Bilge sonuçtan hiç memnun değil

Hepsiburada Satıcısına Haksız Kargo Ücreti Yansıtılması

26 Ağustos 2024 10:53

Hepsibura üzerinden satış yapıyoruz. Kargo faturalarında bir terslik fark ettik kontrol ettiğimizde bir çok siparişimiz de aynı durumun olduğunu gördük. Siparişlerimizi Hepsiburada anlaşması ile Sürat Kargo ile gönderiyoruz. Kargolama ve teslimat sonrasında siparişte sipariş desisi görünüyor. Ancak sipariş için bizden kesilecek kargo tutarını göremiyoruz. Bunun için kayıtlardan kargo kaydını bulup detayına bakmak gerekiyor karışık bir işlem olduğu için takibi çok zor oluyor. Kargo ücret takibinin yapılamaması için kasıtlı yapıldığınız düşünüyoruz.

Örnek bir siparişte 2 adet 75 desilik ürün gönderimi yapıldı 1372 TL kargo ücreti çıkması gerekiyor. Hepsiburada listesine göre ayrıca kargodan da kontrol ettik aynı tutarda Hepsiburada'ya teslim kesilmiş fatura. 100 desi üzeri ürün bulunmadığı için ağır yük taşıma bedeli çıkmıyor siparişte. Hepsiburada nın bu sipariş için bize fatura ettiği tutar -₺4.976,62 aradaki fark 3604 TL fazla. Bunu beden ödediğimizi bilmiyoruz. Kargo böyle bir bedel Hepsiburada'ya fatura etmemiş.

Muhtemelen toplam desi 100 ü geçen tüm siparişlerimize başlangıç tarihini tespit edemediğimiz bir süredir bizden alınıyor. 1 adet üründe 100 desiyi geçince uygulanacak bu tutarı sipariş toplam desisi 100 ü geçen tüm siparişlerde uygulanmış Hepsiburada tarafından. Hepsiburada yapmaz bunu diyerek sistem hatasıdır olduğunu düşündük ama düzeltilmesi gerekiyor kim yapacak. Daha doğrusu bu durumu anlayacak.

Hepsiburada bu durumu düzeltmek için çağrı merkezine yönlendiriyor. Oradaki görevli anlattıklarımızı anlamıyor ve talep oluşturuldu. Bunu okuyan kişi sistemde bir sorun görmeyecek çünkü çağrı merkezindeki görevli anlattığımız hatayı ilgilisine iletmedi.

Merhaba, Firmamız... Numaralı ilgili siparişi için fazla kargo ücreti kesildiğini iletmektedir. Firma konu hakkında ivedilikle düzeltme kaydı ister.

Bu durum kaç firmanın kaç siparişine uygulanmıştır ve firmalar ne kadar zarara uğratılmıştır. Muhatap bulamadığımız için soramıyoruz.

26 Ağustos 2024 10:57 (Şikayetten 4 dakika sonra)

Bilge
Bilge
26 Ağustos 2024 12:17

Yukarıda örneğini verdiğimiz durumda 5 sipariş daha tespit ettik. Hepsiburada sisteminde toplam desisi 100 desi ve üzeri olan siparişleri 1 adet ürünmüş ve aşırı desi ağırlık uygulamasına girdiğini varsayarak bu bedelleri bizden fatura ederek alacağımızdan kesmiştir. Her bir sipariş te bu tutar 3600 TL. Normalde böyle bir durum olduğunda bunu Sürat Kargo Hepsiburada'ya fatura ederek ücretini talep eder. Hepsiburada bunu biz yansıtır. Bu ücretler Hepsiburada tarafından hkedişlerimizden haksız yere tek taraflı alınmış durumda.

27 Ağustos 2024 16:26

Merhaba, Talebiniz ilgili departmanımıza iletilmiş olup, en kısa sürede konu hakkında tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır. Ayrıca destek taleplerinizi Hepsiburada'ya iletebilirsiniz. Saygılarımızla, Hepsiburada

19 Ekim 2024 09:53

23 Ekim 2024 18:28

28 Mayıs 2024 15:55
Hepsiburada Kargo Desisi İtirazı Ve Sonuçlanmaması
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

04 Eylül 2024 16:41
Halil sonuçtan hiç memnun değil

Hepsijet'in Hatalı Desi Girişleriyle Mağduriyet

02 Aralık 2024 21:24