Ufuk sonuçtan çok memnun

02 Aralık 2023 15:20
Ufuk'un Teşekkür Mesajı
“Yeniden değerlendirmeye alınan sürecin sonunda Televizyon değişimi yapıldı ve mağduriyetim giderildi. Bunun için Samsung firmasına teşekkür ediyorum. Ayrıca sürecin tekrardan detaylıca ele alınıp mağduriyetimin giderilmesi için konuyla ilgilene, her gün arayıp süreç hakkında bilgilendirme yaparak süreci baştan sona takip edip sonuca ulaştıran Samsung firmasından Uğurcan bey'e teşekkürlerimi iletiyorum.”

Samsung QN90B televizyonumu alalı daha 1 sene ancak oldu. Aldığımın 3. Ayı ekranda şerit oluştu garantiden ekran değişimi yapıldı. Ekran değişimi yapıldıktan sonra gelen TV de ekranda yavaş yavaş lekeler oluşmaya başladı. Bir zaman sonrasında da gölgeler oluşmaya başladı ama bu bildiğiniz bulutlanma kenarlarda gölgelenme vs değil. Bildiğiniz özellikle yakın çekimlerde biraz karanlıklaşmaya başlayan sahnelerde karakterlerin objelerin etrafında bildiğiniz gölgeler oynayama başladı. Video'da da göreceksiniz zaten. Aynı görüntüyü hem QN90B'den hem de kendi 34" bilgisayar monitörümden kaydettim ikisini de koydum ki farkı görün.

Ekrandaki gölgelenme olayı sonrası arıza kaydı açtım ve servisi çağırdım. Servis geldi baktı onlarında ilk defa karşılaştığı bir durum olduğu Belli ki izleme modunu dinamik'e alıp, akıllı modu açmak dışında hiçbir şey yapamadılar. Hala gölge var deyip gösterdiğimde de bir tık daha azaldı dendi. Sonra normal TV yayını açıp burada iyi gibi dendi. Yahu arkadaşım ben bu TV ye geçen sene 26.000 TL'yi (ki şu anda aynı TV 40.000 üstünde fiyatta ) müge anlı vs izlemek için mi verdim. Ben bu TV yi dijital platformlardan dizi film izlemek ve konsol ile oyun oynamak için aldım. Normal yayın izlemeye TV alacak olsam niye vereyim bu parayı gider ucuz markasız bir şey alır geçerdim.

Servise hala gölgeleri gördüğümü söylediğimde onlarda biz bunu merkeze göndersek onlarda normal yayından bakacak bir şey yok diyecekler geri getirmek zorunda kalacağız gene dediler. Yani onlarda kendi açılarından haklı diye bir şey demedim şikayet var'da konuyu açacağımı söyledim.

TV ekranındaki lekeler artık iyice artıp oyun ve filmlerde özellikle aydıklık sahnelerde çok bariz şekilde gözükmeye ve rahatsız etmeye başladı. Gölge olayı zaten devam ediyor. Bunun yazılım güncellemesi ile alakası olmadığı ortada bu tamamen donanımsal bir arıza. Yurt dışı forumlarda özellikle Amerika'da Samsung'un sitesindeki ürün yorumlarında dahi bu TV ile ilgili çok fazla local dimming şikayeti olduğunu görebilirsiniz. Ben alırken TV daha yeni çıkmıştı daha şikayet yazan olmamıştı. Şikayetleri görseydim zaten bu modeli hayatta almazdım biraz daha para verip oled ekranlı bir model alırdım.

Hem lekeleri hem de gölgeleri gösteren video ve resimleri ekledim. Daha da fazlası mevcut. Konuyla ilgili olarak Samsung müşteri hizmetlerinden geri dönüş bekliyorum. Benim televizyonumu ister tamir edin ister yenisini verin ama bana gölgelenme olmayan lekesiz bir ekran ile TV'mi verin.

04 Ocak 2024 17:03

Alalı tam 1 yıl olan Samsung QN90B televizyonum 3. Kez panel arızası verdi. Daha önce ekranda şerit çıktığı için değişmişti. Sonrasında bir önceki şikayetiminde konusu olan ekranda gölge ve lekeler oluşması dolayısıyla tekrar panel değiştirilmişti. 16 Aralık tarihinde servis gelip televizyonumu kurdu ve sadece 1 hafta içerisinde yine aynı arıza tekrar etti. Bununla ilgili olarak 25 Aralık tarihinde Samsung canlı destek üzerinden bir servis kaydı oluşturdum.

