Ali sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Bankası "yanlışlıkla" Kredi Kartımı İptal Etti

21 Haziran 2023 16:45

Yaklaşık bir ay önce Bonus Money kredi kartımın güvenlik kodu silindiği için yenisini talep ettim. Ancak babamın vefatı nedeniyle il dışında olduğumdan teslim alamadım. Sonrasında 15.06.2023 saat 15.58 de taziye ortasında 4440333 tarafından kredi kartımı neden teslim almadığımla ilgili arandım. Durumu izah edip, şu an teslim alamayacağımı eskisini kullanmam gerektiğini ve kullanabildiğimi, yeni gelen kartı iptal etmek istediğimi söyledim. Ancak görüştüğüm hanımefendi kredi kartımı tamamen iptal etmiş (ki normalde 10 kere sorulur neden iptal etmek istiyorsunuz diye). Konuşma kayıtları dinlenilebilir. Bunu da market kasasında en çok ihtiyaç duyduğum anda fark ettim. Sonrasında müşteri hizmetleriyle görüştüğümde ( Tabi en az 10 aramadan sonra ulaşabildim) kapanan kredi kartına herhangi bir işlem yapılamayacağı söylendi. Garanti Bankası'nın internet sitesinden şikayet formu doldurdum ve 6 gün geçmesine rağmen hiçbir dönüş olmadı. O yoğunlukta bir de şubeye gidip en azından normal bir kredi kartı alıp işimi göreyim dedim. Şubedekilere durumu anlattığımda yanlış anlaşılmadan dolayı kapatılmış ancak Money Bonus kartını hemen veremeyeceklerini, merkezden gönderileceğini söyledi. Sıradan bir kredi kartı talep ettiğimde ise eski kredi kartımın borcunu bir gün gecikmeli ödediğimden ( cenazeye giderken unutmuşum, uyarı mesajı geldiğinde yatırdım hemen) kalan borcun tamamını ödemeden yeni bir kart verilemeyeceğini söyledi. İşin bir diğer komik tarafı kredi kartımın 12 ay boyunca kapanmayacağına dair bir söz vermiş olmam ve karşılığında bir miktar Bonus almam. Kredi kartı kapandığından bonusun hepsi kartıma borç olarak işlenmiş.
Bu yaşadıklarıma mağduriyet diyemiyorum. Demiyorum. Demeyeceğim de.
Kredi kartına En fazla ihtiyaç duyduğum anda böyle bir "komediyi" yaşamış olup şikayetimi bu kadar sakin bir üslupla dile getiriyor olmam sadece ve sadece babama olan saygımdandır.
Gerekli aksiyonlar en kısa zamanda alınmaz ise normal yaşantıma döner dönmez hukuki yönden hakkımı sonuna kadar arayacağımdan şüpheniz olmasın.

15 Haziran 2023 01:21
Recep sonuçtan hiç memnun değil

13 Aralık 2024 13:16

19 Mayıs 2023 14:41