Türker sonuçtan hiç memnun değil

11 Mayıs 2023 18:50

Bayramdan önce 18 Nisan'da Frame TV almak için gittiğim Samsung bayiisinde kampanya olduğunu belirttiler ve oled TV'ye yönlendirdiler. QE55S95BATXTK oled TV kampanyası kapsamında Delonghi Magnifica Evo kargo ile 30 Nisan'da tarafıma gönderildi. Kutusu hasarsızdı ancak kutuyu açıp kahve makinesini çıkardığımda yan kapağının üst dişlerinden çıkmış, şişmiş durumda olduğunu gördüm. Konuyla ilgili Samsung Müşteri Hizmetleri ile yaptığım görüşmede kahve makinesinin Delonghi depolarından gönderildiğini belirterek yönlendirdiler. Delonghi teknik servise götürdüm. İnceleme yapacaklarını ve haber vereceklerini söylediler. Teknik servisten aradılar ve ürünü alıp Samsung'a gitmemi bana yeni ürün verileceğini söylediler. Samsung'u arayıp teyit etmek istedim. Bu sefer Samsung müşteri temsilcileri 'lütfen öncelikle bekleyin, konu ile ilgileniliyor. Size dönüş yapacaklar' diye bekletiliyorum.

Bu ürünü kabul etmiyorum. Kullanılmadığından emin olduğunuz, hasarsız ve sıfır ürün istiyorum. Bu iki firmaya olan güvenim sarsıldı. Günlerdir beklediğim kahve makinesinin bu halde gelmesi üzücü bir durum. Hem Samsung'a hem de Delonghi'ye bu durumu defalarca bildirmeme, en az 10'ar kere müşteri temsilcileriyle görüşmeme rağmen bir çözüm üretmediler ve tarafıma dönüş yapılacağını söyledikleri halde dönüş yapılmadı.

Tüketici haklarımı çok iyi biliyorum ve bunlara başvurmadan önce gereğinin acilen yapılmasını bekliyorum. Ayrıca bu TV kurulumu sırasında ekran temizlemeyi az nemli bir mikrofiber bezle temizleyin denildi. Bu şekilde TV ekranını temizledik ve ekranda mavi lekeler kaldı. Bu ürünü aldığım günden itibaren kullanıcı deneyimi olarak çok kötü deneyimler yaşıyorum.  Şimdiye kadar telefon ve TV'de ilk tercihim Samsung olurdu ama bundan sonra değil.

24 Mayıs 2023 22:39

18 Nisan'da Frame TV almak için gittiğim Samsung bayiisinde kampanya olduğunu belirttiler ve Oled TV'ye yönlendirdiler. Satın aldım ve 1 gün sonra eve teknik servis yetkilileri gelerek kurulumu gerçekleştirdiler. TV kurulumu sırasında ekran temizlemeyi az nemli bir mikrofiber bezle temizleyin denildi. Bu şekilde TV ekranını temizledik ve ekranda mavi ve mor lekeler kaldı. Bu ürünü aldığım günden itibaren kullanıcı deneyimi olarak çok kötü bir süreç yaşıyorum. Önce kampanya kapsamında gönderilen Delonghi Magnifica Evo kahve makinesinin yan kapağının üst dişlerinden çıkmış, şişmiş durumda olduğunu gördüm. Sürekli Samsung müşteri hizmetlerine bağlanıp sonra da çözüm merkezine aktarıldığım 1 aylık süreç yaşadım. Her gün 2-3 kere konuştuk. Hala kahve makinesinden haber yok. Daha sonra TV ekranında oluşan lekeler için 12 Mayıs'ta talep oluşturdum. Kontrol edilmesini ve gerekirse iade veya değişim yapmak istediğimi söyledim. Zira kampanya kapsamındaki Delonghi Kahve Makinesinden de bir haber yok. 2 gün üst üste kurulumu yapan teknik servis yetkilileri geldi. Kontrol edip temizlemeyi denediklerinde ilk gün geçmedi. Ertesi gün tekrar geldiler saf su ile denediler yine geçmedi. Benim 50.000TL ye yakın para vererek aldığım ve özendiğim TV ekranına bastıra bastıra lekeleri çıkarmayı denediler. 2 günün sonunda yapmayınca talebi sonlandırıp gittiler. Tekrar çözüm merkezi yetkilisi Birkan Beyle görüştüm. O kadar yavaş işleyen bir süreç ki 12 Mayıs'taki talebime 23 Mayıs'ta dönüş yapıyorlar. Merkez tarafından kullanıcı hatası deyip hiçbir işlem yapmayacaklarını ilettiler. Bu nasıl bir yaklaşım gerçekten anlam veremiyorum. Daha neredeyse 1 ay olmadan oluşan sorun için kullanıcı kaynaklı deyip hiçbir şekilde adım atmayan bir marka profili ile karşı karşıyayız. Ürünü satıp satış sonrası ilgilenmemek nasıl bir iş anlam veremedim. Dünya markasıdır diye güvenle gittiğim ve tercih ettiğim üründen bin pişman oldum. Depremzede ailem yanımda olduğu için aldığımız ürünle kafamızı dağıtıp en azından evde keyifli vakit geçiririz niyetiyle almıştık. Çok saçma bir süreç içinde bulduk kendimizi. Evde huzurumuz kalmadı sayende Samsung! Zor ekonomik şartlarda bu kadar pahalı bir ürün aldık ve sonrasında yaşattığınız bu sorunlara ivedilikle çözüm üretilmesini istiyoruz.

Ek
23 Mayıs 2023 17:26

Ek
11 Mayıs 2023 19:19 (Şikayetten 28 dakika sonra)

11 Mayıs 2023 19:23

4447711'den defalarca arayıp ilettim şikayetimi ama hiçbir adım atılmadığı için çözüm için burayı denedim. Yine bir sonuç alamazsam bir türlü elime ulaşmayan kahve makinesinden de vazgeçip TV'yi de iade edeceğim. Çok pişmanım. Bakacağız neler olacak.

Volkan
Volkan

Şanslısın ben hediyeyi de almadım. 17 gün oldu ses yok.

Türker

Zaten iki firmayı defalarca aradım ve Şikayetvar'da iki firmaya da şikayet yazdım. Samsung da Delonghi de hazır cevapları yapıştırdılar. Ne arayan var ne ilgilenen! Saf tüketiciyi bulmuşlar ellerinde kalmış ya da kullanılmış ürünleri kampanya diye dağıtıyorlar veya hiç ulaştırmıyorlar bile!

Ziynet
07 Kasım 2023 11:56
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

18 Temmuz 2023 17:32
Atila sonuçtan hiç memnun değil

Atila
13 Haziran 2023 16:17