Profilo Frms144h. L Marka Fırın Sorunu

06 Haziran 2023 20:05

2021 yılı sonunda Kayseri ili Akkışla ilçesinde bulunan evime Profilo frms144h. L marka bir ocaklı fırın almıştım. Eşim bir hafta sonrasında hafta sonu Akkışla'ya gittiğimize aldığım ürünün ocak kısmında alındığında var olan bir aşınma ve kalem ucu büyüklüğünde bir çatlak görmüş. Bana bunu servise haber ver demesine rağmen zaten garantisine en az iki yıl var deyip bir zaman ararım deyip servise bilgi vermemiştim. Aldığım zaman kurulum yapan servis yetkilisi "-bir sıkıntı yok isterseniz bir de siz bakın" dediği ürün için bakma gereği bile duymamıştım.

Ürünün sıfır olması nedeniyle ve markanın tanınmış olduğundan dolayı ürün sonuçta ikinci el değil nasıl olsa bir şey yoktur. Ürün sağlamdır diyerek pek inceleme gereği duymamıştım. Yaklaşık bir yıl sonra tekrar eski ocaklı fırınımız eskidiği için aynı marka üründen bir de Kayseri merkezde kiracı olarak bulunduğum evime de Profilo frms144h. L marka saatli bir fırın daha almak zorunda kaldık. Aldığım ürünü bu sefer inceleme gereği duydum. Üst ocak kısmında, küçük gözünün altında çatlaklığı fark ettim. Sağ olsunlar, abiciğim olur. Böyle durumlar nihayetinde bu çinko yapımı olduğu için taşınma esmasında çatlamış olabilir deyip resmini çekip en kısa sürede değişeceklerini dile getirdiler. Dedikleri gibi değişim sağlandı.

Akkışla ilçesinde bulunan evime aldığım fırın içinde talep oluşturarak servis açtılar. Gelip incelediler resim çektiler. Tekrar 2 ay sonra bir daha aradım. Böyle bir şikayetiniz bulunmuyor dediler. Tekrar şikayet oluşturup servis geldi. Yine resimler falan çektiler. Sonuç gelmedi. En sonunda aradığımda bir yetkili bayan çıktı size yardımcı olalım beyefendi dedi ama her seferinde özel aracımla 80 km yol gidiyordum. Kendime göre işlerim oluyordu onları bile erteleyip problemim çözülecek diye bekliyordum. 3. Kez servis geldi. Bunun değişim bedeli olur. 750 TL 'dir. Size bilgi vermemi istediler. Ben raporumu ona göre doldururum deyip raporu düzenleyip servisçi gitti.

Aradan bir hafta kadar tekrar beni aradılar. Ürününüzün değişmesi için böyle geç bilgi vermeyecektiniz. Bir hafta içinde bilgi verseydiniz ücretsiz yapardık dediler. Şimdi ücretli, ama size indirimli olarak bir hafta içinde dönüş yaparsanız 350 TL indirim yapacağız, 400 TL karşılığında yapalım teklifinde bulundular. Bende "bu kusuru benim oluşturmadığımı, bana kusurlu bir ürün teslim ettiklerini ve hakkımı arayacağımı beyan ettim. Bilginize sunulur."

07 Haziran 2023 10:24 (Şikayetten 14 saat sonra)

Profilo Fırın, Alt Tarafı Pişirmiyor

Umit
20 Nisan 2024 10:29
Profilo Fırın, Alt Tarafı Pişirmiyor

Poyraz
23 Ekim 2023 11:39
Profilo İnox Ocak Paslanması
Tarık sonuçtan hiç memnun değil

Tarık
29 Temmuz 2024 20:11
Bir Daha Profilo Mu? Asla!
Nihal sonuçtan hiç memnun değil

Nihal
11 Şubat 2024 15:43