Bosch Klima Servisi Yalan Söylüyor, Umursamıyor Ve Hak Yiyor

Doğukan
02 Ağustos 2024 12:21

1 sene olmadı, Bosch'tan bir klima aldım. Taşındığım için yine Bosch aracılığıyla demonte ettirip yeni evime getirdim. Monte için servis keşif istedim, bana ilk olarak keşif için ücret alınacağı söylenmedi ve 475 lira yapılan hiçbir şey için para alındı.

Asıl problem bu değil, kesife geldiler. Gelen usta benden dış ünitede ayak olmadığı, ve gaz/su borusu olmadığı için toplam 7300 lira klima monte ücreti talep etti. Ayakları, gaz ve su borusunu getirmediğimi söyledi, fakat yine Bosch servisi monte ederken bana bunları vermedi çünkü yaşadığım binada bunlar hali hazırda mevcutmuş. Fakat bu yine de bunlara hakkım olduğunu değiştirmiyor. Demonte edilirken de binadan bir şey alınmadı.

Avrupa yakasındaki servisi aradım, bunları ödemek istemediğimi ve bu boru hakkımı kullanmak istediğimi söyledim. Öyle olmuyor yapacak bir şey yok deyip sonrasında randevumu iptal ettiler. Ben de klimayı aldığım Zühtüpaşa şubesini aradım. Onlar bana bu umursamaz Avrupa yakasındaki servisin aksine, borular ve ayak için hakkım olduğunu ve genel müdürlüğe ulaşmam gerektiğini söyledi. Herkes başka bir şey söylüyor, usta ayrı eksik söylüyor, servis yalan söylüyor, tek doğru söyleyen şube. Rahat rahat nasıl olsa yazın insanların klima ihtiyacı var, bunların takılması lazım diye kimse kimseyi umursamıyor. Ben bütün evimin beyaz eşyasını Bosch'tan alırken böyle saçma sapan bir şeyle karşılaşacağımı düşünmemiştim. Benden klima demonte monte için toplam istenen fiyat 10000 TL. 1800 demonte esnasında verdiğim 7300 monte için istenen. Böyle saçmalık mı olur? Sonrasında genel müdürlükle iletişime geçtim. Bana ulaşacaklarını ama zaman veremeyeceklerini söylediler. Ve hala herhangi bir mesaj ulaşım yok. Gerekirse Tüketici Mahkemesi'ne gideceğim, o serviste çalışan kişiden de ayrıca şikayetçiyim. Bu kadar umursamaz vurdumduymaz olacaksanız eğer serviste çalışmanızın bir lüzumu yok. Sizin göreviniz kelimenin tam anlamıyla servis etmek.

Klima almayı düşünüyorsanız, böyle servisler varken asla Bosch'a bakmayın. Ben bu problemim çözülmezse de eğer, ömür boyu bir daha Bosch ne ürün alırım ne de çevremdekilere aldırırım. Buradan bir şey çıkmazsa da eğer, bu sorunu sosyal medyaya da taşıyacağıma emin olabilirsiniz.

02 Ağustos 2024 13:13 (Şikayetten 51 dakika sonra)

Kübra
Kübra

Ben ürünümü 23 temmuzda aldım halen kurulum randevum yok satış sonrası destek sıfır aldığınız paranın hakkını verin

Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Ömer
12 Temmuz 2023 12:21

Bosch İlk Kurumda Teslim Edilmeyen Klima Ayakları Ve Sonrasında Alınan Ücret

Fırat
29 Mayıs 2024 22:47

Bosch Klima 1 Yılda Performans Yarı Yarıya Düştü Soğutmuyor.

Hüseyin
28 Ağustos 2024 17:22