27 Ağustos 2024 17:59

Yaklaşık 2 yıl önce satın aldığımız Bosch marka buzdolabımızın alt kapağında paslanmalar meydana gelmiştir. Başta önemsemediğimiz bu durum, zamanla artarak gözle görülür bir hale geldi. Bu sorundan rahatsız olduğumuz için servis kaydı oluşturduk. Servis yetkilisi kısa sürede bizimle iletişime geçerek buzdolabını incelemeye geldi. Yaptığı inceleme sonucunda dolaptaki paslanmayı o da tespit etti. Buzdolabını kimyasal bir maddeyle sildiğimizi belirtti. Ancak biz, yalnızca ıslak mendil kullanarak kapağı temizlemiştik. Islak mendille sildiğimiz dolap kapağının bu şekilde paslanması bizi oldukça üzdü. Bu durum, tamamen estetik bir sorun yaratarak görüntü kirliliğine neden oldu. Beyaz eşyalarımızın hepsini en sağlam ve dayanıklı markalardan biri olduğuna inandığımız için Bosch’tan tercih etmiştik. Diğer beyaz eşyalarımızdan memnun olmamıza rağmen buzdolabında böyle bir sorun yaşamamız, markaya karşı bir ön yargı geliştirmemize neden oldu.

Servis yetkilisinin ilgili yaklaşımından memnun kaldık. Ancak firmanın bu kalitede bir ürünü piyasaya sürmesi, Bosch gibi bir markaya yakışmamaktadır. Bu önyargıyı gidermek adına, dolap kapağının değiştirilmesini rica ediyoruz.

27 Ağustos 2024 18:09 (Şikayetten 10 dakika sonra)

27 Ağustos 2024 18:34

Yaşadığım problemle ilgili müşteri hizmetleri tarafından arandım ve yapılan görüşmede sorunun kullanıcı hatasından kaynaklandığı, bu nedenle yalnızca ücretli değişim yapılabileceği söylendi. Üründeki boya atmasının ve paslanmanın kimyasal kullanımı sonucu meydana geldiğini iddia ediyorlar. Ancak, ürünle yalnızca ıslak mendil kullandığımı belirttiğimde, bu durumu da kimyasal olarak nitelendirmeleri beni şaşırttı. Islak mendilin nasıl pas yapabileceğini kabul etmiyorum. Garanti süresini uzatmış olmama rağmen, beklediğim hizmeti alamadığım için çok pişmanım. Güvenilir olarak bildiğimiz ve marka bilinirliğine güvendiğimiz bu markanın, müşteri memnuniyetine bu kadar az önem vermesi oldukça hayal kırıklığı yarattı. Ürünü alırken gösterdikleri ilginin, sorun yaşadığımızda da devam edeceğini ummuştum. Bu nedenle, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunarak hakkımı aramaya karar verdim. Umarım bu süreçte daha adil ve çözüm odaklı bir yaklaşımla karşılaşırım. Bilgilerinize sunarım.

Mert
Mert

Tüketici haklarından cevap geldi mi

Sevgi
17 Mart 2025 22:34
Hamza sonuçtan çok memnun

Hamza
26 Şubat 2025 18:41
"Bosch Türkiye çağrı merkezine teşekkür ediyorum. Sorunumu çözdüler"
Bosch Buzdolanbındaki Göçükler
Bosch Buzdolanbındaki Göçükler
Sercan sonuçtan hiç memnun değil

Sercan
07 Kasım 2023 21:11