Servis geldi. Gölgeleri tek tek gösterdim. Video ve resimlerini çektim kendilerine verdim. Merkeze göndereceğiz onlar panel değişimi derse haber vereceğiz dediler. Televizyonu almadan gittiler. 1 hafta geçmesi ve ses çıkmaması üzerine dün canlı destek üzerinden servis kaynı numaramı vererek işlemin durumunu sordum. Aldığım cevap böyle bir servis kaydı yok oldu. Sonrasında 25 aralıktaki görüşmeden bahsettim ve cep telefonu numaramı vererek tekrar kontrol ettirdim. Servisin kaydı iptal ettiğini öğrendim.

Şaka gibi gerçekten neye istinaden iptal etmişler belli değil. Arıza aynı arıza. Daha önce gölgelenme ve leke sebebiyle panel değişimi yapılan arıza. ( hatta servis fişide elimde mevcut ) Yine lekeler oluştu. Ve yine gölge sorunu var. Ekranda gölgeleri de gösteriyorum kendileri de gayet görüyorlar. İlla şikayet mi etmemiz lazım işlemimizin doğru düzgün yapılıp televizyonun alınması için. Samsung firmasına yakışmayan işler bunlar.

O kadar inceleme yapıp büyük bir heves ile gayet de yüksek bir rakam ödeyip aldığım televizyonda 1 yılda bu kadar çile çekmemem gerekiyor. Ucuz markaları alan arkadaşlarımın televizyonlarında hiçbir sıkıntı yok iken benim geçen sene 26.000 TL verip aldığım ( ki şu an 50.000 aynı TV'nin yeni versiyonu ) televizyonda toplam sorunsuz kullandığım süre ilk 2 ay.

Değiştiğiniz panel 1 hafta sonra aynı arızayı tekrar veriyorsa bunda daha büyük bir sıkıntı var demektir. 1 ay önceki şikayetimde eklediğim karşılaştırmalı videoyu da ekliyorum, 2 Ocak tarihinde çektiğim yeni videoyu da ekliyorum. Arızanın yine aynı olduğunu zaten göreceksiniz.

Videoları daha net görmeniz için Youtube.com linklerini de ekliyorum ;

Bu ilk gölgelenme arızası sonrası video : https://www.youtube.com/watch?v=BpClDDPLX2g

Bu da 16 aralıkta panel değişimi sonrası gelen televizyonumun yeni gölgelenme videosu : https://www.youtube.com/watch?v=eWxfFiauvU8

Samsung olarak mağduriyetimi bir an önce gidermenizi bekliyorum. Bana yeni, sağlam, "gölgesiz " bir televizyon verin lütfen.

profile profile profile
02 Aralık 2023 16:12 (Şikayetten 51 dakika sonra)

23 Aralık 2023 21:43

İkinci kez paneli değişen televizyonumu servis 16 Aralık günü getirdi ve kurdu. Maalesef 1 hafta içerisinde aynı sorun tekrarlandı ve televizyon yine aynı şekilde gölge ve leke sorunu yaşıyor. Hatta gölgeler öncesine göre artmış durumda, lekelerde neredeyse aynı yerlerinde tekrar belirdi. Daha 1. Yılında televizyonun üçüncü kez paneli arızalandı. Samsung'un QN90B serisinin globalde bu kadar şikayet almasına şaşırmamalı. Tamamen şansınıza ilk gelen orijinal paneliniz arıza yapmazsa sorun yok ama bir kez panel değişti mi sonrasında artık daha dikiş tutmuyor. Bu konuda müşteri hizmetlerinin iletişime geçmesini bekliyorum.

