Barış sonuçtan hiç memnun değil

Barış
12 Mart 2024 13:25

Bosch marka BGS41PET1 kodlu elektrik süpürgesi aldık. 10 yıl motor garantisi olan elektrik süpürgemin motoru yandı. Kullanım hatası deyip ürünümü ücretli yapacaklarını söylediler. İlk kullandığım günden bu yana 72dB ses kalitesi olan ürün zaman ilerledikçe çalışma gürültüsü çekilmez hal aldı.
1 Yıl önce kablo kırılması sebebi ile servise ürünü gönderdiğimizde kablo yapılırken motorun çok gürültü olduğunu söyledik. Motor sesinin normal olduğunu, kablo arızasını giderdiklerini başka bir sorun olmadığını belirttiler. Ücretini ödeyerek ürünü teslim aldık. Geçtiğimiz hafta makinemiz arızalandı ve çalışmadı. Servise cihazı teslim ettik. Servisten gelen cevap Motor yanmış aşırı toza maruz kalmış kullanıcı hatası dediler. Zaten ürünün görevi tozu çekmek adı üstünde süpürge. Kullanıcı olarak bizim düzenli filtre temizliğinden başka yapacağımız bir işlem bulunmuyor. Ayrıca şimdi anlıyorumki önceki sene servise giden makinemizin açıkçası bakımı yapılmamış belki o günde motorun sesinin aşırı gürültülü çalışma sebebini umursamamışlar ki, bugün geldiğimiz noktada kullanıcı hatası denilen ürünümüzün ücret karşılığında yapabileceklerini söylediler. Aslında önceki yıl makineye servis düzgün bakmış ve dikkate almış olsa şu an belki bu sorunu yaşamayacaktık servisin şu an kullanıcı hatası demesi önceki problemleri gidermemesi müşteri olarak bizim sorunumuz değil açıkçası. Bosch firması ürünü satmadan önce süslü cümleler, özellikler, ve garanti kısmı ile ürünü satmak için göz boyuyor sonrasında ürün nasıl olsa satılmış oluyor. Bu tür büyük markalara güvenerek kaliteyi yüksek fiyata almanın hiçbir mantığı kalmadı benim için.

Alman markası olan Bosch firmasına Motoruna 10yıl garanti sözü vererek sözünde durmaması yakışmıyor. Biz bu üründen hiç memnun kalmadık. Sizlerinde kesinlikle almanızı istemem. Yaşadıklarım ortada on yıl motor garantisi verilen cihazın dördüncü yılda motoru yanıyor sorumlusu biz oluyoruz. Geçtiğimiz senenin servis kağıtları ektedir. Özellikle şikayetimizin içeriğinde ekteki Atölye giriş fişinde yazıyor. Sonrasın teslim edilirken teslim aldığımız fişte ektedir. Açtırdığımız kayıtta şikayetimizle alakalı teknik ve idari not kısmında not düşülmemiş. Bu durum şikayetimizi önemsemediklerini taleplerimiz ücretli olursa hizmet alacağımızı gösteriyor. Yazık ne diyelim.

14 Mart 2024 15:28

Bosch BGS41PET1 Süpürgeye 10 yıl garanti veriyor. Yanılmayın bu ürünü almakla 10 yıl garantiniz kesinlikle yok.

Bosch bu ve diğer ürünlerde ( Klişe garanti ) sloganını kaldırmalı... İnsanları kandırmamalı...

Bosch BGS41PET1 3 Yıllık Elektrikli Süpürgenin Motoru yandı, kullanıcı hatası denerek Garantisi Reddedildi, Servise verirken şikayetimize yönelik detayları yazdırdık. Kendileri şikayetimize yönelik hiçbir işlem yapmamışlar. Ekte fiş ve formları görüntüleyebilirsiniz. Not kısmında yapılan işlem belli. Ben süpürgemi 7 yıl kalan garantiden yararlanmak için ücret karşılığında yaptırdığımı kabul ettiğimde garanti süresince yine kullandıkça neticede süpürge ve yıllar geçtikçe motor yine toza maruz kalacak. Bosch Bunun garantisini yine vermiyor.

Bu cihaz 10 yıl motor garantisini kapsıyorsa motorunuzu korumak ve garantisinin arkasında durmak için sizin tarafınızdan bir bakımı olmalı o zaman garantiyi neye göre veriyorsunuz bu bakımı siz yapmadıkça bizim makineyide sökme yetkimiz olmadığından sizin bakım yapmanız gerekir dedim.

Yani yine aynı yere geliyoruz. Boş vaatler.

Doğrudan 10 yıl garanti ibaresini kaldırıp ürünü o şekilde satın. Çünkü bu ibare sizi her zaman sorunlu kılar. İsminize yakışan firmanıza yakışan Alman markası olarak Sizleri tercih edenleri yanıltmayın.

İnsanlar Bosch isminize bakıp Benim gibi Bosch seçimler yapmasınlar.

bosch-elektrikli-el-aletleri-bosch-firmasi-10yil-garanti-sozunu-tutmuyor-2.pdf
12 Mart 2024 14:26 (Şikayetten 1 saat sonra)

Barış
13 Mart 2024 10:38

Bosch Müşteri Hizmetleri bu şikayetimizden sonra bizlere ulaştı. Yine aynı şekilde ürünün müşteri hatası olduğunu iletti. 19,05,2023 tarihinde servise verdiğimiz süpürgemizin o günkü servis fotoğraflarını istedim. Fotoğraflar yok. Ama bugün geldiğimiz noktada ürünün motoru yandığında ne hikmetse fotoğraflar var. Şu soru geliyor aklıma haklı olmak için çektiğiniz fotoğrafları, gürültülü çalıştığı o günkü şikayetimde neden çekmediniz ve açıklama yapmadınız. Burada sorumlu siz oluyorsunuz. Çalışanlarınızı sorgulamanız gerekir. Şikayetime yazılı ya da görsel dönmemişsiniz ekteki formlarda bu gayet açık. Servise gelen cihazın arıza dışında bakımında yapmıyorlarmış. Yaparlarsa ücret alıyorlar. Bosch firmasına şunu da sordum; Ben süpürgemi ücret karşılığında yaptırdığımda garanti süresince yine kullandıkça ve yıllar geçtikçe motor yine toza maruz kalacak bunun sizin tarafınızdan bir bakımı olmalı o zaman garantiyi neye göre veriyorsunuz bu bakımı siz yapmadıkça bizim makineyide sökme yetkimiz olmadığından sizin bakım yapmanız gerekir dedim. Bizim böyle bir hizmetimiz yok. Siz talep ederseniz ücretli bakımı yapılır dediler. Açıkçası ne kadar filtreleri temizlerseniz temizleyin servis politikasına takılır ürünü size ücretli yaptırmayı teklif eder ilgilenmezler. Bütün problem Bosch firmasının ortaya attığı 10 yıl motor garantisi sloganıyla başlıyor ama içi boş bir slogan. Yeter ki satın alın kullanmaya başlayın sonrası kullanıcı hatası politikası. O zaman insanları aldatmayın. Doğrudan 10 yıl garanti ibaresini kaldırıp ürünü o şekilde satın. Sizleri tercih edenleri yanıltmayın. İnsanlar isminize bakıp yanlış seçim yapmasınlar. Tekrar sizin alternatiflerinizi değerlendirsinler.

Meryem sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Süpürge Çalışmıyor, Kapanıyor

Meryem
12 Eylül 2023 17:15

6 Aylık Bosch Elektrik Süpürgesi Motoru Yandı.

Ayça
25 Aralık 2023 11:48