26 Aralık 2023 21:05

İyi günler dilerim, lütfen okuyunuz. 14 yıl önce aldığımız evimizde 14 yıldır kullandığımız doğalgaz saatinin ömrü doldu ve artık faturalıya geçeceğimiz belirtildi. Bizden Başkent Doğalgaz mobil uygulaması üzerinden başvuru yapmamız istendi. Biz de başvuruda bulunduk ve faturalı saati bağladılar. İki gün sorunsuz kullandıktan sonra denetim yapılacağı söylendi. Denetimden iki gün sonra, evin içerisinde bazı eksiklikler olduğu gerekçesiyle gazımız kesildi. Bu eksiklikler hakkında bize önceden bilgi verilmedi. Mühlet istememize rağmen, evde hasta bireyler ve küçük çocuklar olduğunu belirtmemize rağmen, bize ek süre verilmedi ve yasal düzenlemelerin böyle olduğu ifade edildi. Üstelik denetlemeye gelen görevli, mühürleme işlemi yapmadığını, sadece kırmızı bir kapak bıraktığını ve bu süreçte gazı tekrar açabileceğimizi söyledi. Ancak şikayetlerimize rağmen ilgilenen olmadı. Şimdi, 14 yıldır kullandığımız ve saati değiştirdikten sonra kullanmaya devam ettiğimiz doğalgaz, ikazda bulunulmadan, evin içerisindeki eksiklikler hakkında bilgi verilmeden ve hazırlık yapmamız konusunda uyarılmadan, kış gününde hasta, yaşlı ve küçük bebek olduğunu belirtmemize rağmen kesildi. Ayrıca, 'Ben mühürlemiyorum, kırmızı bir kapak bırakıyorum, siz tekrar açabilirsiniz' diyerek açma kapama bedeli almaya çalışan Başkent Gaz'a karşı, bu sorun çözülene kadar CİMER, Tüketici Hakem Heyeti, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve diğer ilgili mercilere şikayet edeceğimizi ve hakkımızı sonuna kadar arayacağımızı bildirmek istiyorum.

26 Aralık 2023 20:59

Ayrıca yazmayı unuttuğum için ekleme yapıyorum. Bu mağduriyetimize ek olarak da şunu belirteyim evin iç tesisatını kontrol için saat 17:06 da gelip tesisat da eksiğiniz var diyerek doğalgazı kesip sonrada bunu açarsanız da sadece 253 TL gibi bir rakam ödersiniz diyerek gitti. Bu şekilde ki hareketler ile Ankara Başkent Doğalgaz sadece kendisine hiçbir iş yapmadan insanları soğukta bırakaraktan isterseniz gazı açın diyerek yol tarif ederek haksız kazanç elde etmektedir. Ankara da 26.12.2023 saat 17:06 dan sonra hava sıcaklık derecesinin kaç olacağı konusunda takdiri de siz okurlara bırakıyorum. İlgilerinize teşekkür ederim

27 Aralık 2023 08:50 (Şikayetten 11 saat sonra)

Sayın Abonemiz; Konu ile ilgili İletişim-Tesisat - Sayaç – Sözleşme numarasını ve detaylı bilgileri bizlerle paylaşmanız halinde tarafınıza yardımcı olunacaktır. Bilgilerinize sunarız Saygılarımızla. BAŞKENTGAZ

28 Aralık 2023 09:17
08 Ocak 2024 00:16

Bizim sıkıntımız farklı bize bilgisi verilmedi kontrol için randevu alındığında yenı bağlanan dogalgaz saati ile ilgiliymiş gibi bilgi verildi benim şikayetim sizin yazdıklarınızdan çok daha farklı dikkatli okumanızı rica ederiz, iyi çalışmalar

Başkent Gaz'ın Sorumsuzluğu Ve Kaçak Kullanım Cezası

18 Mart 2025 13:45
Başkent Gaz'ın Sorumsuzluğu Ve Kaçak Kullanım Cezası
Dursun sonuçtan çok memnun

04 Haziran 2024 16:38
Başkent Doğalgaz Doğalgaz Gaz Kesimi
Eftal sonuçtan hiç memnun değil

Başkent Doğalgaz Kime Ait Olduğu Belli Olmayan Mühür.

15 Şubat 2024 22:35
Başkent Doğalgaz Kime Ait Olduğu Belli Olmayan Mühür.
Nejla sonuçtan hiç memnun değil

Eksiklerden Dolayı Gazın Kesilmesiyle Mağdur Edildim

05 Haziran 2025 14:54