Bedriye sonuçtan hiç memnun değil

Samsung TV'de Kronik Panel Sorunu Ve Ücretsiz Onarım Talebi

02 Aralık 2024 00:37

Samsung TV'de kronik panel arızası ve ücretsiz onarım talebi ivedilikle. Uzun süre evde değildim, eşim de ben de memurum. Eve geldiğimizde TV çalışmıyor, ses ara ara geliyor. Görüntü yok maalesef. TV'yi alalı 3 yıl oldu. Servis geldi ve TV'nin kronik panel arızası olduğunu söyledi. Görüntü asla gelmiyor. Arıza ile ilgili internet üzerinde araştırma yaptığımda, bu modelde aynı sorunu yaşayan yüzlerce kişinin şikayetlerini gördüm. Bunun panel arızası olduğu, bu modelde kronik bir sorun olduğu ve durumun üretim hatasından kaynaklandığı pek çok şikayet incelendiğinde son derece aşikardır. Genelde kullanıcıların hepsi garantinin bitiminden sonra bu sorunun ortaya çıktığını belirtmişler. Bu açıkça ayıplı mal satmaktır. Garanti süresi bittikten kısa süre sonra ürünün bozulacağını başta bilseydim bu ürünü asla almazdım. Daha 4 yıl dolmadan, Türkiye'nin en iyi TV markası olarak tanıttığı bir televizyonun bu sorunu yaşatması kabul edilemez. Bu bir üretim hatası olduğu için garanti süresi dolmuş olsa bile, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun 12/03/2020 tarih ve 2017/13-650 Esas, 2020/301 Karar sayılı ilamında belirtildiği üzere; 'Cihaz, garanti süresi dolduktan sonra ağır bir ayıptan dolayı kullanılamaz hale gelmiş ve zaman aşımı süresi geçmiş olsa bile tüketici haklarını kullanabilir.' Satılan malın ayıplı olması durumunda 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu'nun 11. maddesinde belirtilen seçimlik haklar mevcuttur. Bu kronik ve ayıplı mal konusunda mağduriyetimin bir an önce giderilmesini rica ediyorum. Eğer ürünüm ücretsiz onarılmazsa aynı durumda olmama rağmen farklı muameleye tabi tutulmaktan kaynaklı ayrıca bir tazminat davası açacağımı da belirtmek isterim. Umarım emsallerde olduğu gibi ücretsiz panel değişimi gerçekleştirirler ve televizyonum acil olarak yapılır. Servisin panel değişimi için verdiği fiyat 15.000 inanılmaz. Aynı sorun mevcut birçok yerde yazan şikayetlerde ücretsiz bir şekilde çözün ya da Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunup ayrıca hukuki işlem başlatıp medya yolu ile de hakkımı arayacağım. Yapılan şikayetleri kanıtlayıcı belge olarak sunacağım.

profile profile profile
02 Aralık 2024 11:11 (Şikayetten 10 saat sonra)

03 Aralık 2024 11:36

Eşim benden önce talepte bulundu fakat geri dönüş sağlanmadı sonrasında ben şikayet ettim arayan olmadı kaç gündür bekliyorum gelen bir servis olmadığı gibi aramada yok dünya markası Samsung almak mi tövbe hukuk davam devam edecek tabii ben mağdur oldum iyi bir ürün alalım ileride sıkıntı olmasın diye düşündük maalesef ömrü garanti süresi kadarmış acil dönüş rica ediyorum Samsung dan.

05 Aralık 2024 20:36

Merhaba arkadaşlar Sonucu yazmaya devam edeceğim bugün merkezden aradılar 12.000 TL panel değişim ücreti talep ettiler (ki bu tu serisi TV lerde hatalı panelleri var eminim ki yapılsa en kısa sürede aynı durum tekrar yaşanacak garantisi de var mi tekrardan olursa yine bir 12 k daha mi isteyecekler o zamana 20 k olur gerçi) bir çok Samsung cihazlarında 2 yıl ve sonrası garanti bittikten sonra oluşan ayıplı mal satmalarına yönelik hiçbir mağduriyetinizi dikkatte almıyorlar ben mağdur oldum kimse olmasın diye her yerde yazacağım sakin bu markadan ürün alacaksanız kaç kez düşünürsünüz bilmem ama paranız çöp olmasın. Garanti bitimi sonrası o kadar mağdur var ki anlatamam. Tekrar konu ile ilgili tarafıma dönüşü sağlanırsa sizleri bilgilendireceğim.

