Onur sonuçtan hiç memnun değil

26 Ekim 2024 18:27

Samsung Oled G8 34" (LS34BG850SUXUF) monitörümle ilgili gri tonlarında düşük parlaklıkta ekranın belli yerlerinde çizgiler (burn-in benzeri) ve parlaklık farkı açıkça belli olduğu için aldığım yer olan Vatan Bilgisayar'a götürdüm. Ancak Samsung'un monitörleri doğrudan Vatan'a vermeme izin vermediğini öğrendim ve bunun için Samsung Müşteri Hizmetleri ile 16 Ekim 2024 tarihinde servis kaydı oluşturdum.

Bunun takibinde bir sonraki gün servisten biri geldi ve test ekranını açarak yaptığı kontrolde bir şey göremediğini söyledi ve bana bu sorunun bilgisayarımdan, ekran kartı çipimden kaynaklanabileceğini söyledi. Böyle bir şeyi ilk defa duydum fakat bir şey biliyordur belki diye inandım. Servis elemanının yanında kablo değişimi yapıp sorunun kablodan olmadığını teyit ettirdim fakat kendisi beni bundan bir sonuç çıkmayacağına ikna etti.

Sonrasında sorunun tekrarlaması durumunda ulaşmam için kendisinin numarasını aldım. Bir sonraki gün aynı sorunu monitörün kendi işletim sistemi içerisinden bir uygulamada da göstererek elimdeki görselleri teknisyene attım ve kendisinin karar verme yetkisi olmadığı için merkeze mail atması gerektiğini söyledi. Bu maili attığında tarih 18 Ekim 2024. 1 hafta beklememe rağmen kendisinden herhangi bir dönüş alamadım ve son telefon çağrılarım cevapsız kaldı.

Bunun devamında sorunu tekrar servis kaydı açarak çözebilirim diye düşünüp 23 Ekim 2024 tarihinde bir kayıt daha açtırdım ve aynı teknisyene atandığını gördüm. 24 saat içinde bana ulaşılmadığı için iki kere müşteri hizmetlerini arayıp durumdan bahsettim ve bana iki seferinde de bir sonraki gün kesinlikle bana ulaşılacağının garantisini verdiler fakat 26 Ekim 2024 tarihinde saat 18.00 itibariyle bana hala ulaşan biri olmadı. Müşteri hizmetlerinden ayrı bir teknisyene atanmasını da rica ettim fakat öyle bir şey yapmadılar.

Samsung kendi ürünlerini sadece kendi sistemleri üzerinden servise alıyor fakat ilgisizliklerinden dolayı onlardan hizmet alamıyorum. Bu durumu hala garantim sürüyorken yaşıyorum üstelik, ürünümü alalı 8 ay oldu. Ne teknisyene ulaşabiliyorum, ne de müşteri hizmetlerinden bir sonuç alabiliyorum. Ortada bir iletişimsizlik olduğu kesin ve bunun sonucunda müşteri olarak ben mağdur oluyorum. Ürünüm hakkında işlem yapılması için 1 hafta boyunca müşteri hizmetlerinin veya bir teknisyenin peşinden koşmamam gerektiğini düşünüyorum. Bir sonuç göremediğim için buraya şikayet açmak zorunda kaldım, lütfen bu sorunu çözmek için bana en kısa sürede ulaşın.

28 Ekim 2024 09:43

23 Ekim tarihinde açtığım servis talebinin bu sabah kapatıldığı mesajı geldi bana. Bana hiçbir şekilde Samsung tarafından kimse ulaşmadı, servis talebini kendi kendilerine kapatmışlar. İş etiğiniz mükemmel.

28 Ekim 2024 13:17 (Şikayetten 1 gün sonra)

31 Ekim 2024 16:28

İlk servis kaydımla ilgilenen teknisyen tarafından arandım ve kendisine ilettiğim görseller ile attığı email'e cevap olarak incelemede monitörde herhangi bir sorun olmadığı kararının çıktığını bana iletti. Kararın böyle çıkmasına mı tepki göstermeliyim yoksa birkaç görsele bakıp bu kararın verilmesinin 13 gün sürmesine mi bilemiyorum. Teknisyen bana haber verildiğini düşündüğünü söyledi fakat kendisine böyle bir şey olmadığını söyledim. Samsung tarafının benimle iletişime geçmesi ben Şikayetvar üzerinden şikayet oluşturduktan sonra başladı ve üç gün boyunca beni "İncelemeler devam ediyor, sonuç çıkınca tekrar haber vereceğiz." diyerek aradılar. Onun öncesinde süreç içinde ne olduğu hakkında benim bir bilgi sahibi olma imkanım yoktu. İnceleme kısmında teknisyenin bana karar hakkında tekrar belirttiği üzere test ekranında eğer bir şey görünmüyorsa sorun yok olarak sayılıyormuş. Bu sorunu benim normal kullanımda yaşadığımı tekrar belirttim fakat buradan sonuç çıkmayacağını artık ben de anladım. Bu sorunum; görünen çizgiler ve parlaklık farklılığı ilk servis kaydını açtığım tarihten itibaren daha da kötüye gitmeye başladı, teknisyen tekrar görüntü atabileceğimi söyledi fakat sonucun öyle değişeceğine inanmadığım için sorunu Samsung ile beraber çözmekten vazgeçtim. Artık normal medya tüketimi sırasında da bu sorunlar gözüme çarpıyor ve monitör kullanımımı kötü bir şekilde etkiliyor. Bu sorunu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşımaktan başka bir çarem kalmadı. Bu kadar basit bir sorun için Samsung tarafı ile iki haftadır zorla iletişime geçmeye çalışmak beni çok yordu ve bu tecrübeye dayanarak markaya olan güvenim maalesef dibe vurdu.

Semih

Selamlar. Aynı cihazın 4. Ayında ekranda çizgiler çıkması ve kendi kendine açılıp kapanma sorununu yaşadım. Kusurlu ürün olduğunu kabul edip değişim çıkmasına rağmen ellerinde muadil ürün olmadığını gerekçe göstererek ısrarla fatura bedeli iadesi teklif ediyorlar. Halbuki yeni seri cihazın satışını yapıyor sitesinde. Bakalım daha ne kadar uzatacaklar

Cem

Hakem Heyeti'ne gittinmi hocam bir sonuç alabildiniz

Cem

Bende başvurdum 10 gün oldu bende de burn in var umarım olumlu sonuç alırım bakalım, hayırlısı olsun tekrardan sizin adınıza sevindim.

Onur

Hakem Heyeti'ne başvurdum, onlarla süreç bir buçuk ay kadar sürdü. Bilirkişi inceledi ve olumlu sonuç aldım ve monitörün iadesini alabildim. Onların kararına karşı çıkamıyorlar diye biliyorum. Şöyle bir şey oldu ama iadeyi Vatan'dan alamadım direkt Samsung gelip monitörü geri aldı ve iadeyi onlardan aldım. Yine sürecin arasına girip işi uzattılar.

Semih sonucu yetersiz buldu

03 Mart 2025 19:28