Kaan sonucu yetersiz buldu

05 Aralık 2024 13:54

Hepsiburada üzerinden gpnteknoloji satıcısından 30 Kasım 2024 tarihinde SSD Harici Disk satın aldık. Satın aldıktan hemen sonra Hepsiburada ve satıcı ile iletişime geçerek ay sonu işlemi olması sebebiyle 30 Kasım tarihli olarak kurumsal faturanın kesilmesine ilişkin talebimizi ilettik. Gpnteknoloji firmasına aynı talep 2 Aralık 2024 tarihinde e-posta ile de bildirildi. Buna rağmen Gpnteknoloji, ödeme tarihini 2 Aralık 2024 olarak göstererek bu tarihe göre fatura düzenleyip iletti. Yapılan işlemin ay sonu olması sebebiyle vergi usulleri ile uyumsuz olduğunu, ödeme yapılan tarihte fatura düzenlenmesi gerektiğini, bizi de bu şekilde mağdur ettiklerini hem Hepsiburada'ya bildirdik, hem satıcıya Hepsiburada üzerinden ilettik hem de gpnteknoloji'nin müşteri temsilcisine telefonla ilettik. 3 Aralık ve 5 Aralık tarihlerinde de 2 kere daha e-posta ile talebimizi ilettik.
4 Aralık 2024 tarihli telefon görüşmemizde Gpnteknoloji'nin muhasebe departmanının doğru tarihli faturayı en geç gün içinde tarafımıza ileteceği bilgisi verildi. Fakat bugün Hepsiburada müşteri hizmetlerinden aranarak böyle bir işlemin yapılamayacağının, kesilen faturanın tarihi ve usulünün Hepsiburada kuralları ile uyumlu olduğu için satıcının (gpnteknoloji) faturayı düzeltmeyeceği bilgisi verildi.

Şimdi soruyorum, Hepsiburada ve Gpnteknoloji'nin kendi kuralları ve yöntemleri Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunları ve vergi usullerinden üstün müdür? Ay sonu alınan ödemeyi bir sonraki ay beyan etmek usulen ne kadar etik ve doğrudur? Böyle keyfi hareketle biz alıcıyı da mağdur etmek Hepsiburada'nın kendi kural ve yöntemlerinde yer almakta mıdır?

Bu durumun acil olarak düzeltilmesi ve faturanın 30 Kasım 2024 tarihli olarak doğru bir şekilde düzenlenmesini talep ederiz. İlgili tarihte yapılan ödemenin belgesi, yazışmalar ve fatura görselleri kanıt olarak ektedir.

05 Aralık 2024 13:57 (Şikayetten 3 dakika sonra)

Kaan
Kaan
06 Aralık 2024 00:00

Şikayetvar'a yazınca 4 gündür ayak direyen Hepsiburada ve gpnteknoloji birden fikir değiştirip sorunu çözdü ve bana doğru faturayı iletti. Demek ki vergi usulleri ve kanunları mağazaların keyfi uygulamalarının üstündeymiş ve Şikayetvar'da okuyunca firmalar bunun farkına varıyormuş. Teşekkürler Şikayetvar

09 Aralık 2024 09:55

Merhaba Kaan Bey, Talebiniz hakkında Hepsiburada Çözüm Merkezi sisteminde yer alan 101230732 numaralı kayıt üzerinden bilgi aktarılmıştır. Talebinizin sonucunu üyelik sayfanızda bulunan “Hesabım – Soru ve Taleplerim” bölümünden görüntüleyebilirsiniz. Saygılarımızla, Hepsiburada

Oğuz sonuçtan hiç memnun değil

04 Nisan 2024 13:10
Hasan sonuçtan hiç memnun değil

05 Şubat 2025 18:46
Fatura Kesim Sürecinde Yaşanan Sorunlar Ve Çözüm Talebi
Okan sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Kesilen Fatura Ve Müşteri Hizmetlerinden Çözüm Alamama

26 Haziran 2025 13:17
Özgür sonuçtan hiç memnun değil

20 Eylül 2024 14:59

13 Ocak 2025 19:54