16 Ocak 2024 00:55
Samsung QN90B'de Oluşan Gölgeler Ve Sabit Lekeler.

Televizyonum atölye'de teknik uzman tarafından incelenmiş. Teknik uzman incelemesi sonucunca televizyonda oluşan gölgeler "Samsung standartlarında normal" olarak kabul edilmiş. Televizyonu bana geri getirdiler. Bu televizyonda aynı arızadan dolayı, aynı gölgelerden dolayı panel değişimi yapıldı. 1 hafta sonra aynı arıza, aynı gölgeler var. O zaman gölgeler Samsung standartlarında normal değilmiş ama şimdi teknik uzmana göre artık normalmiş. Normalleşme süreci yaşanmış. Servis geldiğinde o gölgeleri bakın daha önceki hallerinin videoları bu, bakın aynı yerlerde aynı gölgeler diye gösterdim, açık tonlarda sıkıntı yapmıyor arka plan koyulaşınca yapıyor diye belirttim, hem eski hem de son hallerinin videolarını attım ama bunlar dikkate alınmamış belli ki. Üşenmedim oturdum film ve dizilerde gösterdiğim gölgeleri herhalde göremiyorlar diye durumu ortaya net şekilde gösterecek test videosu hazırladım. Bakın evde kendim 25 dakika içinde bu videoyu hazırladım bunu akıl ettim. Ama Samsung teknik uzmanı şunu hazırlamayı düşünememiş. Neyse video da daha net anlaşılsın diye 12 yıllık eski Samsung televizyonda da aynı videoyu oynattım ki gölgeyi artık görebilsinler diye. Gerek videoda gerekse resimlerde gördüğünüz üzere Samsung teknik uzmanının atölye de inceleyip "Samsung standartlarında bunlar gölge değil, normal" dediği televizyonun hali. Bu televizyonda gölge sorunu yok, Samsung standartlarında normal diyen teknik uzman arkadaş iyi izlesin bu videoyu. Hatta teknik uzmanınız buyursun gelsin yerinde görsün Samsung standartlarında normal dediği gölgeleri. Şaka gibi yani Premium marka, Premium televizyon aldım diye sevinirken işi gücü bıraktım koskoca firmaya televizyonlarında "gölge sorunu" olduğunu ispatlamaya çalışıyorum. Şu gölgeler sizin standartlarınız da hala normal mi? Samsung firması olarak size güvenen bir müşterinize bu şekilde mağduriyet yaşatmaya hakkınız yok. Ben bu ve diğer videoları ve yaşadığım süreci Samsung Güney Kore'deki merkezinize de ileteceğim. Kendilerinden cevap alacağım. Bakalım Güney Kore'deki Samsung televizyonlarında bu gölgeler standartlar içinde mi öğreneceğiz. Samsung firmasından öncelikle yaşadığım süreç için bir özür, sonrasında da bu televizyonun değişimi talep ediyorum. 1 hafta içerisinde tarafıma bu konuda bir dönüş yapılmaz ve aksiyon alınmazsa da daha fazla iyi niyet göstermeyeceğim ve Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım. Videoyu göremeyenler için Youtube.com linki ; https://www.youtube.com/watch?v=ncbCtVzYjVM

13 Şubat 2024 18:48

Yeniden değerlendirmeye alınan sürecin sonunda Televizyon değişimi yapıldı ve mağduriyetim giderildi. Bunun için Samsung firmasına teşekkür ediyorum. Ayrıca sürecin tekrardan detaylıca ele alınıp mağduriyetimin giderilmesi için konuyla ilgilene, her gün arayıp süreç hakkında bilgilendirme yaparak süreci baştan sona takip edip sonuca ulaştıran Samsung firmasından Uğurcan beye teşekkürlerimi iletiyorum.

13 Şubat 2024 18:49

Şikayeti Çözüldü

Bende de dün kuruldu bugün o lekeleri fark ettim hemen iade için servis istedim

Samsung QN90B'de Oluşan Gölgeler Ve Sabit Lekeler.

Halil sonuçtan hiç memnun değil

Halil
25 Şubat 2025 12:06
Ahmet sonuçtan çok memnun

Ahmet
22 Ocak 2024 10:37
"Samsung, marka değerine yakışır şekilde televizyonumun panelini ücretsiz olarak değiştirerek sorunumu çok kısa sürede giderdi. Süreç içerisinde her gün arayarak bilgilendirme yaptılar. Teşekkürler Samsung 👍"
Bilal sonuçtan çok memnun

Bilal
11 Temmuz 2023 11:20
"İşte bu yüzden Samsung! Süreç biraz sancılı olsa da mağduriyetim giderildi. Samsung'a ve sorunun çözülmesine vesile olan Şikayetvar'a teşekkür ederim."
Samsung Kategorileri