışından dolayı tüketici mağduriyetimi, her 3-4 yılda bir televizyon yenilenemeyeceğini söyledim. Ön panel değişiminin ücretsiz yapılarak servis ücreti 600 TL'nin iadesini istedim. Sonra dönüş yapılacağını söylediler. 20.12.2024'de Samsung Genel Merkezinden A*** Hanım aradı, durumdan haberdar olduklarını, tekrar arayacaklarını belirttiler. 21.12.2024'de Samsung çağrı merkezinden H**** Bey arayarak konuyla ilgili sürecin devam ettiğini, 23.12.2024'de Samsung Genel Merkezinden A*** Hanım'ın tekrar arayacağını bildirdi. 23.12.2024'de A*** Hanım aradı, cihazın garantisinin bitmiş olduğunu belirterek, servisin istemiş olduğu 16,300 TL'yi şahsımın ödemesi gerektiğini, böylece servisin bu televizyonu onararak getireceğini belirtti. Sonuç olarak, Samsung televizyonu iyi bir marka, kolay arıza vermez diye bir o kadar fark verip aldık ancak bize kronik hatalı ayıplı mal satılmıştır. Samsung Türkiye, satmış olduğu ürünün arkasında durmadığı gibi yetkili servisi de afaki ücretler istemektedir. Bu konularda Ticaret Bakanlığı hükümlerine göre, malın ayıplı olması durumunda tüketicinin malın ücretsiz onarımını isteme hakkı vardır. Bu konuda gerekli tüm mercilere yasal başvurumu yapacağım. Bilginize.

24 Aralık 2024 12:31 (Şikayetten 13 saat sonra)

31 Aralık 2024 21:29

Samsung Merkez, söz konusu kronik arıza için hiç yardımcı olmadığı gibi; 28.12.2024 tarihinde çağrı merkezinin bilgisi dahilinde olmasına rağmen yetkili servis bozuk televizyonumuzu adrese geri getirememiştir. Teşekkürler Samsung sayende yeni yılda televizyonumuz yok.

13 Ocak 2025 00:02

Samsung Türkiye, yetkili servis tarafından, 17.12.2024 tarihinde alınan televizyonumu; servis kaydının iptal edilerek adresime ulaştırılmasını istediğim 28.12.2024 tarihinden beri getirememiştir.

Mikail sonuçtan hiç memnun değil

Mikail
27 Şubat 2025 11:53
Samsung TV'de Tekrarlayan Panel Arızası Mağduriyeti
Samsung TV'de Tekrarlayan Panel Arızası Mağduriyeti
Reyhan sonuçtan çok memnun

Reyhan
23 Kasım 2023 22:54
"Samsung firma olarak mağduriyetimizi giderdiği için çok teşekkür ediyoruz."

Samsung TV LED Paneli Sürekli Bozuluyor: Kalıcı Çözüm Bekliyoruz

Kubilay