11 Temmuz 2024 19:214.968
Cenk'nin Teşekkür Mesajı
Tarafıma ücret iadesi yapılarak mağduriyetimiz giderildi. Özellikle Genel Merkez'den gelip konuyla ilgililenen Atilla Bey'e bizi sabırla dinlediği için teşekkür ederim.

Eski buzdolabımızdan memnun olmamıza rağmen boyut olarak yeterli gelmediğini düşünerek 6 Haziran'da Bosch marka KGN86AID2N model buzdolabı satın aldık. Aldığımız buzdolabında bazı ürünlerimizin küflendiğini ikinci hafta fark ettik. Üçüncü hafta içine 3 farklı termometre koyarak ölçüm yapmaya başladık ve dolap içi 2 dereceye ayarlanmış buzdolabının en iyi zamanında 6 derece civarını, çoğunlukla 7-8'i, en kötü zamanında da 10-11 dereceleri gördüğünü fark ettik. Ne hikmetse Bosch servisinin göz ardı ettiği termometrelerimiz 25 senelik Arçelik marka buzdolabında 1.6 derece ölçmeyi başarıyor! Durumu Bosch'a aktardığımızda servis geldi ancak ölçüm cihazı olmadığını ve 1 hafta sonra getirebileceklerini söylediler. Bu sırada tereyağı, peynir, turşu, çeşitli sebzeler, yoğurt vb. ürünlerimiz küflendi/bozuldu. Çünkü cihazlar yoğunluktan dolayı (neden yoğunluk olduğu yorumunu size bırakıyorum) başka müşterilermiş. Tekrar çağrı merkezini arayıp bu cihazı getirebilecek bir servis talebini tekrar ilettik; ancak 3 kez servis gelmesine rağmen cihaz olmadan geldiler ve işlem yapamadılar. Bu sırada servisin hali tavrı da müşteriye empati yapmaktan çok uzaktı. Yapay zeka ile konuşsak eminim daha verimli bir diyalog olurdu. Bu durumu Bosch markasına hiç ama hiç yakıştıramadık. Bu hafta yapılan ölçümler (cihazın hava üflediği deliklerin önüne koyarak yaptıkları) sonucunda dolap iç sıcaklığının 3.6 derece olduğunu iddia ettiler. 3 farklı termometre ile bu ölçümün hatalı olduğunu anlatmaya çalıştım, anlamadılar. Ürünlerimin neden bozulduğunu sordum, saklama koşullarından olabileceğini söylediler. Durumu ayrıca BSH çözüm merkeziyle de tartışma halindeyim ancak onlar da hiçbir şekilde şikayetimizi, ürünlerimizin bozulduğunu ve dolap içindeki sıcaklıkta bir sorun olduğunu asla kabul etmiyorlar. Çözüm merkezinde görüştüğümüz kişi de bozulan ürünlerle ilgili saklama koşullarınızı gözden geçirmenizi öneriyoruz cevabını verdi! Buradan kendisine yaratıcılığından, müşteri odaklılığından dolayı teşekkür ediyorum! Konuyu yarın Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyacağım. Belki duyarlı, azıcık müşteri odaklı, biraz da analitik bir yetkili bu şikayetimi görür ve çözüm sağlanır ümidiyle buraya da yazıyorum. Takdiri - bir umut - önce markaya, sonra Tüketici Hakem Heyeti'ne bırakıyorum. Bozulan ürünlerden dolayı maddi kaybımı da ayrıca talep edeceğim. Saygılarımla!

12 Temmuz 2024 09:42 (Şikayetten 14 saat sonra)

15 Temmuz 2024 23:11

Kullandığım termometreleri hafta sonu Annem'in 25 senelik Arçelik buzdolabını test etmek için götürdüm:) Videolarda da görüldüğü üzere 25 yaşındaki Arçelik buzdolabında 2 derece civarında değerler varken, benim 3 haftalık Bosch buzdolabımda 0 derece bölmesinde dahi 6 derece civarında bir sıcaklık var. Dolap için ise 8 derece civarında! Sonuç olarak +4 derecenin üzerindeki sıcaklıklar buzdolabındaki bir çok gıda için gereken koşulları sağlamıyor. Bu nedenle de ürünlerimiz hızla SKT'si gelmeden bozuluyor. Gelen teknik servisiniz maalesef buzdolabına yerleştirdiğim 3 termometreyi ciddiye almasa da sonuçlar ortadadır. Sürecin daha fazla uzamaması için Bosch çözüm merkezini bilimsel olmaya davet ediyorum!

15 Temmuz 2024 23:15

Bir önceki yanıtımda yüklenen videolar görünmüyordu. Tekrar ekledim.

17 Temmuz 2024 09:41

Israrım üzerine 0 derece bölmesine konmuş testo cihazlarının sonuçlarını gelen teknisyenle birlikte inceledim. 4-7 derece aralığında değişen sıcaklıklar gördük. Bosch hala ürünün ayıplı mal olduğunu kabul etmiyor maalesef. Bugün farklı bir teknisyen gelecekmiş genel merkezden. Onun görüşüne göre hala aksiyon alınmaz ise THH'ne taşıyacağım.

22 Temmuz 2024 13:16

Benzer Şikayeti Var
13 Temmuz 2024 13:29

Dondurucu bölümü -22 soğutucuyu ise en soğuğa getirin colder yapın biraz düzelir başka çözüm yok bize testo diye cihaz koydular 3 gün kaldı normal dediler sanırım buzdolabı alırken Arçelik en iyisi imiş Bosch Siemens Profilo'da soğutma sorunu kronik.

Benzer Şikayeti Var
12 Temmuz 2024 18:56

Kdn 55 model aldık onda da bu tür sorun oldu sabahlar 4 5 derece akşamları ise 10 derece oluyor Bosch hatayı kabul etmiyor.

Bosch Buzdolabı Soğutma Yapmıyor

Duran
Duran
13 Şubat 2024 10:143.928

Bosch KGN86AID2N marka buzdolabı satın aldım. Yeterli soğutma yapmadığı gerekçesiyle servis çağırdım; ancak, dolapta sor...

Yeni Alınan Bosch Buzdolabı Soğutmuyor, Sorun Çözülmüyor

Gizem
Gizem
1 Ağustos 2025 15:423.739

Bosch marka KGN86AID2N numaralı, 21.11.2023 tarihinde aldığımız buzdolabı, ilk günden beri üst kısmı yani buzdolabı bölü...

1 Destek1 Yorum

Yeni Alınan Bosch Buzdolabında Soğutma Sorunu Ve Değişim Talebi

Berker
Berker
28 Ağustos 2025 13:403.197

07.08.2025 tarihinde Media Markt Zorlu Center Mağazasından Bosch marka KGN86AID2N model buzdolabı aldım. 2 gün sonra ser...

1 Destek

Umran
Bosch Buzdolabında Kendiliğinden Oluşan Göçükler KDN76AIEON/15

Bosch BuzdolabındaKendiliğinden Oluşan Göçükler KDN76AIEON/15

Yunus
Bosch Benim İçin Bitmiştir!

Bosch Benim İçinBitmiştir!

Lütfi