05 Aralık 2024 21:08

Arkadaşlar devam edelim gördüğünüz gibi mağduriyet bu iste garanti suresi 2 doldu ve sonuç 6000. Tl aldığım TV simdi 12.000 istiyorlar panel değişimi için Müşteri hatası ya da ayıbı değil Samsung ayıbı

08 Aralık 2024 19:53

Merhaba arkadaşlar mağduriyet devam ediyor tabii bu süreçte araştırma yapıp kanıt topluyorum bu üründe yapılan oluşan arıza için garanti süresi dolmuş olsa bile bir çok kişinin panellerini ücretsiz değiştirmişler yani bu şu demek oluyor onlarda tüketici kaynaklı olmadığını farkında seri hatası sonucu piyasaya sunulmuş ayıplı mal... O kişilerin ürünlerini ücretsiz değiştirip bende para istiyorsa bu kişiye yönelik yapılan haksızlık içinde tazminat davası açıp Bilirkişi raporu ile onları yüzleştireceğim tabii sadece mal için de değil bu süreçte yıpranan psikolojim için ayrıca dava açacağım. ,

10 Aralık 2024 00:47

Merhaba arkadaşlar Net bir şekilde üretim hatası olan ürün ile ilgili hala dönüş sağlanmadı Samsung bugün ürün almak isteyen arkadaşım 46.000.00 Tl ürün almaktan vazgeçti bakiniz bugün bu fiyata alınan ürün garanti suresi dolunca bozuluyor ve sizden tamir için almış olduğunuz ürünün 2 kati para talep ediyor ve tamir sonucu o parayı verseniz de 1 yıl sonra aynı süreç ile yüzleşiyorsunuz... Yazık paranız çöp olmasın lütfen dikkatte alin bizim gibi cesur yorumda bulunanları Samsung duymuyor sesimizi ve ben yazmaya da devam edeceğim

12 Aralık 2024 20:40

Merhaba arkadaşlar Şikayetim devam ediyor fakat çözüm sıfır aramıyorlar

12 Aralık 2024 20:42

Birçok cihazda panel sıkıntısı var insanlar mağdur servis bile yetişemiyoruz diyor o kadar çok arıza var ki sıra gelmiyor

Fatih
Fatih

Aynı sorunu yaşadık garanti süresi 2. Yılını tamamlayınca panel arızası gerçekleşiyor. Herhangi bir darbe, sıvı teması elektrik sorunu olmadı. Servis baktı zaten. Hepimizde aynı. Servis çağırdım 1000 TL tespit ücreti aldılar ama daha TV ye karşıdan bakıp AA panel arızası 16500 TL dediler. Şaka gibi. Çözüm ekibinden aradılar ve ücretsiz onarım yapılamayacağını bildirdiler. Sitede onlarca aynı şikayet var. Model değişiyor ama marka hep Samsung

Haşim
Haşim

Bedriye hanım, aynı sorunu üç gün önce de ben yaşadım. Yalnız yaşayan biriyim. Televizyonu o kadar az izliyorum ki buna rağmen, 01.10.2025 tarihinde televizyon izlerken aniden görüntü gitti. Hemen müşteri hizmetlerini aradım, onlar da servise kayıt oluşturdular, bir gün sonra da yetkili servis gelip televizyonu alıp gitti. Bugün yetkili servis yani 04.10.2025 tarihinde beni arayıp, televizyonun panelinde bozukluk olduğunu ve 13.500 TL'ye yapılacağını söyledi. Oysa evde yalnız yaşayan biriyim ve televizyonu öyle özenle kullanıyorum ki... Buna rağmen kendiliğinden televizyon bozulması inanılır gibi değil. Bu arada televizyonu da 2021 tarihinde ve aynı tarih modelinden 50 inç almıştım.

09 Ekim 2024 15:35
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

19 Şubat 2025 18:05
Kübra sonuçtan çok memnun

Kübra
04 Ağustos 2024 00:47
"Samsung televizyonumuz kısa bir süre içerisinde ücretsiz şekilde tamir edildi. Markasının arkasında duran Samsung'a ve çağrı merkezinde panel arızası problemimizle ilgilenen, sürecin takibini bırakmayan sude hanıma çok teşekkürler..."

Samsung Kategorileri