Abdulhalim sonuçtan hiç memnun değil

Abdulhalim
13 Haziran 2024 00:13

2018 yılında aldığım UE 49MU7400 serili Samsung televizyonum ekran kararması, LED arızası sebebiyle Samsung servisini aradım. Yetkili teknisyenlerin kontrol etmesi amacıyla televizyonu kendim şahsen servise götürdüm. Servis elemanı televizyonu kontrol etti ve bana ekran altındaki plakanın çatlak olduğu, LED'lerin değişmesi gerektiğini söyledi. Bu televizyonun parçasının olmadığını ve üretilmediğini ifade ettiler. Bunun yerine 13000 TL karşılığında bana televizyonumun benzeri TV önerildi. Samsung müşteri temsilcisi ile görüştüğümde, firmaların on yıl parça desteği sağlamakla yükümlü olduğu bilgisini aldım. 6502 sayılı Tüketici Kanunu'na göre firma, tüketiciye yedek parça tedarik edemiyorsa aynı model ürünle değiştirmek veya fatura tarihinden itibaren işleyecek faiz ile ürün bedelini kullanıcıya iade etmek zorundadır. Bu Tüketici Hakları çerçevesinde Samsung firmasının ürünümüze parça tedarik etmekle yükümlü olduğunu düşünüyorum. Eğer yedek parça desteği sağlanmazsa haklarımı hukuki yollarla arayacağımı belirtmek isterim.

15 Haziran 2024 15:50 (Şikayetten 2 gün sonra)

12 Kasım 2023 13:15
Samsung TV Servis Sorunu Ve Yedek Parça Talebi